Brief voorbeeld

Brief voorbeeld, hoe schrijf je een brief en wat is de opmaak van een zakelijke brief? Op deze pagina vind je diverse brief voorbeelden en uitleg over het opstellen van een brief.


De voorbeelden kan je gebruiken als leidraad voor je eigen brief. Download eenvoudig de templates in Word en maak je brief in een handomdraai. De voorbeeld brieven zijn in Word gemaakt. Bekijk de verschillende voorbeelden en gebruik ze als opzetje voor uw eigen brief. 


alle-voorbeeld-brieven-button-donker

Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld brieven. Als je juridisch advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het maken van bezwaar tegen een besluit, schakel dan een advocatenkantoor in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde advocaat kan je verder helpen met het opstellen van je brieven en zorgen dat je het gewenste doel bereikt.


Een zakelijke brief heeft standaard de volgende indeling:

·         NAW gegevens;

·         Datum en plaats;

·         Onderwerp;

·         Aanhef;

·         Inlieiding;

·         Inhoud;

·         Slot;

·         Groet;

·         Naam en handtekening;

·         Eventuele bijlagen.


Voorbeeld brief algemeen

1.voorbeeld-aangetekende-brief

Bekijk alle algemene voorbeeld brieven

Voorbeeld aangetekende brief

Een voorbeeld aangetekende brief. Deze verstuur je per aangetekende post, zodat er een ontvangstbewijs is. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld brief opzeggen

Een voorbeeld brief opzeggen. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken om bijvoorbeeld een lidmaatschap op te zeggen. Lees ook meer over de verschillende opzegtermijnen. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld begeleidende brief  1

Voorbeeld begeleidende brief 1. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als brief bij bijvoorbeeld een contract. Bij een begeleidende brief wordt een bijlage toegevoegd. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld begeleidende brief  2

Voorbeeld begeleidende brief 2. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als brief bij bijvoorbeeld een contract. Bij een begeleidende brief wordt een bijlage toegevoegd. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld begeleidende brief  3

Voorbeeld begeleidende brief overeenkomst. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als brief bij bijvoorbeeld een contract. Bij een begeleidende brief wordt een bijlage toegevoegd. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld officiele brief

Voorbeeld officiele brief. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als een brief een officieel karakter heeft. De brief een de opbouw van een standaard zakelijke brief. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld offertebrief

Voorbeeld offertebrief. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als je een eenvoudige offerte/ prijsopgave wil sturen in de vorm van een brief. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Opzegtermijn abonnement

Opzegtermijn abonnement. Als je een abonnement opzegt zit daar over het algemeen een termijn aan vast. Lees alles over de opzegtermijn van een abonnement zodat je niet voor verassingen komt te staan.  

Voorbeeld opzegbrief

Een voorbeeld opzegbrief. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken om bijvoorbeeld een abonnement op te zeggen. Lees ook meer over de verschillende opzegtermijnen. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld adreswijziging

Voorbeeld brief adreswijziging. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als je verhuist en je adreswijziging wil doorgeven. Je kan bij veel instanties ook de wijziging online doorgeven. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Voorbeeld Engelse brief

Voorbeeld Engelse brief. Deze voorbeeld brief kan je gebruiken als je een opzetje nodig hebt voor een Engelse brief. Lees ook meer o ver de aanhef en afsluiting van een Engelse brief. Bekijk en download de voorbeeld brief. 

Brief voorbeeld zinnen

Brief voorbeeld inleidende zinnen

 • Naar aanleiding van uw brief d.d. met referentie (referentie) willen wij u berichten dat
 • Bedankt voor uw spoedige reactie, graag willen wij u laten weten dat
 • Met dank voor het uitbrengen van uw offerte willen wij u berichten dat
 • In vervolg op ons telefonisch onderhoud
 • In navolging op ons prettige gesprek d.d.
 • Tot onze spijt moeten wij u berichten dat
 • Hierbij ontvangt u een offerte voor de volgende werkzaamheden
 • Naar aanleiding van uw verzoek berichten wij 


Brief voorbeeld afsluitende zinnen

 • Wij danken u voor de samenwerking
 • Wellicht dat wij elkaar in de toekomst nog tegen komen
 • Wij wensen u veel succes in uw toekomstige loopbaan
 • Wij wachten uw reactie af
 • Graag vernemen wij op korte termijn van u
 • Tot slot willen wij u mededelen dat
 • Bedankt voor de samenwerking
 • In afwachting van uw reactie verblijven wij


brief voorbeeld documenten 

Eenvoudig en gratis voorbeelden downloaden in Word of rechtstreeks kopiëren uit uw browser. 

 1. De opmaak van het document vindt u hier. Zie een voorbeeld sjabloon en download de brief opmaak in Word. De onderdelen van het schrijven bestaan uit de adresgegevens van de ontvanger en de verzender, de datum & plaats en de betreft regel, de aanhef, de inhoud, de groet en de ondertekening. Als sjabloon kunt u diverse modellen downloaden
 2. Formele correspondentie kunt u hier inzien en downloaden. Download onder aan de pagina Google drive om de documenten te wijzigen. Formele correspondentie wordt geschreven volgens een bepaalde lay-out. Bekijk de sjablonen en wijzig de gegevens en de inhoud.  
 3. Hier vindt u een voorbeeld van Engelse correspondentie. Download het sjabloon en ga ermee aan de slag. De Engelse correspondentie verschilt iets van de Nederlandse correspondentie. Bekijk de sjablonen en pas deze aan naar uw eigen format. 
 4. Hier vindt u een voorbeeld klachtenbrief. Deze stuurt u indien uw aanschaf niet in orde is. 
 5. Hier vindt u voorbeeld documenten van begeleidend schijven bij bijvoorbeeld een Arbeidsovereenkomst of Offerte. Wanneer u een Offerte of andere officiële documenten verstuurt, gaat daar in de regel een begeleidend schrijven bij. Met behulp van de modellen kunt u eenvoudig uw zakelijke correspondentie schrijven. 
 6. Hier vindt u een voorbeeld bezwaarschrift. Deze kunt u gebruiken als u het niet eens bent met een verkeersboete.  
 7. Hier ziet u een voorbeeld betalingsherinnering en een voorbeeld aanmaning, welke u kunt versturen wanneer de betaling van uw debiteur uitblijft. 
 8. Zie hier een briefvoorbeeld voor een Artikel 12 Procedure (beklag wegens niet vervolgen door Openbaar Ministerie)
 9. Zie hier een voorbeeld zakelijke brief. Zie hier het tweede voorbeeld van een zakelijk schrijven. 
 10. Zie hier een voorbeeld offerte brief en een voorbeeld officiële brief
 11. Bekijk diverse voorbeelden van een sollicitatiebrief of van een ontslagbrief. Bekijk hier ook de pagina voorbeeld ontslagbrief


Bekijk ook de brief voorbeelden op topvoorbeelden.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai
Voorbeeld-Zakelijke-Brief-Opmaak-NL

Vergelijkbare Pagina's