Voorbeeld persbericht opening

Op deze pagina treft u een voorbeeld persbericht opening. 


Voorbeeld persbericht opening

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Nieuw Streetfood restaurant strijkt neer aan de Haagse gracht

 

 

DEN HAAG - Nog niet zo lang geleden was het concept nog niet doorgedrongen tot de lage landen, maar deze week wordt alweer het derde filiaal geopend van het heerlijke streetfood restaurant Jummie. Aan de oude gracht in Den Haag kunt u genieten van kleine gerechtjes uit de Aziatische streedfood keuken.

 

Daphne en Kees bereiden vanuit het voormalige bakkerspand aan de oude gracht in Den Haag 7 dagen per week de lekkerste gerechtjes voor u klaar. “Sharing is Caring” is de kern van dit concept, waarbij kleine gerechten op tafel komen die met elkaar worden gedeeld.

 

Dapnhe heeft al 20 jaar ervaring met dit concept in Thailand en het is altijd haar droom geweest om in de Lage landen haar kookkunsten over te brengen. Echtgenoot Kees staat in de bediening, samen met dochter An. Jummie heeft een uitgebreide kaart met wel 40 kleine gerechten. Vis, vlees, vegetarisch, alles wordt hier met liefde klaargemaakt en geserveerd.

 

Na een uitgebreide verbouwing van 6 maanden is het dan eindelijk zo ver. Het oude bakkerspand is geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor het uitbaten van een restaurant met 60 zitplaatsen. Door de open keuken kunnen de gasten zien hoe de gerechten elke dag vers bereid worden.

 

Tijdens de lunch – dagelijks vanaf 12.00 – wordt er door middel van een buffet van alles uit de Aziatische streetfood keuken geserveerd. Voor een all inclusive prijs kan er uitgebreid worden geluncht.

 

Aanstaande vrijdag om 16:00 vindt de grote opening plaats. Tijdens de opening worden heerlijke hapjes geserveerd, onder het genot van een glaasje bubbels.

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

-         

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst. 

Tips bij voorbeeld persbericht opening

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord. 

Persbericht versturen

U kunt uw persbericht versturen naar de redactie van de krant: AD, NU, Telegraaf