Voorbeeld persbericht opening

Op deze pagina treft u een voorbeeld persbericht opening. 


alle-persberichten-button

Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld contracten en overeenkomsten. Als je juridisch advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het het opstellen van een overeenkomst, schakel dan een advocatenkantoor in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde advocaat kan je verder helpen met het opstellen van je contracten en zorgen dat je het gewenste doel bereikt. 


Voorbeeld persbericht opening

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Nieuw Streetfood restaurant strijkt neer aan de Haagse gracht

 

 

DEN HAAG - Nog niet zo lang geleden was het concept nog niet doorgedrongen tot de lage landen, maar deze week wordt alweer het derde filiaal geopend van het heerlijke streetfood restaurant Jummie. Aan de oude gracht in Den Haag kunt u genieten van kleine gerechtjes uit de Aziatische streedfood keuken.

 

Daphne en Kees bereiden vanuit het voormalige bakkerspand aan de oude gracht in Den Haag 7 dagen per week de lekkerste gerechtjes voor u klaar. “Sharing is Caring” is de kern van dit concept, waarbij kleine gerechten op tafel komen die met elkaar worden gedeeld.

 

Dapnhe heeft al 20 jaar ervaring met dit concept in Thailand en het is altijd haar droom geweest om in de Lage landen haar kookkunsten over te brengen. Echtgenoot Kees staat in de bediening, samen met dochter An. Jummie heeft een uitgebreide kaart met wel 40 kleine gerechten. Vis, vlees, vegetarisch, alles wordt hier met liefde klaargemaakt en geserveerd.

 

Na een uitgebreide verbouwing van 6 maanden is het dan eindelijk zo ver. Het oude bakkerspand is geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor het uitbaten van een restaurant met 60 zitplaatsen. Door de open keuken kunnen de gasten zien hoe de gerechten elke dag vers bereid worden.

 

Tijdens de lunch – dagelijks vanaf 12.00 – wordt er door middel van een buffet van alles uit de Aziatische streetfood keuken geserveerd. Voor een all inclusive prijs kan er uitgebreid worden geluncht.

 

Aanstaande vrijdag om 16:00 vindt de grote opening plaats. Tijdens de opening worden heerlijke hapjes geserveerd, onder het genot van een glaasje bubbels.

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

-         

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst. 

Voorbeeld Persbericht Opening

Tips bij voorbeeld persbericht opening

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord. Inhoud van een persbericht

Een persbericht is een nieuws artikel wat door een organisatie, bedrijf of persoon is opgesteld om aandacht te vragen van een grote kring mensen. Het is een schriftelijke mededeling van een bedrijf, instelling of persoon om aandacht te vragen van journalisten, welke er mogelijk een nieuwsbericht van zullen maken.


Plaats datum

Bovenaan het persbericht vermeldt u de plaats en datum van het bericht. De plaats waar het bericht geschreven is en de datum van het schrijven, net zoals bij een zakelijke brief.


Kop

Een persbericht heeft een standaard opmaak. We beginnen met de kop van het persbericht. Zorg ervoor dat het een pakkende kop is, zodat de interesse van de lezer (journalist) wordt gewekt. In de kop wordt in het kort aangegeven wat het nieuwsfeit betreft. Dat kan bijvoorbeeld een evenement zijn, een lancering van een boek, een nieuwe directeur, een opening van een winkel of een lancering van een nieuw product.  

Belangrijk bij de kop van het persbericht is dat hij kort en bondig is en op een pakkende wijze de kern van het bericht weergeeft. 

Om de aandacht te trekken van de lezer is het gebruik van pakkende bijvoeglijke naamwoorden aan te raden. Nieuw... Opvallend… Prachtig…


Inleiding

Na de pakkende kop volgt u met de inleiding van het persbericht. Hierin geeft u een korte inleiding van hetgeen u kenbaar wilt maken. Vaak wordt de inleiding dik gedrukt.


Kern

In de kern van uw bericht geeft u weer wat u kenbaar wilt maken. Zorg ervoor dat u kort en bondig uiteenzet waar het bericht over gaat.


Noot voor de redactie

Onderaan uw persbericht zet u de tekst “ - Einde persbericht – “.

Hier geeft u aan bij wie de redactie terecht kan voor verdere informatie, wat de contactpersonen zijn en alle overige relevante informatie voor de redactie. Alle contactinformatie wordt hier vermeld.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naam van de contactpersoon

Telefoonnummer: (telefoonnummer)

E-mail: (emailadres)

website: (website)


Optioneel foto

Goed beeldmateriaal kan zorgen voor een grotere nieuwswaarde van uw bericht. U kunt ervoor kiezen om een foto mee te sturen met het persbericht, maar u kunt er ook voor kiezen om een link mee te sturen naar een website waar u meerdere bruikbare foto’s op plaatst. Op deze manier kunt u de journalist zelf laten kiezen uit de foto’s en kunt u meerdere opties aanbieden. Zorg ervoor dat u foto’s in hoge resolutie heeft, zodat ze bruikbaar zijn voor een artikel.


voorbeeld-persbericht-1
voorbeeld-persbericht-2

Persbericht versturen

U kunt uw persbericht versturen naar de redactie van de krant: AD, NU, Telegraaf

snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's