CV voorbeeld gratis 2023

CV voorbeeld gratis 2023, maak eenvoudig en snel je cv met onze (gratis) cv templates in Microsoft Word. Je cv maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Als je gaat solliciteren is het maken van een cv essentieel. Hoe beter jij je cv maakt, hoe groter de kansen om uitgenodigd te worden op gesprek. Om je te helpen een perfect cv te maken, hebben we alle informatie op een rijtje gezet en verschillende (gratis) voorbeelden beschikbaar gesteld.
button-alle-cv-voorbeelden
alle-sollicitatiebrieven

CV voorbeeld gratis 2023: Update je CV en start direct met solliciteren. 

Er zijn verschillende onderdelen waar een standaard cv uit bestaat:

 1. Naam en functie
 2. Contactgegevens: Adres, telefoonnummer en e-mailadres.
 3. Profieltekst: Een korte inleiding/ samenvatting van je cv die aansluit op de vacature
 4. Vaardigheden: Je hard en soft skills
 5. Werkervaring: Een a-chronologische opsomming van je werkervaring (functietitel, bedrijfsnaam, data, werkzaamheden, prestaties, verantwoordelijkheden)
 6. Opleiding: Een a-chronologische opsomming van je opleidingen/ cursussen/ certificaten
 7. Aanvullende info: Overige relevante informatie voor de functie zoals talen, referenties, een fotoCV voorbeeld gratis 2023

cv-voorbeeld-word-1
cv-voorbeeld-word-6
cv-voorbeeld-word-8
cv-voorbeeld-word-9
cv-voorbeeld-word-10


CV voorbeeld gratis 2023

Gratis-cv-template-30
Gratis-cv-template-1
Gratis-cv-template-2
Gratis-cv-template-3
Gratis-cv-template-4


CV voorbeeld gratis 2023

Gratis-cv-template-5
gratis-cv-template-6
Gratis-cv-template-7
Gratis-cv-template-9
Gratis-cv-template-10


CV voorbeeld gratis 2023

Gratis-cv-template-11
Gratis-cv-template-14
Gratis-cv-template-16
Gratis-cv-template-17
Gratis-cv-template-18


CV voorbeeld gratis 2023

Gratis-cv-template-19
Gratis-cv-template-22
Gratis-cv-template-23
Gratis-cv-template-28.2
Gratis-cv-template-29.2


Hoe maak je een CV?

 1. Bepaal je doel: Voordat je gaat beginnen met je cv, is het goed om na te denken over je doel, wat je wil bereiken. Als je wil werken voor een specifiek bedrijf of een specifieke functie, dan zal je je cv erg gericht maken. Daarentegen kan je een algemener cv maken op het moment dat je nog open staat voor verschillende opties.
 2. Maak een overzicht van alle informatie die op je cv komt: Vaak kan je om te beginnen een ouder cv gebruiken en dit aanvullen met de meer recentere informatie: vaardigheden, opleidingen, werkervaring
 3. Kies een template: Het is belangrijk om een overzichtelijke template te kiezen die past bij de branche waarin je solliciteert. Een template met duidelijke koppen, een goed leesbaar letterype en verder niet te veel poespas is in de meeste gevallen de beste optie.
 4. Verwerk alle informatie in je template: Zorg ervoor dat je alles verwerkt in de template, minimaal je naam, contactgegevens, vaardigheden, werkervaring en opleidingen.
 5. Maak zo veel mogelijk concreet: Gebruik cijfers om je prestaties weer te geven, voorbeelden en statistieken om je prestaties goed en meetbaar te illustreren.
 6. Pas je cv aan de vacature aan: Hiervoor lees je de vacature goed door en kijk je naar de overeenkomsten. De keywords waar overeenkomsten in zijn benadruk je in je cv. Gebruik dus de functiebeschrijving en eisen/ wensen als leidraad om je vaardigheden en ervaring en opleiding te benadrukken die het meest relevant zijn.
 7. Schrijf een profieltekst: In je profieltekst geef je een korte introductie van je cv en kan je ook een aansluiting op de vacature maken. Lees verder op deze pagina meer over het schrijven van een profieltekst.
 8. Controleer en verstuur: Controleer je cv goed op spel- en grammaticafouten en vraag iemand uit je omgeving voor een extra controle.


Gratis CV Voorbeeld Zorg

Werk je in de zorg en ga je solliciteren? 

Bekijk onze cv voorbeelden voor in de zorg. Lees welke vaardigheden voor jouw beroep van toepassing zijn en bekijk de voorbeeld motivatiebrieven. 

Bekijk alle cv voorbeelden zorg


CV voorbeeld gratis 2023 - onderdelen

Bekijk hieronder de verschillende onderdelen van een CV. 


CV voorbeeld gratis 2023 - Contactgegevens

Je naam en functie krijgen over het algemeen een prominente plek op je cv. In sommige gevallen kan je ook anoniem sollicteren en laat je de naam volledig weg. Je hoeft niet veel contactgegevens op je cv te zetten. Je emailadres, telefoonnummer en woonplaats zijn in de meeste gevallen voldoende. 


CV voorbeeld gratis 2023 - Profieltekst

Een profieltekst is een korte introductie van je cv waarin je een samenvatting geeft van je belangrijkste vaardigheden, ervaringen en doelen. Je profieltekst laat je aansluiten bij de vacature, waarin je de meest relevante nformatie voor de functie geeft.

Tips voor het schrijven van een effectieve profieltekst:

 • Houd je tekst beknopt: Houd je beknop, maximaal drie tot zes zinnen, of ongeveer 50-100 woorden.
 • Maak je tekst concreet: Gebruik in je profieltekst specifieke en concrete voorbeelden en statistieken. Laat daarin je prestaties goed zien.
 • Pas je profieltekst aan op de vacature: Lees de vacature goed door en gebruik de functie eisen en wensen als leidraad voor je profieltekst. Benadruk de vaardigheden, werkervaring en opleidingen die aansluiten op het profiel en die het meest relevant zijn.
 • Actief in plaats van passief: Gebruik sterke, actieve woorden om je verantwoordelijkheden en prestaties te beschrijven.
 • Controleer je tekst: Lees je profieltekst aandachtig door en controleer zorgvuldig po  op spel- en grammaticafouten. Wij adviseren altijd om je tekst ook nog door iemand uit je omgeving te laten checken


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

CV voorbeeld gratis 2023 - Vaardigheden

Vaardigheden zet je op je cv om je capaciteiten en potentiële waarde voor een werkgever aan te tonen. Zoals bij alle onderdelen van je cv is het van begalng om je vaardigheden af te stemmen op de functie waar je naar solliciteert. Lees de vacature dus goed door en kijk naar welke vaardigheden gevraagd wordt.

Tips om je vaardigheden op uw cv te benadrukken:

 • Gebruik concrete voorbeelden: Je kunt een opsomming maken van je vaardigheden, maar met concrete voorbeelden kan je potentiele werkgever meer inzicht krijgen.
 • Stem je vaardigheden af ​​op de vacature: Lees de vacaturetekst aandachtig door en markeer de vaardigheden die worden gevraagd. Benadruk vervolgens de vaardigheden die jij bezit en overeenkomen met het profiel.
 • Actief in plaats van passief: Om je vaardigheden aan te geven gebruik je actieve woorden.
 • Verwerk je vaardigheden in een aparte sectie op je template: In deze sectie maak je een overzicht van de belangrijkste vaardigheden.
 • Gebruik een combinatie van hard skills en soft skills: Hard skills zijn specifieke, technische vaardigheden, soft skills zijn meer algemene, persoonlijke kwaliteiten. Omdat beide soorten vaardigheden waardevol zijn voor een werkgever, maak je een combinatie van beiden.


Vergelijkbare Pagina's

CV voorbeeld gratis 2023 - Werkervaring

In je werkervaring geef je aan voor welke bedrijven je hebt gewerkt in welke periode en geef je aan wat je daar hebt gedaan.

Tips werkervaring op je cv:

 • Omgekeerde chronologische volgorde: Verwerk je werkervaring in een omgekeerde chronologische volgorde: begin met je meest recente werkervaring en werk terug in de tijd.
 • Vermeld de basis informatie: Vermeld bij je werkervaring de basis informatie: de naam van de organisatie, de periode dat je er gewerkt hebt, de data dat je er gewerkt hebt en de werkzaamheden.
 • Gebruik de vacature als leidraad: Zoek naar sleutelwoorden en zinsdelen die de taken en verantwoordelijkheden van de vacature beschrijven, en gebruik deze om je cv op maat te maken.
 • Stem je ervaringen af ​​op de baan: Benadruk je vaardigheden en ervaringen die het meest relevant zijn voor de vacature waarop je solliciteert.
 • Gebruik de functie eisen en wensen als checklist: Lees de vacature goed en richt je vooral op de functie eisen en wensen. In je werkervaring benadruk je deze kennis.
 • Maak je cv dynamisch: Omdat je cv maar een kort document is en je er niet alle informatie op kwijt kan, is het aan te raden om per vacature de belangrijkste kernwoorden te gebruiken in je cv. Daardoor kan je verschillende cv’s hebben, afgestemd op de verschillende vacatures.


CV voorbeeld gratis 2023 - Opleidingen

Bij je opleiding geef je een opsomming van welke opleidingen, cursussen, etc je hebt behaald. Zorg ervoor dat je deze informatie in een opsomming beknopt weergeeft en concentreer je op de meest relevante informatie.

Tips om je opleiding op je cv weer te geven:

 • Omgekeerde chronologische volgorde: Verwerk je opleidingen in een omgekeerde chronologische volgorde: begin met je meest recente diploma of opleiding en werk terug in de tijd.
 • Vermeld de basis informatie: Vermeld bij je opleidingen de basis informatie: de naam van de instelling, de periode dat je de opleiding hebt gevolgd, het vakgebied en of je het diploma hebt behaald
 • Markeer de meest relevante opleidingen/ cursussen: Als je opleidingen of cursussen hebt gevolgd die bijzonder relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert, overweeg dan om ze in een apart gedeelte van je cv te markeren.
 • Verwerk relevante certificeringen: Als je relevante certificeringen hebt, zoals een veiligheidscertificaat, zorg er dan voor dat je deze op je cv vermeldt.