CV Voorbeeld Student

CV voorbeeld Student- Zonder Ervaring kun je ook een Professioneel CV maken. Studenten vinden het vaak lastig om een CV te vullen, maar dat ie helemaal niet nodig. Lees hier hoe je invulling kan geven aan je CV als student, bekijk de Gratis CV Templates in Word en gebruik de Tips voor een Perfect CV. 
button-alle-cv-voorbeelden
alle-sollicitatiebrieven

CV voorbeeld student Onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen waar een standaard cv uit bestaat, zo ook voor jou als Student:

 1. Naam en functie
 2. Contactgegevens: Adres, telefoonnummer en e-mailadres.
 3. Profieltekst: Een korte inleiding/ samenvatting van je cv die aansluit op de vacature
 4. Vaardigheden: Je hard en soft skills
 5. Werkervaring: Een a-chronologische opsomming van je werkervaring (functietitel, bedrijfsnaam, data, werkzaamheden, prestaties, verantwoordelijkheden)
 6. Opleiding: Een a-chronologische opsomming van je opleidingen/ cursussen/ certificaten
 7. Aanvullende info: Overige relevante informatie voor de functie zoals talen, referenties, een foto


Lees verderop de pagina meer over de verschillende onderdelen van je CV en hoe jij daar als student het beste invulling aan kunt geven. 
CV voorbeeld student Gratis Sjablonen

Bekijk hieronder een selectie uit de gratis voorbeeld sjablonen die je kunt gebruiken voor je CV. Deze sjablonen zijn gemaakt in Word en kun je gratis downloaden. 


Gratis CV Voorbeeld 1

cv-voorbeeld-word-6

Bekijk CV Voorbeeld 1

Gratis CV Voorbeeld 2

Gratis-cv-template-30

Bekijk CV Voorbeeld 2

Gratis CV Voorbeeld 3

Gratis-cv-template-3

Bekijk CV Voorbeeld 3

Gratis CV Voorbeeld 4

Gratis-cv-template-10

Bekijk CV Voorbeeld 4
Gratis CV Voorbeeld 5

Gratis-cv-template-17

Bekijk CV Voorbeeld 5

Gratis CV Voorbeeld 6

Gratis-cv-template-11

Bekijk CV Voorbeeld 6

Gratis CV Voorbeeld 7

Gratis-cv-template-23

Bekijk CV Voorbeeld 7

Gratis CV Voorbeeld 8

Gratis-cv-template-16

Bekijk CV Voorbeeld 8
Gratis CV Voorbeeld 9

Gratis-cv-template-28.2

Bekijk CV Voorbeeld 9

Gratis CV Voorbeeld 10

Gratis-cv-template-18

Bekijk CV Voorbeeld 10
CV Voorbeeld Student Stappenplan

Om je CV te maken volg je de volgende stappen:

 1. Bepaal je doel: Voordat je gaat beginnen met je cv, is het goed om na te denken over je doel, wat je wil bereiken. Als je wil werken voor een specifiek bedrijf of een specifieke functie, dan zal je je cv erg gericht maken. Daarentegen kan je een algemener cv maken op het moment dat je nog open staat voor verschillende opties.
 2. Maak een overzicht van alle informatie die op je cv komt: Vaak kan je om te beginnen een ouder cv gebruiken en dit aanvullen met de meer recentere informatie: vaardigheden, opleidingen, werkervaring. Als student zal je nog niet veel ervaring hebben, maar denk ook na over eventueel vrijwilligerswerk en/of stages.Alles wat aansluit op hetgeen in de vacature wordt gevraagd kun je in ieder geval gebruiken. 
 3. Kies een template: Het is belangrijk om een overzichtelijke template te kiezen die past bij de branche waarin je solliciteert. Een template met duidelijke koppen, een goed leesbaar letterype en verder niet te veel poespas is in de meeste gevallen de beste optie.
 4. Verwerk alle relevante informatie in je template: Zorg ervoor dat je alles verwerkt in de template, minimaal je naam, contactgegevens, vaardigheden, werkervaring en opleidingen.
 5. Maak zo veel mogelijk concreet en gebruik cijfers om je prestaties weer te geven, voorbeelden en statistieken om je prestaties goed en meetbaar te illustreren.
 6. Pas je cv aan de vacature aan: Hiervoor lees je de vacature goed door en kijk je naar de overeenkomsten. De keywords waar overeenkomsten in zijn benadruk je in je cv. Gebruik dus de functiebeschrijving en eisen/ wensen als leidraad om je vaardigheden en ervaring en opleiding te benadrukken die het meest relevant zijn. Als student heb je waarschijnlijk nog niet veel ervaring en moet je het hebben van je vaardigheden. Kijk dus goed om welke vaardigheden er wordt gevraagd en probeer daar overeenkomsten in te vinden. Als je iets wat er in de vacature gevraagd wordt niet beheerst, kan je daar gewoon eerlijk over zijn. Bedrijven vinden het vaak juist prettig om met studenten te werken, omdat ze nog gevormd kunnen worden. 
 7. Schrijf een profieltekst: In je profieltekst geef je een korte introductie van je cv en kan je ook een aansluiting op de vacature maken. Als student is dit een balngrijk onderdeel omdat je hierin je enthousiasme kenbaar kan maken. Of juist de aansluiting op de vacature kan belichten die niet zo snel uit je CV blijkt omdat je nog niet veel ervaring hebt. Gebruik als student dus je profieltekst in je voordeel!
 8. Controleer en verstuur: Controleer je cv goed op spel- en grammaticafouten en vraag iemand uit je omgeving voor een extra controle.


CV Voorbeeld Student - onderdelen

Een Student CV bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Naam en Contactgegevens
 2. Profieltekst
 3. Werkervaring
 4. Opleidingen/ Cursussen
 5. Vaardigheden


Verder kun je nog andere informatie erin verwerken, zolang het maar van positieve invloed is op je CV in combinatie met de vacature. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen en hoe jij daar als student een goede invulling aan kunt geven. CV Voorbeeld Student - Contactgegevens

Je naam en functie krijgen over het algemeen een prominente plek op je cv. In sommige gevallen kan je ook anoniem sollicteren en laat je de naam volledig weg. 

Je hoeft niet veel contactgegevens op je cv te zetten. Je emailadres, telefoonnummer en woonplaats zijn in de meeste gevallen voldoende. Gebruik je ruimte voor meer relevante zaken en beperk je contactgegevens tot een minimum. 

Als je als student een CV maakt en je ruimte juist een beetje wil vullen, kun je dat beter doen door bijvoorbeeld iconen toe te voegen aan je CV, of je design erop afstemmen. 


CV Voorbeeld Student - Profieltekst

Een profieltekst is een korte introductie van je cv waarin je een samenvatting geeft van je belangrijkste vaardigheden, ervaringen en doelen. Je profieltekst laat je aansluiten bij de vacature, waarin je de meest relevante nformatie voor de functie geeft.

Tips voor het schrijven van een effectieve profieltekst als student:

 • Houd je tekst beknopt: Houd je beknop, maximaal drie tot zes zinnen, of ongeveer 50-100 woorden.
 • Maak je tekst concreet: Gebruik in je profieltekst specifieke en concrete voorbeelden en statistieken. Laat daarin je prestaties goed zien.
 • Pas je profieltekst aan op de vacature: Lees de vacature goed door en gebruik de functie eisen en wensen als leidraad voor je profieltekst. Dit is voor studenten extra belangrijk Benadruk de vaardigheden, werkervaring en opleidingen die aansluiten op het profiel en die het meest relevant zijn.
 • Actief in plaats van passief: Gebruik sterke, actieve woorden om je verantwoordelijkheden en prestaties te beschrijven.
 • Controleer je tekst: Lees je profieltekst aandachtig door en controleer zorgvuldig po  op spel- en grammaticafouten. Wij adviseren altijd om je tekst ook nog door iemand uit je omgeving te laten checken


CV Voorbeeld Student - Vaardigheden

Vaardigheden zet je op je cv om je capaciteiten en potentiële waarde voor een werkgever aan te tonen. Zoals bij alle onderdelen van je cv is het van begalng om je vaardigheden af te stemmen op de functie waar je naar solliciteert. Lees de vacature dus goed door en kijk naar welke vaardigheden gevraagd wordt.


Als student heb je misschien bepaalde vaardigheden die niet zo snel uit je ervaring en opleiding blijken. Met je vaardigheden kun je een verschil maken als je misschien nog niet de juiste ervaring hebt. Misschien heb je bijvoorbeeld als hobbie een website gebouwd en beheers jij een bepaalde computertaal die in de vacature wordt gevraagd? 


Tips om je vaardigheden op je Student CV te benadrukken:

 • Gebruik concrete voorbeelden: Je kunt een opsomming maken van je vaardigheden, maar met concrete voorbeelden kan je potentiele werkgever meer inzicht krijgen.
 • Stem je vaardigheden af ​​op de vacature: Lees de vacaturetekst aandachtig door en markeer de vaardigheden die worden gevraagd. Benadruk vervolgens de vaardigheden die jij bezit en overeenkomen met het profiel.
 • Actief in plaats van passief: Om je vaardigheden aan te geven gebruik je actieve woorden.
 • Verwerk je vaardigheden in een aparte sectie op je template: In deze sectie maak je een overzicht van de belangrijkste vaardigheden.
 • Gebruik een combinatie van hard skills en soft skills: Hard skills zijn specifieke, technische vaardigheden, soft skills zijn meer algemene, persoonlijke kwaliteiten. Omdat beide soorten vaardigheden waardevol zijn voor een werkgever, maak je een combinatie van beiden.


Lees meer over het verwerken van je vaardigheden op je CV op Topvoorbeelden.com. Daar staan ook Gratis Student CV Templates en CV's als je geen ervaring hebtVergelijkbare Pagina's

CV voorbeeld gratis 2023 student - Werkervaring

In je werkervaring geef je aan voor welke bedrijven je hebt gewerkt in welke periode en geef je aan wat je daar hebt gedaan.

Tips werkervaring op je cv:

 • Omgekeerde chronologische volgorde: Verwerk je werkervaring in een omgekeerde chronologische volgorde: begin met je meest recente werkervaring en werk terug in de tijd.
 • Vermeld de basis informatie: Vermeld bij je werkervaring de basis informatie: de naam van de organisatie, de periode dat je er gewerkt hebt, de data dat je er gewerkt hebt en de werkzaamheden.
 • Gebruik de vacature als leidraad: Zoek naar sleutelwoorden en zinsdelen die de taken en verantwoordelijkheden van de vacature beschrijven, en gebruik deze om je cv op maat te maken.
 • Stem je ervaringen af ​​op de baan: Benadruk je vaardigheden en ervaringen die het meest relevant zijn voor de vacature waarop je solliciteert.
 • Gebruik de functie eisen en wensen als checklist: Lees de vacature goed en richt je vooral op de functie eisen en wensen. In je werkervaring benadruk je deze kennis.
 • Maak je cv dynamisch: Omdat je cv maar een kort document is en je er niet alle informatie op kwijt kan, is het aan te raden om per vacature de belangrijkste kernwoorden te gebruiken in je cv. Daardoor kan je verschillende cv’s hebben, afgestemd op de verschillende vacatures.


CV voorbeeld gratis 2023 student - Opleidingen

Bij je opleiding geef je een opsomming van welke opleidingen, cursussen, etc je hebt behaald. Zorg ervoor dat je deze informatie in een opsomming beknopt weergeeft en concentreer je op de meest relevante informatie.

Tips om je opleiding op je cv weer te geven:

 • Omgekeerde chronologische volgorde: Verwerk je opleidingen in een omgekeerde chronologische volgorde: begin met je meest recente diploma of opleiding en werk terug in de tijd.
 • Vermeld de basis informatie: Vermeld bij je opleidingen de basis informatie: de naam van de instelling, de periode dat je de opleiding hebt gevolgd, het vakgebied en of je het diploma hebt behaald
 • Markeer de meest relevante opleidingen/ cursussen: Als je opleidingen of cursussen hebt gevolgd die bijzonder relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert, overweeg dan om ze in een apart gedeelte van je cv te markeren.
 • Verwerk relevante certificeringen: Als je relevante certificeringen hebt, zoals een veiligheidscertificaat, zorg er dan voor dat je deze op je cv vermeldt.


Gratis CV Voorbeeld Zorg

Werk je in de zorg en ga je solliciteren? 

Bekijk onze cv voorbeelden voor in de zorg. Lees welke vaardigheden voor jouw beroep van toepassing zijn en bekijk de voorbeeld motivatiebrieven. 

Bekijk alle cv voorbeelden zorg