CV Voorbeeld Word
cv-voorbeeld-2023-1
cv-voorbeeld-2023-2
cv-voorbeeld-2023-3
cv-voorbeeld-2023-4alle-gratis-cv-voorbeelden-2023.1

CV voorbeeld Word: Als je gaat solliciteren is het maken van een cv essentieel. Hoe beter jij je cv maakt, hoe groter de kansen om uitgenodigd te worden op gesprek. Om je te helpen een perfect cv te maken, hebben we alle informatie op een rijtje gezet.

Hoe maak je een cv?

  1. Kies een goede template voor je cv
  2. Verwerk je Naam en contactgegevens
  3. Schrijf je werkervaring, opleidingen en prestaties op
  4. Gebruik omgekeerd chronoligische volgorde
  5. Maak een lijst van je vaardigheden
  6. Pas je cv aan op de vacature
  7. Voeg een profieltekst toe
  8. Controleer op spelfouten
cv-voorbeeld-word-uitleg

Kies een goede template voor je cv

Je kan je cv in Word maken, Canva gebruiken, of een online programma waarbij je al je gegevens eenvoudig kan invullen. Vaak zal je voor de online programma’s moeten betalen en voor Canva geldt ook voor veel functies ook dat je een abonnement zult moeten aansluiten. Wij hebben daarom de voorkeur om je cv eenvoudig in Word te maken.

In Word kan je gebruik maken van tekstvakken en zo eenvoudig je cv vormgeven. Je kunt ook gebruk maken van 1 van onze eenvoudige gratis cv voorbeelden. Dan hoef je alleen maar je gegevens in te vullen en de tekstvakken eventueel een beetje te vergroten of verkleinen.

Bij het kiezen van een juiste template is het belangrijk dat het overzichtelijk is en dat je alles op een consequente manier weergeeft.

·         Gebruik hetzelfde lettertype, een eenvoudig en goed leesbaar lettertype

·         Gebruik dezelfde lettergrote

·         Zorg voor een overzichtelijke indeling

·         Maak gebruik van opsommingstekens


Bekijk onderaan deze pagina 10 (gratis) cv voorbeelden in Word en ga direct aan de slag! 

Lees hier alles over hoe je een perfect cv kan maken

CV Voorbeeld Word: Verwerk je naam en contactgegevens

Je naam en contactgegevens krijgen neen prominente plaats op je cv. Je naam kan je gerust in het groot weergeven, zodat je gelijk kunt zien om wie het gaat.

Je contactgegevens hoeven niet te uitgebreid. In de meeste gevallen zijn je emailadres, telefoonnummer en woonplaats voldoende.

CV Voorbeeld Word: Schrijf je werkervaring, opleidingen en prestaties op

Bij je werkervaring benoem je de jaren dat je er hebt gewerkt, de functie, bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens geef je aan wat je prestaties zijn geweest tijdens deze functie. Benoem vooral waar je trot op bent en wat je bijzondere prestaties zijn geweest.

Probeer de prestaties concreet te maken en geen vage termen te gebruiken. Actieve concrete taal brengt het beste je prestaties over.

Bij je opleidingen schrijf je op welke oppleiding je hebt gevolgd, wanneer je die opleiding hebt gedaan en bij welk opleidingsinstituut. Als je bijzondere prestaties bij je opleiding hebt geleverd, kan je deze er ook bij vermelden.

CV Voorbeeld Word: Gebruik omgekeerd chronologische volgorde

Bij je werkervaring en opleidingen gebruik je in pricipe de omgekeerd chronologische volgorde. Dat betekent dat je met de nieuwste ervaring/ opleiding begint en daaronder steeds verder terug in de tijd gaat.

Door gebruik te maken van de omgekeerd chronologische volgorde, staat je meest recente ervaring en opleiding bovenaan. Dit is voor de potentiele werkgever de meest belangrijke informatie.

CV Voorbeeld Word: Maak een lijst van je vaardigheden

Je vaardigheden zijn de taken en activiteiten waar jij goed in bent. Je kunt deze op verschillende manieren verwerken in je cv, maar meestal volstaat een opsomming, eventueel aangevuld met een weergave van de mate waarin je de vaardigheid bezit.

Een vaardigheid kan bijvoorbeeld een bepaalde programmeertaal zijn, of het maken van machinebouw tekeningen. Ook notuleren, presenteren en factureren zijn vaardigheden.

CV Voorbeeld Word: Pas je cv aan op de vacature

Dit is een belangrijk onderdeel van het maken van een goed cv. Als je de vacaturetekst goed leest en je verdiept in het bedrijf waar je solliciteert, kan je daaruit de belangrijkste kernwoorden halen. Kijk vervolgens welke kennwoorden overeenkomen met jouw kennis en ervaring en leg daar de nadruk op.

Het gebruik van dezelfde kerwoorden uit de vacature is altijd een groot voordeel. Stel je voor dat je cv door een robot wordt gelezen (wat ook vaak gebeurd met de ATS systemen). Hoe meer belangrijke kernwoorden overeenkomen, hoe eerder je serieus genomen zal worden.

CV Voorbeeld Word: Voeg een profieltekst toe

In je profieltekst geef je een korte introductie van je cv. De profieltekst bestaat uit 4 tot 6 zinnen, waarin je jezelf als het ware presenteert. Ook in je profieltekst kan je mooi gebruik maken van de kernwoorden uit de vacature waarin jij aansluiting ziet met het profiel.

Met je korte presentatie kan je ook een verschil maken door je enthousiastme te tonen en je ambities weer te geven. Denk goed na over wat belangrijk is voor de potentiele werkgever en zorg dat je tekst daarop aansluit.

CV Voorbeeld Word: Controleer op spelfouten

Het zou zonde zijn om spelfouten te maken op je cv, dus zorg altijd dat je hem goed controleert als je klaar bent. Door spelfouten kan je ongeinteresseerd of onzorgvuldig overkomen. Vaak lees je over je eigen fouten heen als je wat langer met een document bezig bent. Dus voor een extra controle kan je ook iemand uit je omgeving vragen om je cv nog even door te lezen voordat je hem verstuurt.    

Hoe zorg je dat jouw cv eruit springt?

Als je gaat solliciteren is het natuurlijk je doel om uitgenodigd te worden


CV Voorbeeld Word: 10 (Gratis) Templates

CV voorbeeld Word 1

cv-voorbeeld-word-1

CV voorbeeld Word 2

cv-voorbeeld-word-2

CV voorbeeld Word 3

cv-voorbeeld-word-3

CV voorbeeld Word 4

cv-voorbeeld-word-4

CV voorbeeld Word 5

cv-voorbeeld-word-5

CV voorbeeld Word 6

cv-voorbeeld-word-6

CV voorbeeld Word 7

cv-voorbeeld-word-7

CV voorbeeld Word 8

cv-voorbeeld-word-8

CV voorbeeld Word 9

cv-voorbeeld-word-9

CV voorbeeld Word 10

cv-voorbeeld-word-10

Hoe kies je een lettertype voor je cv?

Hoe weet je welk lettertype je hebt beste kunt gebruiken voor je cv?

In eerste instantie hangt dat af van je persoonlijke voorkeur. Maar minstens zo belangrijk is de leesbaarheid en de brancha waar je solliciteert.

Pas altijd je template en lettertype aan op het bedrijf en de functie.

Wij adviseren om een standaard lettertype te gebruiken en niet te uitbundig te doen. Een basic serif- of sans-serif-lettertype is altijd een goede keuze. Je kunt ook kiezen voor de modernere lettertypes zoals Arial of Calibri. Dit zijn altijd veilige keuzes en geven een goed leesbaar document.

Georgia en Times New Roman en Georgia zijn tegenwoordig niet meer zo’n goede keuze. Ze lezen een stuk onrustiger en geven een rommelige uitstraling.

Hoe gebruik je pictogrammen op je cv?

Je kunt je cv een afwisselendere uitstraling geven door gebruik te maken van pictogrammen. Bijvoorbeeld voor e-mail, telefoon en plaatsnaam kan je een pictogram plaatsen. Maar hoe doe je dat op een eenvoudige manier? Er zijn 2 manieren waarop je pictogrammen kunt gebruiken:

  1. Kleine afbeelding: Je kunt een png afbeelding van de gewenste pictogrammen opzoeken en downloaden en deze gebruiken op je cv. Zorg ervoor dat je de afbeelding achter de tekst plaatst, zodat je hem goed kan verslepen en op de juiste plek kan zetten.
  2. ·         Je kan ook een lettertype downloaden met pictogrammen. Zo kan je dat lettertype selecteren en de pictogram eenvoudig vor de tekst plaatsen. Een voorbeeld van een letterype met pictogrammen is Social Media Round.

Je kunt ook gebruik maken van onze standaard picrogrammen. We hebben 15 png bestanden gemaakt voor de meest gebruikte pictogrammen, download de cv pictogrammen hier.

Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com. Daar staan ook doverse voorbeelden met foto.