Voorbeeld offerte brief

Hieronder treft u een voorbeeld offerte brief welke u kunt sturen als begeleidend schrijven bij uw offerte. In dit document geeft u een korte toelichting op de offerte en het eventuele vervolgtraject. U zet hierop uw eigen NAW gegevens en de NAW gegevens van de ontvanger. U vermeldt de plaats en de datum en het onderwerp, waarin u refereert naar het offertenummer. 

U begint met de aanhef: "geachte heer/ mevrouw" en schrijft dan de eerste alinea. U sluit uiteindelijk af met de groet en de ondertekening. Wanneer u gebruik maakt van voorbedrukt briefpapier worden de NAW gegevens van uzelf niet nogmaals in de brief zelf vermeld. 

Voorbeeld offertebrief

Naam verzender

Adres verzender

Postcode, Plaats verzender

 

Naam ontvanger

Adres ontvanger

Postcode, plaats ontvanger

 

Plaats, datum verzenden

Betreft:               Offerte nummer


Geachte heer Jansen,


In de bijlage vindt u conform ons aangename onderhoud een offerte het huren van een bedrijfsruimte. 

Zoals besproken betreft het een vrijstaande bedrijfsruimte van 150 vierkante meter in het centrum van Utrecht. Het betreft een flexibele bedrijfsruimte, waarbij u kunt uitbreiden en inkrimpen naar gelang de grootte van uw bedrijf. Zo kunt u flexibel blijven in uw overheadkosten. 


De geldigheid is 30 dagen na de datum van verzenden van dit document. In de bijlage treft u daarnaast de algemene voorwaarden welke gelden voor de huur van de bedrijfsruimte.


Wij zullen begin volgende week contact met u opnemen. 


Met vriendelijke groet,


Naam verzender

eventueel bedrijfsnaam verzender


De handtekening van de verzender

Download de voorbeeld offertebrief

Download hieronder de voorbeeld offertebrief. U kunt deze brief gebruiken als opzetje en verder aanpassen. Bekijk ook de andere voorbeeld brieven op onze website. We hebben diverse begeleidende brieven en zakelijke brieven online gezet ter inspiratie. 

Naast dit voorbeeld kunt u op de site voorbeelden zien van zakelijke brieven en van sollicitatiebrieven. U kunt deze brieven kopiëren en plakken in bijvoorbeeld een Word document. Zorg ervoor dat u de standaard informatie zoals de NAW gegevens en dergelijke altijd vermeld in  uw  brief. 

Neem een kijkje op de rest van de site om alle gratis voorbeeld documenten in te zien. U kunt ook op de pagina met behulp van de zoekfunctie het betreffende voorbeeld document opzoeken. 

Bekijk ook de verschillende soorten offertes die we online hebben gezet ter inspiratie. U kunt alle voorbeelden op onze site downloaden in Word. 

Bekijk ook de verschillende voorbeeld brieven op de website van de consumentenbond

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!