CV Maken met ChatGPT

CV Maken met ChatGPT- met behulp van Open AI, maak je in een handomdraai je CV. Helemaal up to date en toegespitst op de vacature. Je CV maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Lees hier welke vragen je kunt stellen en bekijk hoe je in no time je CV klaar hebt. Lees ook hoe je ChatGPT je sollicitatiebrief kunt laten schrijven


Inhoudsopgave

Hoe maak je een CV met ChatGPT?

Test CV in ChatGPT

Gratis Voorbeeld CV Templates


Hoe maak je een CV met ChatGPT?

ChatGPT kan heel goed helpen om je CV te maken. ChatGPT heeft wel input van jou nodig. Dat kan een oud CV zijn, of een korte opsomming van je belangrijkste contactgegevens, je werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Het kan allemaal heel summier zijn, ChatGPT kan de informatie naar wens aanpassen en aanvullen. Volg onderstaande stappen en maak een CV in een handomdraai met behulp van ChatGPT. 


CV Maken met ChatGPT Stap 1

In eerste instantie ga je naar ChatGPT en start je een nieuwe chat. Als je nog geen accunt hebt, kan je je eerst aanmelden. Het kan zijn dat het druk is en je even moet wachten voordat je aan de slag kan gaan. Stel een 1e vraag aan ChatGPT:


"Kan je een CV voor me maken?"


ChatGPT gaat nu een aantal vragen stellen met de informatie die nodig is. Je kunt ervoor kiezen om deze informatie in te vullen, of om een oud cv te kopieren in de chat. Het hoeft geen uitgebreid CV te zijn want je kan later vragen om je CV aan te vullen met extra informatie en gegevens. Zodra je de gegevens hebt ingevoerd gaat ChatGPT aan de slag en wordt er een CV voor je gemaakt. Dit is een eerste ruwe versie en kan je verder gaan perfectioneren en toespitsen op de vacature.  


CV Maken met ChatGPT Stap 2

Om je CV verder te perfectioneren, zal je extra vragen moeten stellen aan ChatGPT. Wat je gaat vragen hangt af van de wensen die je hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het CV meer wil toespitsen op de vacature, of dat je vaardigheden wil toevoegen, of dat je bijvoorbeeld een uitgebreidere, of juist kortere beschrijving bij bepaalde onderdelen wil. Om je een idee te geven van de vragen, staan hieronder een aantal voorbeelden. 


"Kan je vaardigheden voor de functie van (functie) aan mijn CV toevoegen? 

"Kan je mijn CV toespitsen op de volgende vacature? (linkje naar vacature)"

"Kan je bij mijn werkervaring een korte functieomschrijving toevoegen?"

"Kan je een profieltekst toevoegen voor de functie van (functie)?"


Afhankelijk van je vraag gaat ChatGPT nu verder voor je aan de slag. Ga door met het stellen van vragen, totdat je tevreden bent over de inhoud van je CV. CV Maken met ChatGPT Stap 3

Kies een CV Template en verwerk de output van ChatGPT erin. Je kunt hierbij gebruik maken van onze gratis CV templates in Word. Indien gewenst kan je er nog een foto aan toevoegen en vergeet je CV niet te checkien op spelfouten. Wij raden altijd aan om je CV door iemand uit je omgeving te laten checken voor de zekerheid. 


Test CV met ChatGPT

Om te testen hoe je het beste gebruik kunt maken van ChatGPT hebben we een test CV gemaakt. Het is een CV van een beveiliger die graag omgeschoold wil worden naar buschauffeur. De beveiliger heeft een oud summier CV ter beschikking en heeft een vacature gevonden bij de HTM voor een interne opleiding tot buschauffeur. 


CV-Maken-Open-AI

Stappen test CV

We zijn gestart met de vraag: 


“kan je mijn cv maken?”


Open AI gaat dan direct antwoorden met vragen over wat er allemaal nodig is aan informatie. Deze chat heb ik gepauzeerd en ik heb een eenvoudig CV toegevoegd. Open AI gaat weer direct aan de slag en ook die chat heb ik even op pauze gezet.


Vervolgens heb ik de volgende vraag gesteld: 


“Kan je gelijk bij mijn werkervaring een korte functieomschrijving toevoegen?”


Nu heb ik al een prima basis CV en wil ik nog vaardigheden toevoegen. Deze beveiliger wil gaan werken als buschauffeur en worden opgeleid, dus we vragen de vaardigheden van een buschauffeur toe te voegen: 


“Kan je de vaardigheden voor een buschauffeur toevoegen aan mijn cv?”


Tot slot wil ik nog een profieltekst toevoegen voor de omscholing tot buschauffeur en daarom stel ik de volgende vraag:


“Kan je een profieltekst toevoegen voor de wens om te worden omgeschoold van beveiliger naar buschauffeur?”


Ik heb nu een perfect CV om te gaan solliciteren. Het enige wat je nog kan doen is de informatie verwerken in een mooie template!


Bekijk onze gratis voorbeeld template in Word en verwerk je gegevens in een moderne CV template. 


Gratis Voorbeeld CV Templates

ChatGPT maakt geen templates, je krijgt de tekst zoals hij is en moet je CV dus nog in een teplate verwerken. Bekijk hieronder een selectie van onze gratis CV templates die je daarvoor kunt gebruiken. 


Bekijk en download gratis voorbeeld cv

Gratis-cv-template-12
cv-voorbeeld-word-8
cv-voorbeeld-word-10
cvTemplateGratis4

button-alle-cv-voorbeelden


Vaardigheden maken met ChatGPT

ChatGPT is super makkelijk voor het maken van vaardigheden. Je kunt vragen om vaardigheden voor een bepaalde vacature te maken en dan krijg je een lijst met veelvoorkomende vaardigheden. Bekijk hieronder een voorbeeld van vaardigheden opgegeven door ChatGPT voor de functie van Buschauffeur. 


CV-maken-open-ai-vaardigheden

We hebben ChatGPT een lijst met vaardigheden voor de functie van office manager te maken en we kregen het volgende terug:

  1. Organisatievaardigheden: het vermogen om taken en deadlines te organiseren, prioriteiten te stellen en ervoor te zorgen dat alle processen soepel verlopen.
  2. Communicatieve vaardigheden: het vermogen om helder en beknopt te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, met collega's, klanten en leveranciers.
  3. Leiderschapsvaardigheden: het vermogen om een team te leiden, te motiveren en te inspireren om hun beste werk te leveren.
  4. Time-managementvaardigheden: het vermogen om tijd efficiënt te gebruiken en te plannen om de meest dringende taken als eerste af te handelen.
  5. Financiële vaardigheden: kennis van financiën, inclusief budgettering, boekhouding en rapportage.
  6. Technische vaardigheden: bekwaamheid in het gebruik van kantoorsoftware en andere technologieën om taken uit te voeren en processen te verbeteren.
  7. Interpersoonlijke vaardigheden: het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden met collega's, klanten en leveranciers.
  8. Probleemoplossende vaardigheden: het vermogen om problemen te identificeren en creatieve oplossingen te bedenken om ze op te lossen.
  9. Multitasking-vaardigheden: het vermogen om meerdere taken tegelijk uit te voeren en prioriteiten te stellen.
  10. Kennis van bedrijfsprocessen: begrip van de bedrijfsvoering en -processen om beter te kunnen anticiperen op behoeften en uitdagingen van het bedrijf.


Profieltekst maken met ChatGPT

Ook voor het schrijven van een profieltekst is ChatGPT super makkelijk. We hebben gevraagd om een profieltekst te schrijven voor de omscholing van beveiliger naar buschaufeur en we kregen het volgende terug:


"Als ervaren beveiliger ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de rol van buschauffeur. Ik heb de afgelopen jaren veel vaardigheden opgedaan op het gebied van veiligheid, communicatie en klantenservice die goed van pas zullen komen in mijn nieuwe rol als buschauffeur.

Als beveiliger was ik verantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid van personen en eigendommen en het handhaven van de orde en rust. Ik heb geleerd om kalm en professioneel te blijven in stressvolle situaties en snel te kunnen handelen als dat nodig is.

Als buschauffeur zal ik deze vaardigheden kunnen inzetten om de veiligheid van mijn passagiers te waarborgen en eventuele problemen op te lossen. Daarnaast beschik ik over goede communicatieve vaardigheden en ben ik gewend om klantgericht te werken. Ik ben ervan overtuigd dat ik als buschauffeur een waardevolle bijdrage kan leveren aan het openbaar vervoer en ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan."


CV-maken-open-ai-profieltekstGa naar ChatGPT en ga direct aan de slag! Of lees hier 5 handige Tips om ChatGPT te gebruiken om te solliciteren


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai