Voorbeeld Adreswijziging

Hieronder treft u een voorbeeld adreswijziging. U stuurt een adreswijziging naar alle partijen waarvan u post zou kunnen ontvangen, zodat men op de hoogte is van uw nieuwe adres. In de adreswijziging vermeld u uw nieuwe adres en de datum vanaf wanneer de post naar dat nieuwe adres gestuurd dient te worden. Bij de organisaties staan meestal nog andere gegevens van u in het bestand zoals een email adres en een telefoon nummer. In de adres wijziging geeft u aan welke gegevens wel en niet veranderen. Eventueel kunt u de niet gewijzigde gegevens nog vernoemen en/ of bevestigen. 


Zorg ervoor dat u op tijd uw adres wijziging door geeft aan de verschillende partijen. Zo hebben ze de tijd om uw nieuwe gegevens op te nemen. Het kan zijn dat u partijen vergeet, of dat de partijen u adres wijziging niet bij de eerste brief vermelden. U kunt dan eventueel telefonisch contact opnemen met de betreffende partij en zo uw adres wijziging door geven, of u kunt een tweede brief versturen. 

Voorbeeld adreswijziging

 

Naam verzender

Contactpersoon verzender

Straat en huisnummer verzender

Postcode en Plaats verzender

 

 

 

 

Naam ontvanger

Contactpersoon ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en Plaats ontvanger

 

 

 

 

Betreft : adreswijziging voorbeeld brief

 

Plaats, datum

 

 

Geachte ontvanger,

 

Middels dit schrijven wil ik u mijn adreswijziging doorgeven.

 

Mijn nieuwe adres per (datum) is:

 

Straat en huisnummer

Postcode en plaats

 

Mijn overige gegevens zoals mijn email adres en telefoon nummer blijven ongewijzigd.

 

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, teken ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Naam afzender

Download voorbeeld adreswijziging

Download voorbeeld adreswijziging in Word. Eerst opent het bestand in ZIP en daar kunt u het Word bestand openen. Sla het Word document op ergens op uw computer waar u het gemakkelijk terug kunt vinden. Vervolgens kunt u de brief aanpassen met uw eigen gegevens. De brief kunt u door de adresgegevens te veranderen van de ontvanger gebruiken voor al uw geadresseerden. 

Bij de adreswijziging kunt u ook nog eventuele andere informatie toevoegen. Voor bedrijven kunt u gebruik maken van de adreswijziging om iets van uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Of u kunt samen met de adreswijziging een uitnodiging sturen voor een openingsfeest van de nieuwe locatie. 

Bij een adreswijziging is het van belang dat u deze tijdig stuurt en dat u de juiste informatie erin zet. Betreft het een nieuwe vestiging, of een verhuizing van de hoofdvestiging. Zorg ervoor dat voor de ontvanger duidelijk is wat uw nieuwe adresgegevens zijn. 

Bekijk hieronder andere voorbeeld brieven of bekijk voorbeelden van een brief op de website van de consumentenbond