Voorbeeld persbericht evenement

Op deze pagina treft u een voorbeeld persbericht evenement. 


Voorbeeld persbericht evenement

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Lach een dag bestaat deze maand 10 jaar

 

De stichting Lach een dag bestaat deze maand 10 jaar. De pionier op het gebeid van liefdadigheidswerk voor jong kinderen is in die tien jaar uitgegroeid tot een landelijk opererend orgaan om een lach op het gezicht van kinderen te brengen. Vanuit het idee “iedereen verdient een lach” heeft de stichting in al die jaren ons land veroverd.

 

De oprichter van de stichting is ooit begonnen met het idee door activiteiten te organiseren voor kinderen in het Haagse ziekenhuis De Wimpel. Door het succes van deze activiteiten is de stichting al snel uitgegroeid tot een landelijk opererend orgaan. Elke dag weer worden activiteiten voor kinderen georganiseerd.

 

De groep vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om een lach op de gezichten te toveren is inmiddels uitgegroeid tot 250. Voor deze vrijwilligers en een ieder die zich aangesproken voelt bij het doel van de Stichting, wordt er een feestelijk jubileum gevierd. Op donderdag 16 oktober zal in de Haagse stad een feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd. Met bekende zangers en de band “Lachende gasten”, zullen wij met elkaar het succes van onze stichting vieren.

 

Vanaf 16:00 is iedereen van harte welkom in de Haagse binnenstad.

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst. 

Tips bij voorbeeld persbericht evenement

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord. 

Persbericht versturen

U kunt uw persbericht versturen naar de redactie van de krant: AD, NU, Telegraaf.