Voorbeeld Sollicitatiebrief

Voorbeeld Sollicitatiebrief - Maak eenvoudig je brief met behulp van deze voorbeeld sjablonen. Maak gebruik van een standaard sjabloon, of bekijk de functiegerichte brieven. Onder andere voorbeeld brieven voor studenten, jongeren zonder ervaring, medewerkers in de zorg en het onderwijs. 
button-alle-cv-voorbeelden
alle-sollicitatiebrieven

Lees alles over de opbouw van een sollicitatiebrief, de wijze van verzenden en in de inhoud. Uitleg, Tips en Voorbeelden.

Bekijk ook de gratis voorbeeld sollicitatiebrieven op Carla's Templates. 


Bekijk en download voorbeeld sollicitatiebrief + CV

Sollicitatiebrief-receptioniste
cv-voorbeeld-word-1

Sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief geef je een persoonlijke presentie van jezelf. Door middel van een goede brief kun je indruk achterlaten bij je potentiële werkgever. Ga er daarom even voor zitten en maak een goede brief die eruit springt.


Het doel van de sollicitatiebrief is om in een persoonlijk gesprek jezelf te kunnen presenteren en te zorgen dat je de baan krijgt. In een sollicitatiegesprek kun je de motivatie verder toelichten. De sollicitatiebrief heeft over het algemeen dezelfde lay-out, bekijk hier de ins&outs van een goede Sollicitatiebrief lay-out.

Bekijk hier onze pagina’s over de opbouw & opmaak van uw brief:  Opbouw sollicitatiebrief, Opmaak sollicitatiebrief.


Voorbeeld Sollicitatiebrieven

Bekijk hieronder ruim 30 voorbeeld sollicitatiebrieven!

Voorbeeld Sollicitatiebrief ZZP-er

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-zzper

Download ollicitatiebrief ZZP-er

Voorbeeld Sollicitatiebrief Winkel

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-winkelmedewerker

Download sollicitatiebrief Winkel

Voorbeeld Sollicitatiebrief Duaal

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-werken-en-leren

Download sollicitatiebrief DuaalVoorbeeld Sollicitatiebrief Telefoniste

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-telefoniste

Download Sollicitatiebrief Telefoniste

Voorbeeld Sollicitatiebrief Teamleider

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-teamleider

Download Sollicitatiebrief Teamleider

Voorbeeld Sollicitatiebrief Stage

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-stage

Download Sollicitatiebrief StageVoorbeeld Sollicitatiebrief

Schoonmaakster

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-schoonmaakster

Download brief Schoonmaakster

Voorbeeld Sollicitatiebrief

Receptioniste

Voorbeeld-Sollicitatiebrief-receptioniste

Download sollicitatiebrief Receptioniste

CV

Zorg ervoor dat u een helder cv mee stuurt. Kort en bondig, maar ook volledig, vermeldt u uw arbeid en opleiding verleden. Vermeldt ook de maanden dat u ergens heeft gewerkt, zodat uw potentiële werkgever een goed beeld van u krijgt. U kunt ervoor kiezen om een foto op uw cv te plaatsen. Zo krijgt uw potentiële werkgever een indruk van u. Voorbeeld CV.Versturen sollicitatiebrief

U kunt de sollicitatiebrief per mail versturen. U kunt ervoor kiezen om zowel uw sollicitatiebrief als uw CV in de bijlage te versturen, met een korte begeleidende mail. Of u kunt ervoor kiezen om de brief in de mailtekst te verwerken en uw CV als bijlage te versturen.

Sollicitatiegesprek

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een gesprek is een voorbereiding van uw sollicitatiegesprek van groot belang voor een goede uitkomst. Lees uzelf in over het bedrijf en de vacature. Bekijk meer in formatie voor een goede Voorbereiding sollicitatiegesprek. Bekijk hier ook voorbeelden van de vragen die u tijdens het gesprek kunt verwachten: Vragen sollicitatiegesprek.

BEKIJK OOK DE GRATIS CV TEMPLATES

Voorbeeld Sollicitatiebrief Accountmanager

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats


Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats


Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie


Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),


Op uw website zag ik de vacature voor accountmanager staan. Omdat deze vacature perfect aansluit op mijn opleiding en ervaring, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Mijn functie als accountmanager bij (bedrijf) heb ik altijd met veel plezier uitgevoerd en ik ben daardoor zeer gedreven om mijn kennis en ervaring toe te passen bij uw organisatie.

 

Mijn ervaring in het werkveld zorgt ervoor dat ik in staat ben om de werkzaamheden uit te voeren en de klanten te overtuigen met praktische oplossingen.

 

Door mijn “hands on” mentaliteit, mijn commerciële en sociale vaardigheden en mijn creativiteit verwacht ik een goede invulling te kunnen geven aan de functie en te kunnen voldoen aan de gestelde targets.

 

Ik zie het als een uitdaging om bij te kunnen dragen aan een vernieuwende organisatie en kom graag bij u op gesprek om mijn enthousiasme en gedrevenheid verder toe te lichten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Administratief medewerker

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats 

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op uw website zag ik de vacature van administratief medewerker staan. Omdat deze vacature goed aansluit op mijn opleiding en ervaring, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Na mijn opleiding voor administratief medewerker heb ik 4 jaar ervaring opgedaan bij een middelgrote organisatie. Hier heb ik onder leiding van het hoofd van de administratie veel ervaring opgedaan binnen alle facetten van het administratieve werk. Ik ben accuraat in mijn werkzaamheden, waardoor het administratieve werk mij goed ligt. Daarnaast ben ik gedreven om verder te leren.Tijdens mijn opleiding en werkervaring heb ik goede kennis opgedaan van de gebruikelijke computerprogramma’s zoals de diverse programma’s van Microsoft Office zoals Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Acces. Daarnaast heb ik goede kennis van de boekhoudprogramma’s SAP en AccountView.

 

Uw organisatie spreekt mij erg aan omdat ik bekend ben met de branche. Omdat ik toe ben aan de volgende stap in mijn carrière zou een baan bij u grote organisatie een perfecte vervolgstap zijn. Door mijn enthousiasme, kennis en ervaring denk ik een zeer geschikte kandidaat te zijn voor de functie.

 

Ik woon vijftien minuten lopen van uw bedrijf vandaan en ben, met een maand opzegtermijn, fulltime beschikbaar. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag in aanmerking voor een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Beveiliger

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

  

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Op de site van ____.nl las ik met interesse de vacature waarin u aangeeft een beveiliger te zoeken. Graag solliciteer ik naar deze functie. Tijdens mijn loopbaan heb ik reeds bij diverse bedrijven ervaring opgedaan in de functie van beveiliger.

 

Binnen de internationale omgeving heb ik kennis gemaakt met persoonsbeveiliging. Daarnaast het ik in Nederland veel ervaring opgedaan in de objectbeveiliging. In mijn huidige job verzorg ik o.a. de beveiliging van het object aan de _____.  Als aanvulling op mijn opleiding voorbeveiliger heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen op het gebied van internationale persoonsbeveiliging en objectbeveiliging gevolgd om zo mijn kennis te verbreden. Meer gedetailleerde informatie vindt u in mijn Curriculum Vitae.

 

Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en beschik door mijn opleiding, interesses, hands-on mentaliteit en humor over kwaliteiten om in aanmerking te komen voor de functie van beveiliger binnen uw organisatie. Ik zou dan ook graag in een persoonlijke ontmoeting een en ander willen toelichten en kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief bijbaan

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Naar aanleiding werkmap website doe ik sollicitatie voor de parttime functie receptioniste. 

Als u straks mijn CV leest ziet u dat mijn werkervaring een goede basis is voor de functie waarop ik solliciteer. Door opleiding, werk en vrijetijdsbesteding heb ik ruime ervaring opgedaan in de branche. Bovendien beschik ik veel organisatorisch inzicht. Dit uit zich bijvoorbeeld in het snel begrijpen van de vragen om vervolgens tot een oplossing te komen.

 

Ik ben in het bezit van kennis op het gebied van de gangbare computerprogramma’s, werkwijzen en administratie. Daarnaast ben ik vriendelijk, enthousiast en ik kan zowel zelfstandig als in teamverband goed werken. Voor meer informatie over mijn eerdere werkzaamheden verwijs ik u naar mijn CV.

 

Graag zou ik uitgenodigd willen worden voor een oriënterend gesprek. Ik dank u bij voorbaat voor de moeite en ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Callcenter

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Door middel van deze sollicitatiebrief geef ik blijk van mijn belangstelling om als callcenter medewerker voor uw organisatie te willen werken.

 

Ik heb ruim 10 jaar ervaring in de callcenter branche bij verschillende bedrijven. Direct na afronding van de Mavo opleiding begon ik bij Bedrijf X te Plaats en daarna heb ik 6 jaar gewerkte voor Bedrijf te Plaats. Bij deze bedrijven heb ik mijn ervaring als callcenter medewerker opgedaan.

 

Ik ken uw bedrijf via oude collega’s. Daarnaast heb ik veel over uw bedrijf gelezen op uw website. Wat ik las, maakte mij nog enthousiaster om bij uw bedrijf aan de slag te gaan. In de afgelopen 10 jaar, heb ik al ervaring opgedaan in de branche en bij uw bedrijf kan ik mijn vaardigheden gebruiken.

 

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u de mogelijkheden voor samenwerking bespreken. Mocht u daar op korte termijn geen behoefte aan of mogelijkheid toe hebben, dan verzoek ik u mijn brief te bewaren voor een eventuele toekomstige gelegenheid.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Chauffeur

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Langs deze weg solliciteer ik naar de functie van chauffeur, die mij via de website _____.nl bereikte. Deze advertentie trok mijn aandacht, omdat de betrekking die u aanbiedt nauw aansluit bij mijn kennis, mijn werkervaring en mijn vaardigheden.

 

Op het moment zit ik zonder werk en op zoek naar een passende functie.

 

Ik ben direct beschikbaar voor de functie. Ik ben al zo’n 15 jaar werkzaam in de vervoers-branche en ik heb zo tijdens mijn chauffeurs-loopbaan veel ervaring opgedaan. Ik beschik zeker over de kwaliteiten waarnaar u op zoek bent, zoals klantgericht, servicegericht, resultaatgericht,  stressbestendigheid, flexibel, zelfstandig en een groot probleemoplossend en analytisch vermogen.

 

In mijn laatste functie heb ik gewerkt als chauffeur voor gehandicapte kinderen in ___(plaats). Daarvoor heb ik 10 jaar als taxi chauffeur gewerkt in ___(plaats). Voor nadere informatie over mijn loopbaan verwijs ik u naar mijn CV.

 

Wat mij aantrekt in de baan is de afwisseling van werkzaamheden en het sociale aspect. Ik kom graag in aanraking met een diversiteit aan mensen. Ik vind het erg leuk om deze werkzaamheden uit te voeren. Voor verdere uitleg verwijs ik naar mijn cv welke als bijlage is toegevoegd. Tijdens een gesprek licht ik deze brief graag toe. Met belangstelling zie ik uit naar een uitnodiging voor dit gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Duits

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

  

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

Betreff: 

 

Sehr geehrter Herr / Frau,

 

Nach dem Leerstand ______, Ich möchte sagen, dass ich sehr daran interessiert sind. Die Funktion passt sehr gut mit meiner Erfahrung und Wissen. Ich habe viel Erfahrung in _______.

 

In meiner Karriere habe ich viel Führungserfahrung gewonnen, Teams von bis zu 25 Mitarbeiter. Die Fähigkeiten, die ich hiermit Engagement sind: deliberativen, anregend, kollegial, kooperativ, und gegebenenfalls Handeln. Beratung und Arbeitsleistung gehörte meinem Job. Kontakte mit Kunden, Lieferanten und Träger sind offensichtlich. Darüber hinaus bin ich einfallsreich und Ergebnis in meiner Arbeit ausgerichtet.

 

In diesem Moment bin ich auf der Suche nach einem Job, wo ich Meine Fähigkeiten und Erfahrungen voll und ganz einzusetzen kann. Für weitere Informationen über meine Arbeitserfahrung und eine erfolgreiche Ausbildung verweise ich auf meinen Lebenslauf.

 

Ich mag meine Anwendung und weitere Erfahrungen in einem persönlichen Gespräch mit Ihnen zu beleuchten.

 

Mit freundlichen Grüßen,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Engels

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

 

Dear Sir/Madam,

 

I am writing you regarding the vacant position for Manager at your company. I have 6 years experience in a similar position at .... company. 

 

After my University degree I have expended my knowledge and experiences as a manager. You can  see from my CV that I have a successful history of management in various industries. My professional experience as a manager as well as my education, have given me the skills and special motivation to the managers position.

 

The variation of the type of work at your company would be a delight to gain new experiences. Motivated, responsive an attentive, I am willing to invest and get training in new skills and knowledge.

 

I hope that you will find my expertise, interests and character intriguing enough to warrant a position in your company, as I am confident that I could provide value to you and your company as a member of your team.

 

I have attached my CV with this letter. Please let me know if I can provide you with any other information or references. I thank you for your time and I look forward to hearing from you.

 

Sincerely,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Engels 2

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Datum, Plaats

 

Dear Sir/Madam,

 

Hope you are doing good. I am exploring an opportunity within your esteemed organization. 

Presently, I am working as a consultant in ____(company), providing technical solutions for various companies. We support various aspects of the technical branches across the globe addressing their technical assessment. Primary role is to sale the products and keep in contact with the diverse group of customers worldwide.

 

Attached CV should give you a comprehensive view of the skill set and knowledge present. It would be a privilege to work in a challenging sales environment.

 

Kindly let us know your feedback on the CV attached.

 

If you have any additional questions, please feel free to raise the same so that they could be addressed appropriately.

 

Expecting to hear from you, Appreciate your kind attention,

 

Kind regards,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Fotograaf

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op bedrijfswebsite van ___(bedrijf) zag ik dat er een functie als fotograaf vrij is. Ik ben zeer geïnteresseerd in deze functie en hoop graag nader kennis te maken met uw bedrijf.

Als fotograaf heb ik ruime ervaring in het realiseren van diverse grote projecten in verschillende branches. Doordat ik altijd een spil ben geweest binnen marketingprojecten ben ik marketingtechnisch zeer sterk en kan dit combineren met een commerciële insteek, dit heb ik weten te versterken door het behalen van mijn fotografiepapieren. Naast marketingtechnisch ben ik ook zeer bekwaam in het bewerken van beeldmateriaal. Door mijn ervaring in de praktische hoek van de branche kan ik zeer goed inschattingen maken van de wensen van de opdrachtgevers. Zoals ik uit de vacaturetekst kan opmaken, bent U op zoek naar een breed inzetbaar persoon, ik ben ervan overtuigd dat ik een mooie aanvulling kan zijn binnen uw bedrijf.

 

In mijn vrije tijd volg ik een deeltijd marketing opleiding om mijn visie op de fotografie wereld nog breder te maken. Graag zou ik mij verder verduidelijken en kennis maken met ___(bedrijf) in een persoonlijk gesprek.

 

Hopend op een positief antwoord, verblijf ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Frans

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

 

Cher Monsieur / Madame ,

 

Après la vacance ______ , je tiens à dire que je suis très intéressé . La fonction va très bien avec mon expérience et de connaissances . J'ai beaucoup d'expérience dans _______ .

 

Dans ma carrière, j'ai acquis beaucoup d'expérience de leadership , des équipes de jusqu'à 25 employés . Les compétences que j'ai présentes Engagement : délibération , stimulantes, collégiales , de coopération , et si des mesures appropriées . Conseil et le rendement au travail était mon travail . Les contacts avec les clients, les fournisseurs et les transporteurs sont évidents . En outre , je suis débrouillard et orienté vers les résultats dans mon travail .

 

En ce moment je suis à la recherche d'un emploi où je peux Mes compétences et l'expérience déployer pleinement . Pour plus d'informations sur mon expérience de travail et une formation réussie je me réfère à mon CV .

 

J'aime allumer ma demande et une plus grande expérience dans une conversation personnelle avec vous .

 

Cordialement,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief Gastvrouw

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

  

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

“Ja, dat is mijn nieuwe baan!” Dat dacht ik toen ik de vacature voor gastvrouw las. Graag vertel ik u waarom.

 

De veelzijdigheid en dynamiek van de werkzaamheden als gastvrouw spreken mij zeer aan. Ontvangen, service verlenen en werken met mensen zijn werkzaamheden waar ik in uitblink. Dat dit kan bij een onderneming waar persoonlijke ontwikkeling en de balans werk/privé ook belangrijk zijn, maakt dit voor mij de ideale baan.

 

In mijn carrière heb ik veel gewerkt in omgevingen waar het sociale aspect de hoofdrol speelde. Mede hierdoor ben ik overtuigd van het nut van goede ontvangst en communicatie met de gasten. Doordat ik mij veel bewogen heb binnen de horeca kan ik makkelijk communiceren en samenwerken met gasten en collega’s. Luisteren naar wat mensen willen, wat hen bezig houdt en hierop reageren, dat is mijn kracht! Eén van mijn sterke eigenschappen is dat ik doorzetter en flexibel ben. Hierdoor lukt het mij vaak om creatieve, ‘out of the box’ oplossingen te bedenken voor de gasten.

 

In mijn CV kunt u lezen over mijn ervaring maar ik heb zeker nog veel meer in mijn huis dan wat er vermeld staat in mijn CV.

 

Mensen typeren mij vaak als enthousiast, sociaal en iemand die graag de handen uit de mouwen steekt. Dit zijn eigenschappen die er, naar mijn idee, voor zorgen dat ik de functie van gastvrouw naar volle tevredenheid zal kunnen uitvoeren.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld Sollicitatiebrief geen ervaring

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

  

Plaats, datum 

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Met genoegen werd ik geïnformeerd over de vacature voor de functie incassomedewerker. Direct enthousiast besloot ik te solliciteren, want deze veelzijdige baan is helemaal iets voor mij. Ik heb geen ervaring in deze functie, maar daarin tegen ben ik erg leergierig, flexibel en bereid tot omscholing.

 

De afgelopen 4 jaar heb ik gewerkt als callcenter medewerker bij diverse grote bedrijven. Op dit moment ben ik werkzaam bij _____ (bedrijf) in ____ (plaats), waar ik de functie van callcenter medewerker vervul.

 

In 2012 heb ik de opleiding Incassomedewerker afgerond op het _____(opleiding) te ____(plaats). Door opleiding en werkervaring heb ik een mbo werk- en denkniveau ontwikkeld. Daar ik goed prioriteiten kan stellen en me flexibel opstel, merk ik dat ik niet snel stress ervaar, erg prettig bij hectische omstandigheden.

 

Voor meer details over mijn loopbaan verwijs ik u naar het bijgevoegde curriculum vitae. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en leergierigheid op mijn plek zal zijn binnen uw bedrijf. Graag licht ik mijn sollicitatie toe in een persoonlijk gesprek. Ik zie verwachtingsvol uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Gemeente

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Graag wil ik solliciteren naar de functie teamleider bij uw Gemeente.

De reden waarom ik solliciteer naar deze baan is, de ervaring die ik heb opgebouwd binnen de Gemeente. Leidinggevende is één van mijn goede capaciteiten.

 

Inmiddels ben ik twee jaar werkzaam bij de Gemeente ___ en bouw van dag tot dag ervaringen op. Het leidinggeven van het ___ team is mijn dagelijkse routine geworden, waarin ik mijzelf heb gespecialiseerd.

 

Door mijncompetenties zoals prestatiegerichtheid, risicobewustzijn, stressbestendig, coachen, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid en initiatief nemend, ben ik voor u de geschikte kandidaat die uitstekend past op deze functie.

 

Ik ben een persoon die zich snel aanpast aan een organisatie en vertrouwen creëert bij alle collega’s. Dit is één van de belangrijkste punt die doeltreffend is voor de organisatie. Daarom wil ik graag mijn professionaliteit uitvoeren bij de Gemeente ____ en een bijdrage leveren voor een succesvol resultaat.

 

Ik zie uw uitnodiging voor een gesprek met veel plezier tegemoet en kijk uit naar de kans mijn enthousiasme over deze baan verder toe te lichten. In de bijlage treft u mijn Curriculum Vitae.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief HBO

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

  

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Ziet u kansen voor een gedreven persoon met een financiële achtergrond in de richting

 

accountancy (HBO)? Bij een bekend accountantskantoor in ___(plaats) heb ik jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van accountancy. Dit in de rol van controller, assistent accountant en hoofd administratie. Mijn werkgebied betrof onder andere het voorbereiden van de jaarrekeningen, de BTW aangiftes en het controleren van de boekingen.

 

Ook heb ik mogen meewerken aan diverse internationale projecten, waaronder financieel advies voor multinationals. Na een reorganisatie bij mijn huidige werkgever ben ik, als professionele controller met een kritische blik, op zoek naar een andere baan. Ik zou het erg waarderen indien u mijn brief en cv wilt bewaren voor het geval er nu of in de toekomst een passende functie voor mij in het verschiet ligt. Mijn langdurige ervaring, tezamen met mijn punctualiteit en nauwkeurigheid kunnen zeker ook bij een, voor mij, nieuwe organisatie van toegevoegde waarde zijn.

 

Ik sta open voor een kennismakingsgesprek om te kijken of er via uw bedrijf ook voor mij mogelijkheden zijn. Ik wacht een reactie uwerzijds met belangstelling af.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Horeca

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op u website zag ik de vacature voor de functie horeca medewerker, daarom ben ik zo vrij

mijn sollicitatie te sturen voor deze vacature.

 

Ik ben werkzaam geweest als horeca medewerker bij ___(bedrijf) te ___(plaats), hier heb ik 5 jaar met veel plezier gewerkt in deze functie. Ik werkte hier aan allerlei verschillende voorkomende feesten voor uiteenlopende bedrijven. Ik verzorgde hier de bediening, service en begeleiding van collega’s.  Bij deze werkzaamheden werkte ik veel samen met de serveersters, koks en bedrijfsleider, zodat de werkzaamheden op een goede manier uitgevoerd werden. Ik ben zeer servicegericht en representatief.

 

Door mijn opgedane ervaringen lijkt het mij een aantrekkelijke nieuwe baan, waar ik graag met veel

 

enthousiasme in zou willen beginnen met werken. Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder willen toelichten en/of u kunt contact opnemen met mijn referenties, welke u kunnen vertellen wie en hoe ik ben.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief ICT-medewerker

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Ik heb uw advertentie voor medewerker ICT op ______ met grote interesse gelezen. Via deze motivatiebrief solliciteer ik graag naar deze functie.

 

Ik ben op dit moment werkzaam bij ____ als ICT medewerker. Omdat ik al 6 jaar in het vak zit en ik helaas geen doorgroei  mogelijkheden heb bij mijn huidige werkgever, heb ik de besluit genomen om te gaan kijken naar nieuwe uitdagingen binnen IT. Ik heb kennis op het gebied van zowel helpdesk als systeembeheer, ik ben dan ook zeker bekend met de taken en verantwoordelijkheden van ICT Medewerker. Voor gedetailleerde informatie over de werkzaamheden verwijs ik u naar mijn CV .

 

Ik ben iemand die snel leert, erg gemotiveerd is en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Ik zou dan ook graag in een persoonlijke gesprek vertellen wat ik voor u zou kunnen betekenen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Intern

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Een aanpakker -met een proactieve en oplossingsgerichte instelling- die een uitdaging niet uit de weg gaat, doorzettingsvermogen en flexibiliteit .Dit zijn enkele steekwoorden die op mij van toepassing zijn. Daarom solliciteer ik graag op de functie Adjunct Directeur. Sinds 2005 ben ik groepsleerkracht aan de (school).

 

Twee jaar geleden kreeg ik de kans om naast mijn functie als groepsleerkracht, één dag in de week directietaken uit te voeren. Door deze ervaring en mijn taak als bovenbouwcoördinator wilde ik mij graag verdiepen in het leidinggevende vlak binnen deze school. Met uw steun en vertrouwen ben ik vol enthousiasme begonnen aan het opleidingstraject voor Directeur.

 

In 2008 heb ik het opleidingstraject met succes afgerond.

 

Tijdens dit traject heb ik, d.m.v. het meester/gezel principe, intervisie bijeenkomsten, intensieve meerdaagse trainingen en het p.o.p., mijn competenties voor de werkzaamheden van leidinggevende aard in het primair onderwijs leren ontwikkelen.

 

Het lijkt mij een fantastische uitdaging om als adjunct directeur op de (school) aan de slag te gaan. Met mijn ambitieuze en gemotiveerde instelling weet ik zeker dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan deze bijzondere school.

 

Graag licht ik dan ook mijn brief en c.v. in een persoonlijke gesprek aan u toe.

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Kinderdagverblijf

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Mij is bekend geworden dat bij ____ de vacature van kinderleidster vacant is.

Ik zou graag in deze functie aan het werk gaan, maar eerst wil ik u wat meer over mijzelf vertellen.

 

Ik heb ruime ervaring als kinderleidster. Vanaf 2000 ben ik als kinderleidster werkzaam geweest bij verschillende kinderdagverblijven.

 

Ik beschik over goede leidinggevende en sociale vaardigheden. Naast kinderleidster  ben ik ook als peuter juf actief geweest. De crisis gooide helaas roet in het eten en ik moest stoppen bij het kinderdagverblijf.

 

Mijn ervaring in het werken met kinderen is van dien aard dat ik er klaar voor ben om bij u aan de slag te gaan. Ik ben kindgericht, flexibel en enthousiast en hoop dat ik binnenkort in een persoonlijk gesprek met u een en ander nader kan toelichten.

 

In afwachting van uw antwoord verblijf ik.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief kinderopvang

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op uw website zag ik de vacature voor de kinderopvang  staan. Omdat deze vacature perfect aansluit op mijn opleiding en ervaring, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Na mijn opleiding voor kinderopvang  heb ik 3 jaar ervaring opgedaan bij een grote kinderopvang in de Randstad. Helaas is deze organisatie onlangs failliet gegaan, waardoor ik op zoek ben naar een nieuwe baan. De functie is op mijn lijf geschreven, ik houd van kinderen en ben goed in het verdelen van mijn aandacht. Daarnaast kan ik goed de rust bewaren, waardoor kinderen erg op hun gemak zijn bij mij.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd wat ik de afgelopen jaren bij de kinderopvang heb kunnen toepassen. Van mijn afgelopen werkgever heb ik een goed getuigschrift meegekregen, welke ik in de bijlage heb toegevoegd.

 

Uw organisatie spreekt mij erg aan omdat u aangeeft een persoonlijke organisatiecultuur kent.  Door mijn enthousiasme, kennis en ervaring denk ik een zeer geschikte kandidaat te zijn voor de functie.

 

Ik woon vijftien minuten lopen van uw bedrijf vandaan en ben per direct fulltime beschikbaar. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag in aanmerking voor een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Makelaar

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op de site ______(website) kwam ik uw vacature onder referentienummer   _____(nummer) tegen waarin u op zoek bent naar een Makelaar. Graag wil ik hierop reageren.

 

De laatste 8 jaar ben ik werkzaam geweest als makelaar bij ____(bedrijf/ organisatie), waarbij ik verantwoordelijk was voor het totale verkoop en verhuurproces van woningen. Met name de omgang met mensen van allerlei niveaus en het adequaat reageren op en oplossen van problemen waren hierin belangrijke speerpunten voor mij. Voordat ik bij ____(bedrijf/ organisatie) begon ben ik 1 jaar werkzaam geweest als assistent bij ____(bedrijf). Zoals u in mijn C.V. kunt zien was dit een administratieve functie, waarbij ik diverse disciplines doorliep. Mijn verdere arbeidsverleden vind u in mijn C.V.

 

Mijn doel is een korte en krachtige brief te schrijven, waardoor ik  maar een paar aspecten genoemd heb die van belang zijn voor de functie. Graag zou ik de rest met u willen bespreken tijdens een kennismakingsgesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Manager

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op de site van indeed kwam ik uw advertentie tegen waarin u aangeeft op zoek te zijn naar kandidaten voor de functie van manager bij uw opdrachtgever. De omschrijving van het werk en het bedrijf sprak mij aan.

 

Ik heb 20 jaar ervaring in de techniek waarvan 15 jaar als manager. Op dit moment ben ik werkzaam bij _____(bedrijf) als technisch manager. Ik ben daar verantwoordelijk voor het managen van de productie en het aansturen van het productieteam.

 

Uit de functiebeschrijving in uw advertentie begrijp ik dat mijn kennis en ervaring aansluiten bij uw eisen. In de functie van manager kan ik mijn vaardigheden gebruiken bij het managen van de productie, de aansturing van het team en de controle op de voortgang van de. Genoemde kerncompetenties als stressbestendig, accuraat en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb ik in het verleden goed kunnen gebruiken.

 

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u meer van de functie en het bedrijf te weten komen en de mogelijkheden voor samenwerking bespreken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Onderwijs

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op ____ zag ik dat u op zoek bent naar een lerares Nederlands. Graag zou ik in aanmerking willen komen voor deze functie.

 

De afgelopen 7 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in dezelfde functie bij de ____ school. Na een jaar sabbatical ben ik weer op zoek naar een mooie uitdaging. In mijn werk ben ik gewend om flexibel inzetbaar te zijn, geen negen tot vijf mentaliteit te hebben en altijd te presteren. Ik steek graag de handen uit de mouw, maar blijf altijd secuur te werk gaan. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneren is voor mij geen probleem. Tevens ben ik altijd bereid om me verder te ontwikkelen, hetzij bijvoorbeeld door cursussen of trainingen.

 

Voor eventuele vragen ben ik altijd bereid deze in een persoonlijk gesprek te beantwoorden. Bijgevoegd doe ik u mijn curriculum Vitae toekomen.

 

Hopende op een positief antwoord van u, verblijf ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Programmeur

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Bij deze wil ik graag solliciteren op de vacature ” programmeur”. Wat mij het meest aanspreekt aan de functie is dat ik denk dat ik de juiste werknemer ben die jullie zoeken. Vanaf dat ik een afgestudeerde Programmeur ben, heb ik in de loop van mijn carrière veel kennis en ervaring opgedaan. Mijn algemene hardware en software kennis is breed. Daarnaast ben ik ben communicatief vaardig, klantvriendelijk en servicegericht.

 

Nadat ik mijn MBO diploma applicatieontwikkeling behaald heb, heb ik altijd als programmeur gewerkt. Ik vond deze werkzaamheden erg leuk  en dat is voor mij dan ook een goede reden geweest om deze sollicitatiebrief op te stellen. Verder sta er altijd voor open om binnen een bedrijf door te leren, wat mij ook nog eens erg leuk lijkt. Uiteraard heb ik mijn Curriculum Vitae bijgesloten.

 

Ik hoop dat ik mijn CV en motivatie in een gesprek nader toe mag komen lichten. Alvast vriendelijk bedankt voor uw moeite.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Receptioniste

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Als zeer ervaren receptioniste (meer dan 6 jaar), zowel bij overheidsinstanties als in het bedrijfsleven, zou ik graag weer in de eigen regio aan de slag willen.

 

Ik ben stressbestendig en representatief en heb diverse cursussen gevolgd om mijn functie beter uit te kunnen uitoefenen. Ik ben erg gedreven en kan goed samenwerken in teamverband. Daarnaast heb ik een goede kennis van de gebruikelijke computer programma’s zoals de diverse programma’s van Microsoft Office zoals Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Acces.

 

Bij mijn huidige werkgever werk ik veel met internationale bedrijven. Hierdoor heb ik mijn talen kunnen verbeteren. Ik beheers in woord en geschrift de Nederlandse, Engelse, Duitse en Spaanse taal. Zodoende denk ik goed te passen binnen uw internationale organisatie. Ook ben ik bekend met uw branche. Bij mijn eerste werkgever heb ik gewerkt in de techniek. Hier heb ik als receptioniste gewerkt op de technische afdeling van het bedrijf x.

 

Ik woon 5 minuten lopen van uw bedrijf vandaan en ben, met een maand opzegtermijn, fulltime beschikbaar. Graag kom ik in aanmerking om mijn cv en motivatie nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Schoonmaakster

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Graag solliciteer ik hierbij op de functie van schoonmaakster, zoals vermeld op uw site.

Werken bij een groot bedrijf in de Randstad spreekt mij gezien mijn eigen ervaring  aan.  Met mijn schoonmaak achtergrond en mijn ervaring als schoonmaakster sluit ik goed aan op deze functie.

 

Ik sta bekend als iemand die ook onder grote druk de rust bewaart en in afstemming de resultaten realiseert. Mijn organisatorische inzicht en ervaring, maakt dat ik gemakkelijk de ruimtes overzie.

Kortom ik denk dat er voldoende aanknopingspunten zijn om in een persoonlijk gesprek verder te praten over wat uw bedrijf nodig heeft en wat ik u kan bieden daarbij.

 

Ik heb een brede ervaring bij verschillende grote bedrijven en nieuwe objecten maak ik mij meestal snel eigen. Tevens ben ik per direct beschikbaar.

 

In de bijlage staat mijn cv voor u. Mocht ik hierbij de indruk hebben achtergelaten om op enige wijze interessant te zijn voor uw onderneming hoor ik graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Stage

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op uw website zag ik de vacature voor een stageplek van accountmanager staan. Omdat deze vacature goed aansluit op mijn opleiding en ik momenteel op zoek ben naar een stage plaats, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Momenteel ben ik in de afrondende fase van de opleiding accountmanagement. Dit is een 4 jarige opleiding, waarin ik breed wordt opgeleid in het vak. Na mijn middelbare school heb ik al snel de keuze gemaakt om de opleiding accountmanagement te volgen en met veel enthousiasme ben ik nu bijna klaar om te beginnen aan mijn carrière. De studie ligt mij erg goed en ik heb dan ook een goede cijferlijst. In het tweede jaar van mijn studie heb ik reeds een korte stage gedaan van 4 maanden. Deze stage heb ik bij een internationale organisatie gevolgd, waardoor mijn beheersing van de  Engelse en Spaanse taal zeer sterk is geworden.

 

U organisatie spreekt mij erg aan door het internationale karakter en omdat ik al enige kennis heb van de markt. Ik denk dat ik door mijn opleiding en kennis zeer goed aansluit op de vacature. Ik ben zeer commercieel ingesteld, flexibel en een harde werker.

 

Ik woon dicht bij uw bedrijf en ben per 1 september voor een half jaar lang fulltime beschikbaar. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag in aanmerking voor een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Teamleider

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op uw Site zag ik dat u zoekt naar een Teamleider. Met veel enthousiasme solliciteer ik naar deze functie.

 

In de afgelopen jaren ben ik als teamleider actief geweest bij diverse organisaties in de zorg. Bij de dagelijkse werkzaamheden lag de nadruk op de aansturing van collega's en de nodige documentatie en communicatie. De betrokkenheid bij de organisatie is altijd groot geweest mede omdat ik steeds een goed ingespeeld team om mij heen wist te creëren .Hierdoor ontstond er een waardevolle basis om het werk tot een succes te maken. 

 

Door mijn sociale en communicatieve vaardigheden ben ik geknipt voor de functie. Ik ben goed in het creëren van een prettige werksfeer, waarbij mijn collega’s kunnen uitblinken in hun specialiteiten. Doelen creëren en realiseren geven mij de voldoening in de functie.

 

In de bijlage staat mijn cv voor u. Mocht ik hierbij de indruk hebben achtergelaten om op enige wijze interessant te zijn voor uw onderneming hoor ik graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Telefoniste

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Naar aanleiding van uw advertentie op ______, solliciteer ik hierbij naar de functie van telefoniste. Omdat ik communicatief zeer sterk ben, denk ik dat de door u aangeboden functie goed bij mij past. De afwisseling van diverse werkzaamheden, zoals aangegeven in de advertentie, spreekt mij ook erg aan.

 

Tien jaar geleden ben ik via verschillende uitzendorganisaties aan de slag gegaan, waarna ik in ____ bij ___(bedrijf) ben gaan werken. Hier heb ik inmiddels jaren ervaring opgedaan in allerlei voorkomende werkzaamheden zoals in de functie van telefoniste gangbaar zijn. Tijdens de verschillende jaren via het uitzendbureau heb ik bij diverse internationale bedrijven gewerkt. Hierdoor heb ik een goede beheersing van de Engelse, Franse en Duitse taal ontwikkeld.

 

Mijn werkzaamheden kan ik zowel zelfstandig als in teamverband uitvoeren. Verder ben ik communicatief vaardig, sociaal en collegiaal. Ik denk dat dit goede eigenschappen zijn die van pas komen in de functie van telefoniste.

 

Ik zou het een uitdaging vinden om binnenkort het team waar u een collega voor zoekt te komen versterken. Graag zie ik een uitnodiging voor een gesprek tegemoet, zodat u mij beter kunt leren kennen en ik mijn sollicitatie verder kan toelichten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Werken en leren

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Naar aanleiding van de vacature online bij www.____.nl, ben ik zeer geïnteresseerd geraakt naar de commerciële baan binnen uw bedrijf.

 

Zoals u in bijgevoegd CV kunt zien ben ik al enkele jaren bezig mezelf allerlei commerciële vaardigheden eigen te maken d.m.v. leerwerktrajecten. Aangezien mijn huidige werkgever mij geen vaste aanstelling kan geven, ben ik per direct opzoek naar een vervolg aanstelling/opleiding waarin ik mijn traject zou kunnen vervolgen.

 

Hiermede wil ik aangeven dat ik bereid ben mijn vaardigheden m.b.t. uw bedrijf verder te willen ontwikkelen. Tevens zou ik heel graag opleidingen willen blijven volgen om mijn commerciële vaardigheden te kunnen blijven ontwikkelen. Ik wil u daarom ook vragen of dit binnen uw bedrijf tot  de mogelijkheden behoort.

 

Hopend  in een persoonlijk gesprek een en ander  nader te kunnen toelichten, en  in afwachting van uw bericht teken ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief Winkelmedewerker

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Via de vacature op de website van uw bedrijf heb ik vernomen dat , op zoek is naar een nieuwe medewerker. Graag zou ik willen solliciteren naar de functie van winkelmedewerkster. Ik heb recent  bij ___(bedrijf) gewerkt; In deze functie heb ik  relatief brede basiskennis op verscheidene verkoop gebieden opgedaan.  Doordat de doorgroeimogelijkheden binnen ____(bedrijf) mij niet voldoende prikkelen, ben ik op zoek naar een meer uitdagende functie die in het verlengde van mijn opleiding en interesses ligt.

 

Tot op heden ben ik werkzaam als winkelmedewerkster bij diverse bedrijven. Mijn werkzaamheden zijn alle voorkomende winkelmedewerkster werkzaamheden in de textiel. Ik vind het belangrijk om de klanten goed te adviseren en te helpen. U vraagt in de vacature om goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ik beschik over deze eigenschappen en ik ben daarnaast ook gemotiveerd en leergierig aangelegd. Ik vind het belangrijk goed contact te hebben met de klanten en andere medewerkers.

 

Bijzonder graag zou ik in een persoonlijk gesprek met jullie de sollicitatie naar de functie van  winkelmedewerkster bespreken. Ik hoop daarvoor van u een uitnodiging te ontvangen.

 

Momenteel ben ik direct beschikbaar.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Voorbeeld sollicitatiebrief ZZP-er

Uw naam

Uw adres

Uw postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

Plaats, datum

Betreft: sollicitatie

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Met belangstelling las ik uw advertentie op internet waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een monteur. Hierbij wil ik mij beschikbaar stellen voor deze functie en u overtuigen van mijn geschiktheid en enthousiasme.

 

Na het afronden van de monteursschool, heb ik jarenlang gewerkt als zelfstandige met een loonbedrijf. Ik ben technisch opgeleid en tijdens en na mijn opleiding bleek al snel dat ik een goed gevoel heb voor techniek. Ik heb veel werkervaring. In mijn laatste functie hield ik mij voornamelijk bezig met het binnenhalen van nieuwe relaties voor mijn loonbedrijf in voornamelijk de werktuigbouw – en offshore sector.

 

Na jarenlang plezierig en succesvol gewerkt te hebben in de loon- en uitzendwereld ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben niet bang voor hard werken en ga graag nieuwe uitdagingen aan. De functie is voor mij uitermate interessant. Ik heb veel ervaring met technische werkzaamheden en ben daardoor goed op de hoogte van service & onderhoud aan machines.

 

Ik heb een opleiding in werktuigbouwkunde, leer snel en pak daardoor werkzaamheden ook snel op. Ik ben bereid aanvullende opleidingen te doen.

 

Ik ben communicatief vaardig, kan goed met mensen samenwerken, ben zeer klantgericht, heb geen 9 tot 5 mentaliteit en zoek altijd naar de beste oplossing voor de klant.

 

Mijn Curriculum Vitae met persoonlijke gegevens heb ik meegestuurd met deze brief. Graag licht ik mijn sollicitatie in een persoonlijk gesprek toe.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens

 

Bijlage: CV

Vacaturebanken

Heeft u de juiste vacature nog niet gevonden? Of bent u op zoek naar meerdere vacatures om uw kansen te spreiden? Bekijk de actuele vacatures: UWV, Monsterboard, Indeed. Voor meer inspiratie van een helder CV, bekijk de verschillende gratis CV voorbeelden op topvoorbeelden.com. 

snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's