Voorbeeld persbericht boekpresentatie

Bekijk hieronder een voorbeeld persbericht boekpresentatie. 

Voorbeeld persbericht boekpresentatie

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Andre kondigt een nieuw boek aan

 

Andre heeft een nieuw boek aangekondigd. Andre op z’n best, zijn derde biografie, verschijnt op 11 juni. Het boek gaat in op de duistere kant van het leven van een beroemdheid in de jaren 90. In deze biografie wordt dieper ingegaan op de druk waar een artiest uit de jaren 90 mee te maken krijgt.

 

Andre op z’n best, vernoemd naar zijn laatste hit, is de opvolger van Andre op z’n minst en Andre op de vlucht. Het vervolg is een reis door de duistere kanten van beroemdheden in de jaren 90. Met uitleg van de vele nummers die hij in die tijd heeft geschreven en de harde waarheid achter zijn duistere persoonlijkheid.

 

Naast veel duistere verhalen is er in de biografie ook ruimte voor grappen en grollen. Zo beschrijft Andre zijn vele bloopers tot in detail, wat veel grappige momenten met zich meebrengt. De laatste singel van Andre verscheen in mei van dit jaar.

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst.

Tips bij voorbeeld persbericht boekpresentatie

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord.

 

Persbericht versturen

Verstuur uw persbericht naar de redactie van de krant: ADNUTelegraaf.

Bekijk ook de andere voorbeeld persberichten