Afsluiting Engelse brief

Ga terug naar voorbeeld brief


Afsluiting Engelse brief: Op deze pagina treft u informatie over de afsluiting Engelse brief. U kunt een brief op verschillende manieren afsluiten, afhankelijk van het type brief. Over het algemeen zet u onderin de brief een afsluitende zin en de daadwerkelijke afsluiting/ ondertekening van de brief. In de Engelse brief wordt naast onderscheid tussen formeel en informeel, ook gekeken of u de naam van de ontvanger wel of niet weet. Lees hieronder meer informatie over de verschillende vormen van afsluiting in een Engelse brief.In de ondertekening gebruikt u de afsluiting, waarin u dus afhankelijk van de bekendheid van de naam, gebruik maakt van “Yours Sincerely” (u kent de naam van de ontvanger), of “Yours Faithfully”

(u kent de naam van de ontvanger niet), gevolg door uw naam en handtekening.

Hieronder treft u enkele voorbeelden van de afsluiting van de brief/ de ondertekening.

Er zijn twee manieren om een Engelse brief af te sluiten. In een Engelse brief wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende twee situaties:

Voorbeelden afsluiting Engelse brief

kent de naam van de ontvanger. In dat geval maakt u gebruik van de afsluiting “Yours Sincerely”

Yours Sincerely,

Handtekening

Kees Jansen

kent de naam van de ontvanger niet. In dat geval maakt u gebruik van de afsluiting “Yours Faithfully”

Yours Faithfully,

Handtekening

Kees Jansen

Afsluiting Engelse brief voorbeeld zinnen

In de Engelse brief zet u in de afsluitende brief welk vervolg u verwacht van de ontvanger. Afhankelijk van het type brief, kunt u de volgende afsluitende zinnen gebruiken:

  • Awaiting your response,
  • Thank you for your interest,
  • We look forward to a pleasant cooperation,
  • Should you wish further information, please let us know,
  • If you have any questions regarding this letter, please feel free to contact us,
  • We look forward to your response,
  • We look forward to hearing from you,

Een minder formele vorm van ondertekening kunt u ook gebruiken. In dat geval kunt u als afsluiting van de brief de volgende voorbeelden gebruiken:

  • Kind Regards,
  • Best Regards,

 

Zie ook de afsluiting van een brief in het Nederlands. Bekijk welke vormen van afsluitzinnen u kunt gebruiken en welke ondertekeningen gebruikelijk zijn in de formele en informele Nederlandse brieven. Bekijk ook de informatie over de aanhef van een Nederlandse brief. We hebben informatie en voorbeelden online gezet over de gebruikelijke vormen van de aanhef van een Nederlandse brief. Afhankelijk van de intentie van de brief en de relatie met de ontvanger, kunt u kiezen voor de verschillende vormen van aanhef en afsluiting.

Naast de afsluiting Engelse brief hebben we veel andere voorbeeld documenten online gezet zoals voorbeeld facturen, brieven contracten en nog veel meer. Bekijk de voorbeelden via de homepage. Bekijk ook de voorbeeld brieven op de website van de consumentenbond