Voorbeeld Offerte

Maak gebruik van de voorbeeld offerte om zo snel en eenvoudig uw offerte te maken. Een offerte is een calculatie, voorafgaand aan de opdracht verstrekking. In de offerte biedt u op een formele wijze uw producten en/ of diensten aan. In de offerte beschrijft u de producten of diensten en geeft u een prijsopgave. Zo weet uw potentiële opdrachtgever waar hij aan toe is en kan hij de aanbieding vergelijken met andere aanbieders. 

Voorbeeld offerte

Download het voorbeeld in Excel. 

Op de offerte worden de NAW en overige bedrijfsgegevens vermeld van de aanbieder. Het Kamer van Koophandel nummer moet verplicht worden vermeld op alle zakelijke correspondentie.  Van de ontvanger worden de NAW gegevens vermeld. Daarnaast staat er op de aanbieding op welke datum hij verzonden is en hoe lang hij geldig is. De bedragen van de producten en/ of diensten en de BTW bedragen staan erop vermeld, alsook een omschrijving van de dienst en/ of het product. 

Onderaan het document kan deze worden ondertekend voor akkoord.  Na het ondertekenen kan de levering worden ingepland en volgt tijdens of na afronding de facturatie.

Bekijk ook de andere voorbeelden

Offerte dienstverlening

Offerte producten

Offerte aanvraag

Voorbeeld offerte brief

Zorg dat uw aanbieding helder is opgesteld, zodat de ontvanger goed kan zien wat alles inhoudt. Offertes die te gecompliceerd zijn, worden sneller aan de kant gelegd. Daarbij komt dat de ontvanger vaak de offerte met anderen wil vergelijken. 

Vermeld ook duidelijk de bedragen op de offerte en indien van toepassing de BTW. De offerte kan bestaan uit enkel een calculatie en een begeleidend schrijven, of de offerte kan bestaan uit een calculatie en een uitgebreide omschrijving. Bij aanbiedingen in  bijvoorbeeld de bouw kunnen offertes soms heel erg uitgebreid zijn. Taken en verantwoordelijkheden worden daarin uitgebreid omschreven.

In andere gevallen volstaat een simpele calculatie. Zeker wanneer het gaat om de levering van een relatief ongecompliceerd product kan een simpele calculatie volstaan. Den ook bijvoorbeeld aan de offerte van een keuken. 


Download het voorbeeld in Excel en gebruik de opzet voor uw eigen aanbieding, U kunt eventueel in de koptekst uw logo plaatsen.

Belangrijk bij het opstellen van een offerte is dat hij helder is en duidelijk wat er wel en niet bij hoort. Zorg dat er geen verwarring achteraf kan ontstaan door een heldere weergave. Vermeld in de offerte ook een geldigheidsdatum. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeeld documenten online zoals voorbeeld brieven, contracten, facturen en nog veel meer.