Bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken

Op deze pagina treft u een Bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken. Dit betreft het in bezwaar gaan tegen een parkeerboete, waarbij u wel heeft betaald maar een verkeerd kenteken heeft gebruikt. 


Grond van het bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken

We betalen tegenwoordig steeds vaker op het kenteken van de auto. Dat kan zijn via de automaat waar u betaalt, of via een mobiele app zoals park-line. Het kan gebeuren dat u een fout maakt met het invoeren van het kenteken bij de betaalautomaat, of dat u bij de mobiele app het verkeerde kenteken selecteert. Wanneer u wel heeft betaalt, maar per ongeluk op een verkeerd kenteken, is de kans groot dat de bekeuring wordt kwijtgescholden.

 

Het is dus van belang dat u

1: u wel heeft betaalt en daar bewijs van heeft

2: u per ongeluk een verkeerd kenteken heeft gebruikt

Voorbeeld bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken

Bezwaarschrift-bekeuring-verkeerd-kenteken

 

 

Uw naam

Uw straat en huisnummer

Uw postcode en plaats

 

 

Parket CVOM

Afdeling Mulder

Postbus 50.000

3500 MJ Utrecht

 

 

Betreft: bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken (CJIB nummer)

 

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Op (datum) ontving ik van u een bekeuring met nummer (CJIB nummer). Deze bekeuring is naar mijn mening ongegrond en daarom maak ik bezwaar tegen de boete.

 

U geeft aan dat ik op (datum van de vermeende overtreding) om (tijdstip van de vermeende overtreding) niet betaald heb voor het parkeren op de (straat/ locatie). Het klopt dat ik op de betreffende dag en het betreffende tijdstip mijn auto heb geparkeerd op de (straat/ locatie). Het klopt echter niet dat ik niet heb betaald voor het parkeren.

 

Ik maak altijd gebruik van de app “Parkline”. Via deze app kan ik mijn auto aanmelden en afmelden wanneer ik ergens in een betaald parkeren gebied mijn auto parkeer. Laatst was ik met een vriendin meegereden en zij had nog geen app om te kunnen betalen voor het parkeren. Ik heb haar kenteken toen toegevoegd aan mijn Parkline account om zo gemakkelijk te betalen.

 

Nu was ik op (datum) om (tijdstip) blijkbaar niet helemaal helder, want ik heb per abuis het kenteken van mijn vriendin geselecteerd voor de parkeer actie. Ik heb er totaal niet bij nagedacht dat er een extra auto in stond en waarschijnlijk in een automatisme de verkeerde auto geselecteerd.  In de bijlage heb ik een bewijs van de betaling van het verkeerde kenteken toegevoegd.

 

Mijn gegevens zijn:

(geboortedatum, geboorteplaats)

(IBAN-nummer)

 

Ik verzoek u gezien het bovenstaande de boete te herzien en in te trekken. Graag ontvang ik een bericht van u.

 

In afwachting op uw reactie,

 

Met vriendelijke groet

 

(uw volledige naam)

(uw handtekening)

Download het voorbeeld bezwaarschrift bekeuring verkeerd kenteken in pdf.