Voorbeeld afwijzing sollicitatie


Hieronder vindt u een voorbeeld afwijzing sollicitatie brief. Wanneer u een vacature uitzet op uw website of op vacaturebanken, krijgt u sollicitatie brieven binnen. Na de selectie zult u een deel van de kandidaten afwijzen. Hieronder treft u een voorbeeld van zo'n afwijzingsbrief. Veel van de sollicitaties zullen per mail binnen komen, in dat geval kunt u de adresgegevens verwijderen en enkel de tekst vanaf "geachte" gebruiken. 

Voorbeeld van een afwijzing van een sollicitatie

 

Naam bedrijf

Contactpersoon bedrijf

Straat en huisnummer bedrijf

Postcode en Plaats bedrijf

 

 

 

 

Naam sollicitant

Contactpersoon sollicitant

Straat en huisnummer sollicitant

Postcode en Plaats sollicitant

 

 

Betreft sollicitatie d.d. (datum)

 

Plaats, datum

 

 

Geachte Sollicitant,

 

Naar aanleiding van uw sollicitatie kunnen wij u het volgende mededelen.

 

Gezien het grote aantal reacties hebben wij bij een eerste selectie de door ons gestelde functie-eisen strikt toegepast.

 

Helaas moeten wij u mededelen dat wij u niet zullen uitnodigen voor een gesprek.

 

Indien u wilt dat uw gegevens opgenomen worden in onze database voor passende vacatures in de toekomst, dan kunt u dit per e-mail aangeven.

 

Wij danken u voor de getoonde belangstelling en wensen u veel succes bij uw verdere sollicitaties.

 

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, teken ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Naam afzender

Download voorbeeld afwijzing sollicitatie

voorbeeld-afwijzing-sollicitatie

Download bovenstaande voorbeeld afwijzing sollicitatie in Word. U download het bestand in ZIP en vervolgens kunt u het openen in Word en opslaan op uw computer. U kunt ook de bovenstaande tekst kopiëren in de webbrowser en plakken in een Word bestand of nieuw email bericht. In de email kunt u er ook een standaard sjabloon van maken. U hoeft dan alleen nog maar de naam aan te passen en kunt snel en eenvoudig veel afwijzingen sturen. Pas de tekst aan in uw eigen stijl. 

Bekijk ook de andere voorbeeld brieven op deze site. U kunt de brieven downloaden in Word en aanpassen in u eigen huisstijl. 

We hebben op deze website veel verschillende voorbeelden van brieven contracten en facturen gezet. Ook alles met betrekking tot uw sollicitatie. Bekijk de verschillende voorbeeld documenten via de home pagina. 

Alles wat u nodig heeft voor een perfecte sollicitatie. Van tips en trucs voor het sollicitatiegesprek, tot uitgebreide brieven per specifieke functie. U kunt de brieven downloaden in Word via een Zip bestand en verder aanpassen. We hebben ook een overzicht gemaakt van alle vragen die u kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Door deze vragen van te voren door te nemen, heeft u eerder goede en pakkende antwoorden klaar. 

Bekijk de actuele vacatures op werk.nl