U kunt een bezwaarschrift indienen wanneer u het ergens niet mee eens bent. Op deze pagina treft u informatie over de inhoud van een bezwaarschrift en diverse voorbeeld brieven.
Een bezwaarschrift bestaat minimaal uit de volgende onderdelen:
Over het algemeen geldt dat het bezwaarschrift binnen zes weken na de datum waarop het besluit naar u is verzonden moet worden ingediend. Wanneer u het bezwaar niet binnen de zes weken indient, kan het zijn dat uw bezwaar niet in behandeling wordt genomen.
Een bezwaarschrift indienen bij de Belastingdienst kan via de website, of u kunt een brief sturen. De termijn voor een bezwaarschrift bij de Belastingdienst is 6 weken. Wanneer u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u ervoor kiezen om te wachten met het betalen van de aanslag. U krijgt automatisch uitstel van betaling totdat uw bezwaar behandeld is door de Belastingdienst. Houd er wel rekening mee dat u in dat geval wel rente moet betalen over het bedrag dat u uiteindelijk aan de Belastingdienst moet betalen. Bekijk meer informatie op de website van de Belastingdienst.
Wanneer u het niet eens bent met een boete van het CJIB kunt u bezwaar indienen. U kunt dit doen via de website van het CJIB met uw DigiD, of u kunt een brief schrijven. Bij het CJIB moeten de volgende zaken in uw bezwaarschrift staan:
U bezwaarschrift kunt u sturen naar: Parket CVOM, Afdeling Mulder, Postbus 50.000, 3500 MJ Utrecht
Let op: voorheen moest de boete wel al binnen de betalingstermijn betaald worden, maar dat geldt niet meer. Wanneer u bezwaar maakt, kunt u wachten met het betalen van de boete en wachten met een eventuele aanvraag voor verdeling van de boete in termijnen.
Wanneer u het niet eens bent met een besluit van de gemeente kunt u een bezwaarschrift indienen. Bij de gemeente geldt een termijn van 6 weken waarbinnen u het bezwaarschrift moet indienen. Bij de meeste gemeentes kunt u ook online met uw DigiD code uw bezwaar indienen. Bekijk voor de online mogelijkheden eerst de website van uw gemeente.
De belanghebbende kan bezwaar indienen. Eventueel kunt u hierbij hulp vragen van een advocaat of tolk. U kunt ook iemand machtigen namens u bezwaar in te dienen. In dat geval moet de gevolmachtigde een kopie van de algemene volmacht meesturen met het bezwaarschrift.