Aanhef Engelse brief

Aanhef Engelse brief: Op deze pagina treft u informatie over de aanhef Engelse brief. In de Engelse brief wordt doorgaans dezelfde vorm van aanhef gebruiken. Afhankelijk van of u de naam kent, wordt een andere wijze van aanhef gebruikt. Wij geven u informatie de verschillende vormen van aanhef en de gebruiksvormen.In Engeland is het gebruikelijk dat er in de aanhef de naam van de ontvanger wordt vermeld. Dit kan afhankelijke van de aanspreekvorm de voornaam of de achternaam van de ontvanger zijn. Wanneer u geen naam van de ontvanger heeft, kunt u ervoor kiezen om een algemenere aanhef te gebruiken.

In dit geval kunt u de naam vervangen voor bijvoorbeeld “Tendant”, “All”, “Customers”.  Ook wanneer u een brief of e-mail stuurt naar een grotere groep ontvangers kunt u een algemenere aanhef gebruiken. Wanneer u de naam wel weet, is het gebruikelijk om deze te gebruiken in de aanhef.

Voorbeeld aanhef Engelse brief

In de Engelse brief gebruiken we als aanhef doorgaans de volgende vorm: “Dear”. In principe wordt deze aanhef voor alle gevallen gebruikt. Een persoonlijke brief kan natuurlijk ook een andere, meer persoonlijke aanhef hebben.

 

Afhankelijk van of uw de naam van de ontvanger weet kunt u als aanhef in de Engelse brief het volgende gebruiken:

  • Dear Mr. Jansen,
  • Dear Dr. Jansen,
  • Dear Kees Jansen,
  • Dear Ms. Jansen,

 

Wanneer u de naam van de ontvanger niet weet kunt u als aanhef van de Engelse brief het volgende gebruiken:

  • Dear Sir/ Madam,
  • Dear Sirs/ Madames,

 

Wanneer u de brief naar een groep ontvangers verstuurd kunt u de volgende aanhef in de Engelse brief gebruiken:

  • Dear Tendants,
  • Dear All,
  • Dear Customers,

Bekijk ook de voorbeeld afsluiting Engelse brief. Hierin staat hoe u de formele Engelse brief kunt afsluiten en ondertekenen.

Bekijk ook de voorbeeld Engelse brieven. We hebben op onze site een voorbeeld Engelse brief gezet welke u kunt inzien en downloaden in Word.

In de Nederlandse zakelijke brief, gebruikt u weer andere vormen van aanhef en afsluitingen. Ook hiervan hebben we diverse voorbeelden online gezet.

Bekijk het voorbeeld van de aanhef van een Nederlandse brief.

Bekijk het voorbeeld van de afsluiting van een Nederlandse brief

We hebben op deze website een groot aanbod aan gratis voorbeeld documenten online gezet. Voorbeeld brieven, voorbeeld contracten, voorbeeld facturen, voorbeeld boekhoudprogramma's en nog veel meer. Bekijk onze home page om de verschillende voorbeelden te downloaden. Bekijk ook de voorbeeld brieven op de website van de consumentenbond.  

Tot slot hebben we op deze site diverse Nederlandse voorbeeld brieven gezet. U kunt deze brieven bekijken en downloaden in Word. Gebruik de verschillende voorbeelden als hulpstuk om uw eigen brief te maken. U download in dat geval de gewenste brief en past deze aan naar uw eigen situatie.