Voorbeeld persbericht nieuwe directeur

Zie hieronder een voorbeeld persbericht nieuwe directeur. Wanneer er een nieuwe directeur wordt aangesteld bij grotere bedrijven kunt u ervoor kiezen om dit kenbaar te maken middels een persbericht. 


Voorbeeld persbericht nieuwe directeur

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Lach een Dag stelt een nieuwe directeur aan

 

 

De stichting Lach een Dag stelt met ingang van 1 december Jan de Blij aan als nieuwe directeur. Jan de Blij volgt Marianne Vrolijk op die de afgelopen zeven jaar directeur van Lach een Dag was. Na haar jarenlange inzet, werd het tijd het stokje over te dragen. Haar opvolger is een ervaren directeur uit de wereld van de stichtingen.

 

De Blij was de afgelopen twee jaar directeur bij PlezierNL. Daarvoor was hij directeur van de stichting Geluk. De Blij neemt hiermee vijftien jaar ervaring met stichtingen mee, die in zijn nieuwe functie goed van pas komt. Net als de stichting Geluk verenigt Lach een Dag verschillende doelgroepen.

 

“Hoe kun je een lach op het gezicht van een kind toveren, wanneer een lach niet altijd vanzelfsprekend is?”, zegt Dr Blij over zijn nieuwe functie. “Dat is een uitdaging die mij aanspreekt en waar ik vrolijk van wordt.”

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

-         

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst.

 

 

Tips bij voorbeeld persbericht nieuwe directeur

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord.

Persbericht versturen

Verstuur uw persbericht naar de redactie van de krant: ad, nu, telegraaf

Bekijk ook de andere voorbeeld persberichten