Voorbeeld persbericht nieuwe directeur

Zie hieronder een voorbeeld persbericht nieuwe directeur. Wanneer er een nieuwe directeur wordt aangesteld bij grotere bedrijven kunt u ervoor kiezen om dit kenbaar te maken middels een persbericht. 


alle-persberichten-button

Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld contracten en overeenkomsten. Als je juridisch advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het het opstellen van een overeenkomst, schakel dan een advocatenkantoor in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde advocaat kan je verder helpen met het opstellen van je contracten en zorgen dat je het gewenste doel bereikt. 


Voorbeeld persbericht nieuwe directeur

-        PERSBERICHT -

 

Plaats, datum

 

Lach een Dag stelt een nieuwe directeur aan

 

 

De stichting Lach een Dag stelt met ingang van 1 december Jan de Blij aan als nieuwe directeur. Jan de Blij volgt Marianne Vrolijk op die de afgelopen zeven jaar directeur van Lach een Dag was. Na haar jarenlange inzet, werd het tijd het stokje over te dragen. Haar opvolger is een ervaren directeur uit de wereld van de stichtingen.

 

De Blij was de afgelopen twee jaar directeur bij PlezierNL. Daarvoor was hij directeur van de stichting Geluk. De Blij neemt hiermee vijftien jaar ervaring met stichtingen mee, die in zijn nieuwe functie goed van pas komt. Net als de stichting Geluk verenigt Lach een Dag verschillende doelgroepen.

 

“Hoe kun je een lach op het gezicht van een kind toveren, wanneer een lach niet altijd vanzelfsprekend is?”, zegt Dr Blij over zijn nieuwe functie. “Dat is een uitdaging die mij aanspreekt en waar ik vrolijk van wordt.”

 

 

-        EINDE PERSBERICHT -

-         

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: naam, telefoonnummer, email-adres.

Foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar op: website waar u de foto’s op hebt geplaatst.

 

 

Voorbeeld persbericht nieuwe directeur

Tips bij voorbeeld persbericht nieuwe directeur

Duidelijke nieuwswaarde: Bij een persbericht is het van belang dat er een duidelijke nieuwswaarde in zit. De journalist moet ervan worden overtuigd dat het persbericht nieuwswaardig is, zodat er een artikel van gemaakt gaat worden.

 

Informatief: Het is van belang om een prettig leesbaar bericht te schrijven. Als er alleen maar wollige tekst in het persbericht staat zal de journalist snel afhaken en is de kans op publicatie klein. Zorg ervoor dat het bericht prettig te zelen is en alle belangrijke informatie bevat.

 

Beeldmateriaal: Goed beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van het persbericht. Zorg ervoor dat u beeldmateriaal meestuurt, of een link stuurt naar goed beeldmateriaal. Zorg ervoor dat het materiaal een hoge resolutie heeft.

 

Kort en bondig: een persbericht is in de regel niet langer dan 1 pagina. Blijf dus bij de kern van hetgeen u wenst over te brengen.

 

Vermijd reclametaal: een persbericht moet nieuwswaardig zijn om te worden geplaatst. Zorg er daarom voor dat u niet een reclame stuk schrijft.

 

Spelling: controleer uw stuk goed op spellingfouten voordat u het verstuurt!

 

Bereikbaarheid: In het onderdeel “noot voor de redactie” geeft u de contactgegevens voor aanvullende informatie en vragen weer. Zorg ervoor dat de contactpersoon goed bereikbaar is, zodat een contactpoging van de journalist direct wordt beantwoord.

Inhoud van een persbericht

Een persbericht is een nieuws artikel wat door een organisatie, bedrijf of persoon is opgesteld om aandacht te vragen van een grote kring mensen. Het is een schriftelijke mededeling van een bedrijf, instelling of persoon om aandacht te vragen van journalisten, welke er mogelijk een nieuwsbericht van zullen maken.


Plaats datum

Bovenaan het persbericht vermeldt u de plaats en datum van het bericht. De plaats waar het bericht geschreven is en de datum van het schrijven, net zoals bij een zakelijke brief.


Kop

Een persbericht heeft een standaard opmaak. We beginnen met de kop van het persbericht. Zorg ervoor dat het een pakkende kop is, zodat de interesse van de lezer (journalist) wordt gewekt. In de kop wordt in het kort aangegeven wat het nieuwsfeit betreft. Dat kan bijvoorbeeld een evenement zijn, een lancering van een boek, een nieuwe directeur, een opening van een winkel of een lancering van een nieuw product.  

Belangrijk bij de kop van het persbericht is dat hij kort en bondig is en op een pakkende wijze de kern van het bericht weergeeft. 

Om de aandacht te trekken van de lezer is het gebruik van pakkende bijvoeglijke naamwoorden aan te raden. Nieuw... Opvallend… Prachtig…


Inleiding

Na de pakkende kop volgt u met de inleiding van het persbericht. Hierin geeft u een korte inleiding van hetgeen u kenbaar wilt maken. Vaak wordt de inleiding dik gedrukt.


Kern

In de kern van uw bericht geeft u weer wat u kenbaar wilt maken. Zorg ervoor dat u kort en bondig uiteenzet waar het bericht over gaat.


Noot voor de redactie

Onderaan uw persbericht zet u de tekst “ - Einde persbericht – “.

Hier geeft u aan bij wie de redactie terecht kan voor verdere informatie, wat de contactpersonen zijn en alle overige relevante informatie voor de redactie. Alle contactinformatie wordt hier vermeld.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Naam van de contactpersoon

Telefoonnummer: (telefoonnummer)

E-mail: (emailadres)

website: (website)


Optioneel foto

Goed beeldmateriaal kan zorgen voor een grotere nieuwswaarde van uw bericht. U kunt ervoor kiezen om een foto mee te sturen met het persbericht, maar u kunt er ook voor kiezen om een link mee te sturen naar een website waar u meerdere bruikbare foto’s op plaatst. Op deze manier kunt u de journalist zelf laten kiezen uit de foto’s en kunt u meerdere opties aanbieden. Zorg ervoor dat u foto’s in hoge resolutie heeft, zodat ze bruikbaar zijn voor een artikel.


voorbeeld-persbericht-1
voorbeeld-persbericht-2

Persbericht versturen

Verstuur uw persbericht naar de redactie van de krant: ad, nu, telegraaf

Bekijk ook de andere voorbeeld persberichten


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's