Factuur voorbeeld

Op deze pagina kunt u eenvoudig een factuur voorbeeld bekijken en downloaden in Excel. Bekijk de verschillende voorbeelden en maak een keuze uit de sjablonen. Als u aangemeld bent bij Google Drive, kunt u de bestanden opslaan en bewerken. U gaat factureren als u een product of dienst heeft geleverd waar een vergoeding tegenover staat. De factuur stuurt u naar aan persoon of naar een bedrijf die uw producten en/ of diensten heeft afgenomen. Bekijk hieronder een voorbeeld Excel Factuur. Dit voorbeeld kunt u gebruiken als opzetje voor uw eigen facturen. In uw facturen verwerkt u de huisstijl van uw bedrijf. De factuur heeft een aantal wettelijk bepaalde onderdelen, de factuur vereisten. Lees meer over de factuur indeling

Bekijk en download Factuur voorbeeld 

Download het factuur voorbeeld in Excel. 

Factuur voorbeeld vereisten


De facturen worden gemaakt met een aantal vaste vereiste gegevens. Lees meer over de verplichte factuur indeling

Door een goede opbouw van uw factuur, zorgt u voor een helder document. U kunt ook gebruik maken van verschillende facturatieprogramma's. In deze programma's kunt u een factuursjabloon maken, welke automatisch wordt gevuld vanuit uw boekhouding. Het voordeel van factuurprogramma's is dat er veel automatisch wordt verwerkt. Zo bespaart u tijd in uw facturatieproces. Er zijn veel verschillende soorten facturatieprogramma's op de markt. Van gratis boekhoudprogramma's, tot uitgebreide boekhoudprogramma's. 

Er worden bepaalde eisen gesteld aan een factuur omdat de facturen de grondslag zijn van de omzet en belasting berekeningen. Dit geldt in mindere mate voor lage facturen onder de 100 Euro. Bij de nota's met een bedrag onder de 100 Euro volstaat een afgeslankte vorm.  Zorg er  voor dat uw document aan de eisen voldoet, zodat u geen problemen achteraf krijgt. 

factuur bedrag onder de 100 Euro

Onder de 100 Euro kan een eenvoudige factuur worden verstuurd. Op deze factuur zet u de NAW gegevens, de factuurdatum, de aard en het aantal van de geleverde producten en het te betalen BTW bedrag. 

Factuurbedrag boven de 100 Euro

Bij facturen met een bedrag boven de 100 Euro, is de volgende informatie verplicht op het document:

Zie ook de Voorbeeld Offerte

Voordat u begint aan de werkzaamheden wordt vaak een offerte gemaakt. Zie hier een voorbeeld offerte in Excel en diverse voorbeelden in Word, inclusief een voorbeeld offerte brief en een voorbeeld offerte aanvraag

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.