Voorbeeld aangetekende brief

Hieronder treft u een voorbeeld aangetekende brief. Een aangetekende brief is een brief waarvan de verzender een bewijs van verzending en ontvangst wenst. Bij het postkantoor kunt u aangeven dat de brief aangetekend verstuurd dient te worden. De ontvanger dient dan bij ontvangst zijn/ haar handtekening te zetten voor de ontvangst. Hier kunt u op verzoek een bevestiging van krijgen. Zo weet u zeker dat de ontvanger de brief heeft gekregen. Er wordt geen kopie van de brief gemaakt, zorg er dus voor dat u zelf een kopie van de brief maakt voordat u deze verstuurt.

Wanneer de ontvanger niet thuis is, zal de ontvanger een briefje in de bus krijgen waar informatie staat over waar de brief alsnog kan worden opgehaald. Dit zal bij een postkantoor in de buurt zijn. De brief blijft daar een aantal weken liggen, zodat de ontvanger daar alsnog het poststuk kan ophalen en ervoor kan tekenen. Wordt de brief niet opgehaald, dan ontvangt u de brief ongeopend retour.

Voorbeeld aangetekende brief

Download de voorbeeld aangetekende brief in Word. 

 

Naam verzender

Contactpersoon verzender

Straat en huisnummer verzender

Postcode en Plaats verzender

 

 

 

 

Naam ontvanger

Contactpersoon ontvanger

Straat en huisnummer ontvanger

Postcode en Plaats ontvanger

 

 

PER AANGETEKENDE POST EN GEWONE POST

 

 

Betreft : voorbeeld aangetekende brief

 

Plaats, datum

 

 

Geachte ontvanger,

 

Middels dit schrijven wil ik u verzoeken mijn overeenkomst met nummer (nummer contract) te beëindigen per (datum beëindiging).

 

Bij de beëindigingsdatum heb ik rekening gehouden met de opzegtermijn uit de overeenkomst van 1 maand. Ik heb met veel plezier gebruik gemaakt van uw diensten en wil u bedanken voor de plezierige samenwerking.

 

De reden dat ik mijn overeenkomst opzeg is omdat ik een alternatieve en voordeligere dienst ben tegengekomen waar ik gebruik van wil maken. Deze dienst is vergelijkbaar met uw dienst en zodoende heb ik geen reden meer om van uw dienst gebruik te willen maken.

 

Graag ontvang ik een bevestiging van mijn opzegging voor mijn administratie. U kunt deze versturen naar bovenstaand adres.

 

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, teken ik,

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Naam afzender

In bovenstaand voorbeeld aangetekende brief wordt een contract beëindigd. Een aangetekende brief is een goede manier om zeker te weten of de ontvanger uw schrijven heeft ontvangen of niet. Uiteraard is het nog steeds mogelijk voor de ontvanger om uw brief niet aan te nemen of op te halen bij het postkantoor, maar dan heeft u daar wel duidelijkheid over. tegenwoordig wordt er ook vaak met e-mail gewerkt en om een bevestiging gevraagd bij de ontvanger. Op deze wijze is ook helder dat het bericht is ontvangen. 

Bekijk meet briefvoorbeelden op de website van de consumentenbond