Functieomschrijving Monteur

Functieomschrijving monteur, bekijk hieronder een voorbeeld van een functieomschrijving. 


Voorbeeld Functieomschrijving Monteur

Als monteur houd je je bezig met het uitvoeren van projecten op het gebied van (omschrijving). Een groot deel van de werkzaamheden zal gericht zijn op (omschrijving). Dit is het (omschrijving werkzaamheden monteur)

 

Als monteur maak je deel uit van een projectteam, waarin je onder leiding van een Projectleider, aan de verschillende projecten werkt. Deze teams kunnen per project maar ook per dag verschillen. Je moet dus met elkaar de klus klaren waarbij een goede samenwerking dan ook erg belangrijk is. Ieder lid van het team is hiervoor verantwoordelijk en zal zijn best doen om een optimaal functionerend team neer te zetten.

 

Het werken in een team brengt een aantal richtlijnen en regels met zich mee, die zorgen voor een goede werksfeer en een goed resultaat:

 

·         Op tijd komen

Veelal rijden leden van het team gezamenlijk naar de projecten toe. Het is dan ook belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Het is erg vervelend als je op collega’s moet wachten en te laat komen kan als direct gevolg hebben dat er langer doorgewerkt moet worden.

 

·         Houding functieomschrijving monteur

Ook een positieve werkhouding bevordert de sfeer en het resultaat. Motiveer je teamgenoten en probeer tempo in het werk te houden. Wanneer er problemen zijn binnen de groep, dan probeer je dit op een volwassen manier op te lossen en licht je de Projectleider in. Wanneer je op een project aan het werk bent, besef dan goed dat je een visitekaartje voor het bedrijf bent. Zorg dus dat je niet teveel tot last bent en laat de werkplek netjes achter. Wees vriendelijke en beleefd naar de opdrachtgever toe en de medewerkers die in het pand rondlopen. Voor belangrijke zaken verwijs je door naar de Projectleider.

 

Tijdens je werk heb je recht op een koffiepauze en een lunchpauze. Houdt je aan deze pauzes, want ook dit bevordert de snelheid van de werkzaamheden en voorkomt onnodig overwerk. Roken en privé-bellen dient in je pauze te gebeuren.

 

·         Verzorging

In het verlengde van de positieve werkhouding is ook je persoonlijke verzorging van belang wanneer je werkzaam bent op projecten. Zorg ervoor dat je de juiste bedrijfskleding draagt en degelijke werkschoenen aan hebt. Verder ben je geschoren en draag je geen opvallende oorbellen.

 

·         Urenbriefjes

Aan het einde van iedere week dien je je gewerkte uren door te geven aan de Binnendienst. Hiervoor zijn speciale urenbriefjes, waarop je begintijd, eindtijd, pauze, reistijd en projectnaam dient in te vullen. Het briefje laat je vervolgens ondertekenen door de Projectleider, waarna je het inlevert bij de Binnendienst. Wanneer je de briefjes niet op tijd inlevert, kan de Binnendienst niet zien wanneer je gewerkt hebt, wat vertraging op kan leveren in het uitbetalen van bijvoorbeeld gewerkte overuren.

 

·         Materialen en gereedschap

Een monteur maakt tijdens zijn werk gebruik van diverse materialen, gereedschappen, bedrijfsauto’s en eventueel een werktelefoon. Al deze zaken worden je door (bedrijf) in bruikleen gegeven om je in staat te stellen je werk zo goed mogelijk uit te voeren. Behandel deze zaken dan ook met zorg en ben je bewust van de waarde van de materialen en gereedschappen. Onzorgvuldig gebruik kan hoge kosten met zich meebrengen. 

Download functieomschrijving monteur in Word. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.