Urenregistratie Personeel

Hieronder staat een Template Urenregistratie Personeel. Met behulp van dit overzicht kun je de uren van je medewerkers bijhouden. Je ziet in 1 oogopslag wat de verzuim uren, vakantie uren en gewerkte uren zijn van je medewerkers. In de template worden tevens de tarieven berekend zodat je de cijfers kunt vergelijken tussen de medewerkers met de de landelijke gemiddelden. 


Voorbeeld urenregistratie Personeel

Bekijk hieronder de Excel templates en lees de uitleg over het gebruik ervan. Je kunt de templates gratis downloaden in Excel en daarna direct bewerken. 


Voorbeeld Urenregistratie Excel - JAAR

Urenregistratie-Personeel-jaar

Bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

Download

button-download-voorbeeld-template

In deze template urenregistratie personeel in excel kan je de uren op jaarbasis bijhouden. Je kunt deze template gebruiken als ZZP-er, of voor je medewerkers. Als je meerdere medewerkers in dienst hebt, kan je het tabblad kopieren en voor iedere medewerker een apart tabblad aanmaken. 

Afhankelijk van het jaar waar de uren betrekking op hebben, kan je de werkdagen invullen en de feestdagen en weekenden toevoegen. 


Voorbeeld Urenregistratie Excel - MAAND

Urenregistratie-Personeel-maand

In deze template urenregistratie personeel in excel kan je de uren op maandbasisbijhouden. Je kunt deze template gebruiken als ZZP-er, of voor je medewerkers. Als je meerdere medewerkers in dienst hebt, kan je het tabblad kopieren en voor iedere medewerker een apart tabblad aanmaken. Bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

Download

button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld Urenregistratie Excel - WEEK

Urenregistratie-Personeel-week

Bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

Download

button-download-voorbeeld-template

In deze template urenregistratie personeel in excel kan je de uren op weekbasis bijhouden. Je kunt deze template gebruiken als ZZP-er, of voor je medewerkers. Als je meerdere medewerkers in dienst hebt, kan je het tabblad kopieren en voor iedere medewerker een apart tabblad aanmaken. 


Urenregistratie algemene informatie

Als je een bedrijf met personeel hebt, moet er in veel gevallen een urenregistratie worden bijgehouden. Hiermee kan je de gewerkte uren, vakantie uren en overuren van de medewerkers bijhouden en zorgen dat ze de juiste verloning krijgen. Met behulp van de urenregistratie kan je ook de productiviteit en de kosten van je bedrijf bijhouden. 

In het verleden werden uren vaak bijgehouden op papieren formulieren, maar tegenwoordig kan je de uren gemakkelijk digitaal bijhouden. Dat kan met diverse softwareprogramma's gedaan worden, maar ook bijvoorbeeld in Excel. Excel is een veelgebruikt hulpmiddel voor het bijhouden van uren omdat het een flexibel programma is dat gemakkelijk aan te passen is aan de behoeften van een jouw bedrijf.

Het bijhouden van je urenregistratie in Excel kan je helpen bij het nauwkeurig en overzichtelijk registreren van de gewerkte uren en kan een handig hulpmiddel zijn voor het analyseren van de productiviteit en kosten van je bedrijf.


Urenregistratie Excel: Standaard uren

De standaard uren zijn de uren die de medewerkers volgens het contract werken. Deze uren zijn bepaald in de arbeidsovereenkomst en worden tegen het standaard uurtarief/ salaris uitetaald. 

In de weekenden geldt over het algemeen een ander tarief. Dit tarief is in de wet of in de cao bepaald. Let erop dat je goed weet wat de tarieven zijn die gelden voor jouw bedrijf. 

Zorg er altijd voor dat de uren goed verdeeld zijn en dat je kunt aantonen dat je je houdt aan de rusttijden voor je medewerkers. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid


Urenregistratie Excel: Overuren

In het overzicht kan je ook de overuren van de medewerkers bijhouden. Overuren zijn uren die de medewerker werkt bovenop zijn of haar normale werktijden. Het aantal overuren kan variĆ«ren afhankelijk van de arbeidsovereenkomst en de wetgeving die voor jouw bedrijf geldt. 


Het is van belang dat de overuren goed worden bijgehouden zodat je ervoor kan zorgen dat de medewerkers voldoende tijd hebben om uit te rusten tussen werkdagen om burn-out en vermoeidheid te voorkomen. Dit is ook geregeld in de wetgeving. Je moet als werkgever kunnen aantonen dat je je aan de wet- en regelgeving omtrent overwerk houdt en ervoor zorgt dat de medewerers worden gecompenseerd voor de extra uren die ze werken.


Over het algemeen worden de overuren tegen een hoger tarief uitbetaald dan normale uren. Er zijn ook situaties waarbij overuren worden omgezet in extra vrije dagen of vergoedingen.


Voor een bedrijf kan het nodig zijn om medewererkers overuren te laten maken in verband met deadlines, onverwachte situaties, seizoensgebonden omstandigehden of bijvoorbeeld ziekte van een collega. Probeer de overuren wel te minimaliseren en er geen standaard van te maken. Vaak belast je met overuren de medwerkers en dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen. 


Je kunt de bovenstaande urenregistratie Personeel templates gratis downloaden in Excel. Zodra je het bestand hebt gedownload, kan je het ZIP bestand uitpakken en zie je het Excel bestand. Deze kan je daarna direct bewerken en gebruiken voor het bijhouden van de uren van je personeel. 

Zorg ervoor dat je de uren goed controleert en ook een controle moment met je personeel hebt. Vaak houden medewerkers zelf ook de uren bij en het is belangrijk dat jullie de uren met elkaar afstemmen. 


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's