Excel naar PDF

Excel naar PDF omzetten kan met een PDF printer of een converteer programma. Wanneer u belangrijke documenten per email verstuurt en het niet gewenst is dat de ontvanger wijzigingen in het document aanbrengt, kunt u er een PDF document van maken. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld offertes, facturen, loonstroken, enzovoorts. Een PDF printer biedt een eenvoudige oplossing om uw Excel bestand te converteren naar PDF zodat er niet meer in gewijzigd kan worden. Zie hieronder wat de mogelijkheden zijn.


Excel naar PDF Printer

In sommige computers staat al standaard een PDF printer en converteer programma geïnstalleerd. In dat geval gaat u naar bestand- afdrukken- en selecteert u de PDF printer. Wanneer er nog niks is geïnstalleerd  kunt u zelf een PDF printer downloaden. Zelf maak ik altijd gebruik van Primo PDF. Dat is een simpele PDF printer die u eenvoudig installeert. 


Primo PDF kunt u downloaden via de officiële site: primo pdf


Via bovenstaande site kunt u gratis en eenvoudig de PDF printer op uw computer installeren. U loopt de stappen van de installatie door, alles spreekt voor zich. 


Na het installeren staat de PDF printer tussen uw printers. Als u nu uw Excel bestand opent en gaat naar bestand- printen, kunt u daar de PDF printer selecteren. Druk daarna op afdrukken en er verschijnt enkele seconde later een scherm waarin u kunt aangeven waar het PDF bestand kan worden opgeslagen. 

Excel naar PDF printen

U kunt ook gebruik maken van een online converteer programma. Een voorbeeld van een site waar u de Excel bestanden kunt converteren naar PDF bestanden is http://www.freepdfconvert.com/. 


Naast een online converteer programma's voor de conversie van Excel naar PDF , kunt u er ook programma's voor downloaden. Een voorbeeld hiervan is http://www.dopdf.com/

Zorg ervoor dat u belangrijke documenten niet in een wijzigbare versie stuurt. Zo weet u zeker dat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Een PDF printer zoals Primo PDF is een prima hulpmiddel om uw documenten veilig te stellen tegen wijzigingen. 

Via Word en Excel kan er vaak ook al direct een bestand worden omgezet naar PDF. Waar het voorheen via een pdf printer zou moeten, is er nu een extra optie via de standaard programma's. Wanneer u een bestand heeft in bijvoorbeeld Word wat u in pdf wil converteren, kunt u ervoor kiezen om bij het opslaan pdf te selecteren. Er wordt dan een tweede bestand aangemaakt in PDF. Dit werkt op dezelfde manier in Excel. Zo kunt u documenten in pdf versturen en zorgen dat de ontvanger er geen wijzigingen in aanbrengt. 

Excel naar PDF via Primo PDF. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.