ZZP

U gaat starten als ZZP-er en u heeft nog vragen? Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie en voorbeeld documenten voor de Zelfstandigen Zonder Personeel. Bekijk de verschillende informatie pagina’s en download gratis de voorbeelden, zo maakt u straks een vliegende start!


Algemene informatie

ZZP worden, starten

Hier vindt u informatie over hoe u een Zelfstandige Zonder Personeel kunt worden, wat er allemaal bij komt kijken als u gaat starten als Zelfstandige Zonder Personeel. ZZP worden


VAR Verklaring

Hier vindt u informatie over de VAR verklaring van de Belastingdienst. Lees deze informatie goed zodat u straks niet voor problemen komt te staan. De opdrachtgevers zullen straks van u een VAR verklaring vragen!


ZZP vanuit uitkeringssituatie

Wanneer u vanuit een uitkeringssituatie als Zelfstandige Zonder Personeel gaat starten, kan het zijn dat u gebruik kunt maken van een bepaalde overgangsregeling vanuit het UWV. Lees meer over de mogelijke regelingen die voor u kunnen gelden. ZZP uitkering


ZZP Opdrachten zoeken

Zelfstandigen Zonder Personeel zullen op zoek moeten gaan naar opdrachtgevers. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat u opdrachten krijgt. Lees hier meer informatie over de mogelijkheden voor u als Zelfstandige Zonder Personeel. ZZP opdrachten


Ondernemingsplan

Wellicht dat u als Zelfstandige Zonder Personeel een lening nodig heeft van de bank. In dat geval is een ondernemingsplan nodig. U kunt ook voor u zelf een ondernemingsplan maken, om alles op een rijtje te zetten en te bekijken hoe u verwacht dat uw financiën eruit gaan zien. Ondernemingsplan

Voordelen en nadelen

Lees hier over de voor en nadelen van Zelfstandige Zonder Personeel. zzp voordelen en nadelen


Tips

Zie hier enkele tips voor de Zelfstandige Zonder Personeel. zzp tips


Inschrijven

Lees hier informatie over het inschrijven bij de KVK/ aanmelden als Zelfstandige Zonder Personeel. Inschrijven als ZZP


Financiën ZZP-er

Voorbeeld facturen

Hier vindt u voorbeeld facturen in Word en Excel. Deze facturen kunt u downloaden en gebruiken voor uw facturatie. Ook hebben we een factuurprogramma in Excel gemaakt waarmee u zowel kunt factureren, als een stukje administratie bijhouden. Voorbeeld facturen zzp


Boekhouding

Op deze pagina staat informatie over het verzorgen van uw boekhouding. Ook hebben we diverse voorbeeld documenten online gezet welke u gratis kunt downloaden en gebruiken. Gratis boekhoudprogramma. Bekijk ook het gratis boekhouding programma in Excel op Carla's Templates. 


Administratie

Op deze pagina staat informatie over het bijhouden van uw administratie. Ook hebben we diverse voorbeeld documenten online gezet welke u gratis kunt downloaden en gebruiken. ZZP administratie


Kas 

Op deze pagina staat informatie over het opmaken van uw kasboek. Ook hebben we diverse voorbeeld documenten online gezet welke u gratis kunt downloaden en gebruiken.


Uurtarief 

Lees meer informatie over de uurtarieven die u kunt hanteren. Bereken de kosten, belastingen en tarieven voor de Zelfstandige Zonder Personeel. Uurtarief


Urenregistratie

Lees hier over het bijhouden van uw urenregistratie en zie de voorbeeld urenregistraties welke u gratis kunt downloaden. 


Auto

Hier staat informatie over uw auto. Hoe gaat u om met de auto, is deze zakelijk, privé? Moet u bijtelling betalen?


Kilometervergoeding

Lees hier informatie over de kilometervergoeding van de Zelfstandige Zonder Personeel. 


Ondernemingsaftrek

Lees hier informatie over de ondernemingsaftrek. Aan de hand hiervan weet u welke bedragen u straks moet afdragen aan de Belastingdienst.


Aftrekbare kosten

Niet alle kosten kunnen zomaar worden afgetrokken. Lees hier meer informatie over de aftrekbare en niet aftrekbare kosten voor een Zelfstandige Zonder Personeel.


Kleine ondernemingsregeling

Lees hier meer informatie over de kleine ondernemingsregeling.


Belastingaangiftes

Als Zelfstandige Zonder Personeel moet u belastingaangiftes doen. U kunt ervoor kiezen om deze aangiftes zelf te doen of uit te besteden. Lees hier meer informatie over de Belastingaangiftes.


Bankzaken ZZP-er

Krediet

Wat zijn de mogelijkheden voor een Zelfstandige Zonder Personeel om een krediet te krijgen bij een bank? Lees hier over de mogelijkheden.


Hypotheek

Lees hier meer informatie over het afsluiten van een hypotheek voor de Zelfstandige Zonder Personeel. 


Pensioenen en verzekeringen ZZP-er

Pensioen

Hier vind u informatie over pensioenen voor de Zelfstandige Zonder Personeel. Hoe kunt u zorgen voor een goed pensioen voor later?


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Lees hier meer informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Zelfstandige Zonder Personeel.


Aansprakelijkheidsverzekering

Lees hier meer informatie over de beroepsaansprakelijkheid van de Zelfstandige Zonder Personeel. Kunt u zich verzekeren voor de beroepsaansprakelijkheid?


Juridische zaken

Contracten/ overeenkomsten

Zie hier verschillende model contracten welke u kunt gebruiken als Zelfstandige Zonder Personeel. U kunt deze contracten gratis downloaden in Word.


Arbowet

Lees hier informatie over de Arbowet bij Zelfstandigen Zonder Personeel.


Algemene voorwaarden

Lees hier meer informatie over de algemene voorwaarden en zie ook ons voorbeeld. Voorbeeld algemene voorwaarden


Concurrentiebeding

Lees hier informatie over het overeenkomen van een concurrentiebeding voor Zelfstandige Zonder Personeel. 


Overige Informatie

Website

Zie hier hoe u als Zelfstandige Zonder Personeel eenvoudig een website kunt maken.


Eenmanszaak

Lees hier de verschillen en overeenkomsten van een Zelfstandige Zonder Personeel en een eenmanszaak. 


BV

Lees hier de verschillen en overeenkomsten van een Zelfstandige Zonder Personeel en een BV.