zzp Opdrachten

Ga terug naar ZZP


Op deze pagina treft u informatie over ZZP opdrachten zoeken. Wanneer u voor uzelf gaat starten, zult u opdrachtgevers moeten vinden. Wellicht dat u al enkele opdrachtgevers weet, maar over het algemeen zult u om voldoende werk te hebben, op zoek moeten gaan naar opdrachten. Er zijn verschillende manieren om aan opdrachten te komen, hieronder meer informatie hierover.


ZZP opdrachten: netwerken

Om aan zzp opdrachten te komen kunt u gaan netwerken. Dit houdt in dat u in uw eigen kring en ander kringen kenbaar maakt wat uw capaciteiten zijn en dat u beschikbaar bent voor opdrachten. Netwerken kunt u doen in uw huidige netwerk, maar ook op netwerk bijeenkomsten. Bekijk wat voor uw vakgebied goede netwerk bijeenkomsten zijn en kijk of u hier opdrachten uit kunt krijgen. Misschien dat de potentiële opdrachtgevers veel bij bepaalde gelegenheden aanwezig zijn, dan kun u overwegen om daar ook rond te kijken. Zorg er voor dat u uw visitekaartje bij de hand heeft en deel deze uit aan de potentiële opdrachtgevers.

Desken

Steeds meer bedrijven en organisaties werken tegenwoordig met (marktplaats) deksen. Dit zijn digitale omgevingen waar de opdrachten worden geplaatst. Een ieder is vrij om zich daar in te schrijven. Wanneer er een passende opdracht voorbij komt, kunt u zich hiervoor inschrijven. Er wordt dan aan de hand van uw opleiding, ervaring, prijsstelling een match gemaakt voor de bepaalde opdracht. De top 3 wordt meestal uitgenodigd voor een gesprek en daar wordt de kandidaat uit gekozen. Gemeentes werken veel met de marktplaats desken. Zoek op Internet welke desken voor u interessant kunnen zijn en schrijf u hiervoor in. 

Solliciteren

Net zoals reguliere werknemers, kunnen zzp’ers solliciteren. Maak een goed cv met motivatiebrief en stuur deze naar potentiële opdrachtgevers. Zet in uw motivatiebrief dat u op zoek bent naar opdrachten als zzp’er zodat voor de ontvanger duidelijk is waarnaar u op zoek bent. Op internet kunt u onderzoeken wat geschikte bedrijven zijn om uw sollicitaties naartoe te sturen en daar staan meestal ook de contactgegevens voor de sollicitatie vermeld. 

Jobbirds

Er zijn verschillende vacaturebanken waar u uw cv op kunt plaatsen. U kunt uw cv op bijvoorbeeld monsterboard, indeed en werk.nl plaatsen. Vermeld in uw cv dat u op zoek bent naar opdrachten als zzp’er, zodat dit duidelijk is voor uw (potentiële) opdrachtgevers. Potentiele opdrachtgevers kunnen zoeken in de cv database van deze jobbirds en wellicht dat ze ook open staan voor de invulling door een zzp’er. 

Internet

Op internet zijn naast de desken ook andere website voor zzp’ers. Netwerk sites en sites met opdrachten kunnen wellicht interessant voor u zijn. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.