Voorbeeld Testimonial

Op deze pagina treft u een Voorbeeld Testimonial en informatie over hoe u een testimonial goed kunt gebruiken voor uw naamsbekendheid. Een testimonial is een stukje tekst waarin een klant zich positief uitlaat over een bedrijf. Het is dus een soort van aanbeveling van een klant. In een testimonial geeft de klant een oprechte mening over het bedrijf, waardoor het anders is dan een commerciële tekst van uzelf.

Informatie over het gebruik van een voorbeeld testimonial. 

Wanneer klanten tevreden zijn kunnen ze als ambassadeur van uw bedrijf optreden. Ze zijn overtuigd van uw goede prestaties en daardoor bereid om de ervaringen over uw goede prestaties te delen met andere bedrijven. Hierdoor wordt uw bedrijfsnaam in de positieve zin genoemd, wat bedrijven kan overtuigen om zaken met u te doen.

Testimonials kunnen ook geschreven worden door bijvoorbeeld studenten, over de betreffende school of studie. (toekomstige) studenten kunnen in dat geval van andere studenten een idee krijgen van wat de studie inhoudt.

Een effectief testimonial voldoet aan de volgende criteria:

ü  In het stuk vermeldt u de volledige gegevens van de klant: de bedrijfsnaam, de contactpersoon en de functie. Door deze gegevens erbij te zetten komt het voor de lezeres overtuigender over dat het een oprechte klantreactie betreft en geen zelf geschreven verhaal. Eventueel kunt u ook het logo van de klant erbij zetten of nadere informatie over wat uw klant doet (een korte bedrijfspresentatie). Zorg er wel altijd voor dat uw klant welke de tekst heeft geschreven u toestemming geeft om het stuk te publiceren. Geef hierbij ook aan waar het stuk wordt weergegeven. Het stuk van de klant wordt immers met naam en toenaam gepubliceerd.

ü  Zorg ervoor dat er in het stuk een eerlijke en oprechte mening staat van de klant. Redigeren in de tekst en eventuele negatieve zaken verwijderen hoort daar dus niet bij. U kunt uiteraard wel een deel van het stuk publiceren in plaats van de volledige tekst (in het geval dat deze te lang is). Wanneer het stuk lang is, kunt u een zin of klein deel op de site plaatsen en de rest zichtbaar maken wanneer met er op doorklikt. Daarnaast is het natuurlijk niet de bedoeling dat er schrijffouten in de tekst staan, deze kunt u, eventueel in overleg met de klant corrigeren.

ü  Door het gebruiken van beeldmateriaal (foto’s en of logo’s)  kunt u zorgen dat het stuk pakkender wordt gemaakt. Net zoals bij een krant of tijdschrift kan een foto of een headline aanzetten tot verder lezen. Hoe pakkender de foto en/ of de titel van het stukje zijn, hoe eerder de lezers verder zullen gaan lezen. Zorg dus voor goed beeldmateriaal en een pakkende titel.

Download voorbeeld testimonial

Download het voorbeeld testimonial in Word. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.