Online Marketing concurrentie 

Online marketing concurrentie onderzoek is een belangrijke stap voordat u begint met het maken van uw website. Om grote bezoekersaantallen te krijgen, is het belangrijk om hoog in de lijsten van de zoekmachines te komen. Bij de zoekmachine van google staan bovenaan de betaalde zoekresultaten. De bezoekers zien dat dit betaalde advertenties zijn omdat de kleur van de advertenties anders zijn. Het zijn vaak licht roze advertenties. De bezoekers die dit zien, zullen vaak kijken naar de eerste zoekresultaten die eronder staan. Dit zijn de zoekresultaten die door een goede opbouw van de website en een goed inhoud boven in de lijst van zoek resultaten terecht komen. 

Online marketing concurrentie onderzoek

Het is dus belangrijk om bovenaan de zoek resultaten te komen om uw bezoekers aantallen op uw website hoog te krijgen. Tegen grote websites, zoals bijvoorbeeld een wikipedia is het bijna onmogelijk om te concurreren. Daarom is het belangrijk om in uw vooronderzoek te kijken in hoeverre u denkt te kunnen concurreren tegen het huidige aanbod. 

Kijk bij dit onderzoek naar de grootte van de websites, als er te veel pagina's zijn kost het u misschien te veel tijd om concurrerend te worden. U maakt een goede kans wanneer er nog niet te veel soortgelijke websites zijn. 

Kijk ook naar hoe de website van de concurrenten zijn opgebouwd, hoe de url eruit ziet van de keywords die u bij google adwords heeft uitgekozen. Als er lange url's met veel cijfers en tekens worden gebruikt, heeft u een goede kans om te concurreren door zelf een goede opbouw te maken. 

Neem de tijd voor dit onderzoek. Het kan zijn dat u aan de hand van het onderzoek naar de concurrentie weer terug gaat naar de eerste stap van het online marketing onderzoek, om te kijken of andere keywords misschien interessanter voor u kunnen zijn. 


Als u klaar bent met de eerste 2 stappen van het online marketing onderzoek, heeft u een uitgebreide lijst met minimaal 50 belangrijke keywords. Uit deze keywords, kiest u aan de hand van het aantal zoekopdrachten en de concurrentie het hoofdkeyword voor uw website. Dit zal meestal een combinatie van 2 of 3 woorden zijn. 

Ga naar boven op de pagina online marketing concurrentie, of ga terug naar de pagina online marketing

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeeld documenten online welke u kunt downloaden in Word en Excel.