Ondernemingsplan Ondernemer

In dit onderdeel “Ondernemingsplan Ondernemer”geeft u informatie over de ondernemer zelf. U vertelt hier onder andere de motivatie van de ondernemer. Het lijkt op een motivatie bij een sollicitatiegesprek. U schrijft over uw werkervaring en opleiding, uw motivatie om de onderneming te starten en uw persoonlijke doelstellingen. Wanneer u met meerdere ondernemers bent, worden alle ondernemers in dit hoofdstuk meegenomen.

 

Het onderdeel over de ondernemer is een overzicht van de kennis en ervaring van de ondernemer en de motivatie. De kennis en ervaring kan in de vorm van een curriculum vitae worden toegevoegd. Het gaat erom dat duidelijk is dat de ondernemer de skills heeft om het bedrijf op te zetten of over te nemen. Een potentiële investeerder zal willen weten of de ondernemer geschikt is om het werk uit te voeren. Uit het CV zal dit moeten blijken. 

Naast de kennis en ervaring zal er een stukje motivatie bij worden vermeld. Het is belangrijk dat er enthousiasme en kennis uit dit onderdeel naar voren komen. 

Ondernemingsplan ondernemer Persoonlijke gegevens

U vermeldt hier uw persoonlijke gegevens:

Naam:                                  Naam ondernemer

Adres:                                  Straatnaam & huisnummer, Postcode & Plaats

Telefoon:                           06 – 000 00 000

E-mail:                                 naam@provider.nl

Geboortedatum:            00-00-0000

Geboorteplaats:              Geboorteplaats

Nationaliteit:                     Nederlandse

Ondernemingsplan ondernemer– Persoonlijk motief en doelstelling

U schrijft hier over de reden waarom u de onderneming wilt beginnen. U vertelt over uw persoonlijke achtergrond (opleiding en ervaring) waarbij u aangeeft waarom u geschikt bent om dit bedrijf tot een succes te maken. Wanneer u een bedrijf gaat starten is het van belang dat u gemotiveerd bent. U geeft als startende ondernemer hier ook aan wat uw doelstellingen zijn om het bedrijf op te zetten.

 

U kunt op internet een ondernemerstest maken om u op weg te helpen bij de motivatie en doelstellingen. Deze test kunt u indien gewenst als bijlage toevoegen aan het ondernemingsplan.

 

U schrijft hier ook over uw persoonlijke kwaliteiten. Net zoals bij een sollicitatie geeft u aan wat uw sterke en zwakke punten zijn en wat deze kwaliteiten voor invloed zullen hebben op u als ondernemer. Wat maakt u geschikt als ondernemer en wat zijn uw kwaliteiten met betrekking tot deze onderneming. Kijk hierbij wel eerlijk naar uw mindere kwaliteiten. Wanneer u bijvoorbeeld minder goed bent in administratieve zaken, kunt u dat gewoon melden. Wanneer u de onderneming start, dient u er in dat geval rekening mee te houden dat u deze zaken uitbesteedt zodat u dit opvangt.

 

Schrijf een enthousiaste motivatie!

 

Bekijk ook het financieel plan

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeeld documenten online.