Factuur Programma Excel

Een eenvoudig gratis factuur programma Excel. Met dit Excel factuur programma kunt u eenvoudig factureren, printen en verwerken. Er zitten een aantal Macro’s in, zodat zoveel mogelijk automatisch gaat.

 


Wanneer u gebruik wil maken van dit gratis factuur programma, kunt u het programma downloaden in Excel. Sla het programma vervolgens ergens op uw computer op en zorg ervoor dat de beveiliging voor de Macro’s op laag staat. Lees hier meer informatie over de beveiliging van Macro’s en hoe u deze kunt wijzigen. 

Uitleg Gratis Factuur Programma Excel

Tabblad Debiteuren (3e tabblad)

Tabblad Debiteuren (3e tabblad), factuur programma Excel

In dit tabblad vult u de gegevens van uw debiteuren in. U vult deze gegevens 1 maal in zodat u bij het maken van de facturen de betreffende debiteur kunt selecteren. De adresgegevens worden dan automatisch overgenomen.

ü  U vult in kolom B de Bedrijfsnaam in.

ü  U vult In kolom C in ter attentie van wie de factuur gestuurd moet worden. (t.a.v.______)

ü  U vult in kolom D de straat en het huisnummer in. Wanneer het een postadres is, vult u hier de postbus in (Postbus ____)

ü  U vult in kolom E de postcode en plaats in. Dit kan de postcode en plaats van het adres of van het postadres zijn, afhankelijk waarvoor u in kolom D voor gekozen heeft.

 

Nieuwe debiteur aanmaken

ü  Om een nieuwe debiteur aan te maken klikt u op de knop rechts in beeld “nieuwe debiteur”

ü  Er wordt dan een nieuwe rij geplaatst waar u de gegevens van de nieuwe debiteur kunt invoeren.

 

* De eerste kolom A is verborgen. In deze kolom staat (d.m.v. een formule) het volgnummer. Dit nummer is voor u niet van belang, maar wordt gebruikt om de gegevens van de debiteur automatisch over te nemen. 

Tabblad Totaaloverzicht (2e tabblad), factuur programma Excel

In dit tabblad komt het overzicht te staan van de verwerkte facturen. Wanneer u de factuur heeft geprint en vervolgens op “verwerken” klikt worden de volgende gegevens automatisch overgenomen. De volgende gegevens worden overgenomen: factuurnummer, factuurdatum, bedrijfsnaam en totaalbedrag.

 

U kunt dit overzicht gebruiken om bij te houden welke facturen betaald zijn. In kolom E zet u het bedrag wat er is binnengekomen op uw bankrekening. Zo kunt u zien wat er in totaal en per debiteur nog open staat.

 

Voorbeeld selectie: wat staat er voor debiteur X open?

Selecteer in Kolom C de betreffende debiteur. In kolom F staan de bedragen die nog open staan voor deze debiteur. 

Tabblad Factuur (1e tabblad), factuur programma Excel

In dit tabblad maakt u de facturen.

 

Het personaliseren van uw factuur

Voor het gebruik van dit programma moet nog wat vaste informatie worden ingevuld.

ü  Indien gewenst kunt u rechts bovenin uw bedrijfslogo plaatsen.

ü  De voettekst kunt u personaliseren. Dit doet u door te kiezen voor “invoegen”  “kop en voettekst”. U kunt nu de voettekst aanpassen met uw eigen gegevens. Door vervolgens te kiezen voor “ beeld” “normaal” krijgt u weer het normale scherm waarbij de voettekst niet zichtbaar is. Let op: deze wordt wel meegenomen wanneer u het document print. Om te kijken hoe de voettekst eruit komt te zien kunt u kiezen voor printen” en dan komt het document in beeld zoals dat wordt geprint.

ü  Afhankelijk van welke nummering u wilt gebruiken kunt u een eerste nummer invoeren. Het factuurnummer kan alleen uit cijfers bestaan omdat er een automatische telling wordt gemaakt. Het eerste nummer vult u handmatig in en de vervolgnummer worden na het verwerken van de factuur automatisch ingevuld. Wanneer u een verwerkte factuur heeft verwijderd, kunt u hier handmatig weer het eerstvolgende factuurnummer invoeren.

ü  De tekst onderin de factuur kunt u handmatig wijzigen. Daar kunt u vermelden binnen hoeveel dagen de factuur moet worden voldaan en kunt u uw rekeningnummer invoeren.

 

Het maken van de factuur

Nadat u de factuur heeft gepersonaliseerd en de debiteuren heeft ingevoerd, kunt u starten met uw eerste factuur!

 

ü  U selecteert rechts bovenin de debiteur;

ü  U vult bij OMSCHRIJVING de omschrijving van het product of de dienst in;

ü  U vult bij AANTAL het aantal van de producten en/ of diensten in;

ü  U vult bij BEDRAG de stuksprijs exclusief BTW in;

ü  De rest TOTAAL/ btw en totaalbedrag worden automatisch  ingevuld.

ü  Wanneer de factuur klaar is print u deze.

ü  Wanneer u de factuur heeft geprint en deze klopt, kiest u voor “verwerken” rechts bovenin. De gegevens worden nu automatisch verwerkt in het totaaloverzicht.

 

Download factuur programma Excel

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.