Factuur Voorbeeld

Factuur, op deze pagina vind je verschillende voorbeeld facturen in Excel en in Word. 

Je kunt je factuur in principe in elk gewest programma maken. 

Excel is een veelgebruikt programma voor facturen. 

Ook zijn er veel betaalde en gratis boekhoudprogramma's waarin je standaard kunt factureren. 

In dat geval vul je de gegevens in je bpekhoudprogramma in en maak je daar een standaard sjabloon. 


Hoe je de facturatie ook doet, zorg dat je facturen voldoen aan de wetten en regels. Wil je hulp bij het opmaken van je factuur? Schakel in dat geval een boehouder of accountant in die je verder kan helpen. Zo weet je zeker dat je de factruen op de juiste wijze maakt en dat alle informatie erop staat. 


Excel is een veelgebruikt programma om facturen te maken omdat daar automatische berekeningen in gemaakt kunnen worden voor bijvoorbeeld de aantallen en de BTW percentages. Het voordeel van factureren in een boekhoudprogramma is dat de facturen automatisch worden geboekt. Bekijk hieronder de voorbeeld facturen. 


Voorbeeld Factuur Sjablonen


Voor de levering van producten en/ of diensten verstuurt je veelal een factuur. Dit document kan op verschillende manieren worden gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Excel, van Word, of van een boekhoud programma

Afhankelijk van je wensen en je kennis van computer programma's kun je de keuze maken. Hieronder volgt informatie over hoe je nota opgebouwd moet zijn, wat de verschillende verplichte onderdelen ervan zijn en hoe je het document kunt opstellen. 


Verplichte gegevens factuur

Facturen bevatten de volgende verplichte gegevens:

 1. Jouw NAW gegevens
 2. BTW nummer
 3. Een uniek opvolgend nummer
 4. De datum waarop het document is gemaakt
 5. De NAW gegevens van de afnemer
 6. De datum waarop de producten en of diensten zijn geleverd
 7. Het aantal van de geleverde producten en/ of diensten
 8. De omschrijving van de geleverde producten en/ of diensten
 9. Het bedrag van de geleverde producten en/ of diensten
 10. Het BTW tarief dat van toepassing is
 11. Het bedrag exclusief de BTW
 12. Het BTW bedrag


Word factuur

Dit simpele sjabloon kun je gebruiken als begin om je eigen nota te maken. Het voordeel van Word is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het nadeel is dat er geen automatische berekeningen kunnen worden gemaakt in Word. Zorg er dus voor dat je  de bedragen goed controleert en geen fouten maakt in de berekeningen.


Je kunt de factuur ook in Excel maken. In dat geval kunnen er automatisch berekeningen worden gemaakt in het programma. We hebben ook een factuur programma in Excel gemaakt waar veel al automatisch is ingesteld. Bekijk het factuur programma in Excel. 


factuur-voorbeelden-gratis-templates-word

Bekijk alle Word factuur sjablonenExcel factuur

Zolang je factuur voldoet aan de standaard eisen die opgegeven zijn door de Belastingdienst, bent je verder vrij de vorm van uw facturen te bepalen. Naast factureren in Excel kun je gebruik maken van verschillende facturatieprogramma's. In deze programma's maak je, of je boekhouder, een sjabloon van een factuur in je eigen huisstijl. Jee logo wordt erin geplaatst en je kunt kiezen uit verschillende lay-outs. 

Het voordeel hiervan is dat je eenmalig een sjabloon maakt wat je later vult met de geleverde producten en diensten. In uitgebreidere versies zijn er allerlei extra voordelen zoals het verwerken van de geleverde producten in uw voorraad, automatische boekingen, doorbelastingen en nog veel meer. 


factuur-voorbeelden-gratis-templates-excel

Bekijk alle Voorbeeld factuur sjablonen in Excel


Factuur software

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van facturatie software. Er zijn veel verschillende programma's op de markt, van gratis facturatie programma's, tot uitgebreide boekhoud programma's. Als u gebruik wilt maken van deze manier van factureren kunt u het beste een onderzoek doen op het internet en kijken op forums wat anderen van het gebruik van de programma's vinden. 

Overleg ook met uw boekhouder of accountant wat goede programma's zijn. Het kan zijn dat uw boekhouder of accountant al gebruik maakt van een bepaald programma en dat het daarom beter is om iets te kiezen dat hierop aansluit. Dat scheelt weer in de kosten omdat er dan automatisch boekingen worden doorgevoerd. 

Bekijk ook ons gratis factuur programma in Excel. 
factuur-voorbeelden-gratis-templates-excel
factuur-voorbeelden-gratis-templates-word


Excel biedt veel voordelen voor het maken van je factuur. Veel bedrijven maken de facturen in Excel. Excel is gemakkelijk in gebruik, kan allerlei berekeningen maken en je kunt er ook een standaard huisstijl in verwerken. Door bepaalde cellen in Excel vast te zetten kun je ervoor zorgen dat de opmaak en/ of de inhoud van de cellen gelijk blijven. 


Het is zelfs mogelijk om met behulp van Excel administratie lijsten te koppelen aan je facturen. Er zijn op internet verschillende gratis of betaalde sjablonen te krijgen waarmee je dit kunt doen. 


Lees meer over het opstellen van een factuur op de website van de kamer van koophandel


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's