Factuur Voorbeeld Word

Naast de factuur voorbeelden in Excel, hebben we een factuur voorbeeld Word. Dit simpele sjabloon kunt u gebruiken als begin om uw eigen nota te maken. Het voordeel van Word is dat het gemakkelijk in gebruik is. Het nadeel is dat er geen automatische berekeningen kunnen worden gemaakt in Word. Zorg er dus voor dat u de bedragen goed controleert en geen fouten maakt in de berekeningen. U kunt de factuur ook in Excel maken. In dat geval kunnen er automatisch berekeningen worden gemaakt in het programma. We hebben ook een factuur programma in Excel gemaakt waar veel al automatisch is ingesteld. Bekijk het factuur programma in Excel

Factuur voorbeeld Word

U kunt ook een Excel spreadsheet in uw Word document plakken, zodat er wel berekeningen kunnen worden gemaakt. Voor de volledige mogelijkheden qua berekeningen kunt u het beste gebruik maken van een voorbeeld in Excel. 

Op de nota worden de NAW gegevens van de ontvanger en de verzender vermeld. Daarnaast worden de volgende bedrijfsgegevens vermeld van de leverancier: het inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel, het BTW nummer, eventuele verwijzing naar de Algemene Voorwaarden. 


Soms wordt op de nota ook de reclamatie tijd vermeld. Binnen deze tijd moet de factuur dan worden betwist, buiten deze tijd worden betwistingen niet meer behandeld en wordt de nota voor als akkoord gezien. 

Zorg ervoor dat uw nota aan de wettelijke eisen voldoet. Per 1 januari 2013 zijn de eisen die worden gesteld aan de informatie die op de nota moet staan veranderd. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen rekeningen van onder en boven de 100 Euro.  Lees alles over de eisen van een rekening op de site van de Kamer van Koophandel: www.kamervankoophandel.nl.

Vanaf 1 februari 2014 gaan alle rekeningnummers definitief over op IBAN-nummers. Een IBAN-nummer bestaat uit 18 tekens en wordt zowel voor bedrijven als consumenten de standaard. Op uw rekening moet u uiterlijk 1 februari 2014 het rekeningnummer vervanger voor het IBAN-nummer. 

Lees alles over de nieuwe IBAN-nummers op de officiële website www.overopiban.nl

Download hier het Factuur Voorbeeld Word en wijzig het document in uw eigen huisstijl. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeeld documenten online. Voorbeeld facturen, brieven, contracten en nog veel meer voorbeeld documenten. Bekijk bijvoorbeeld de voorbeeld algemene volmacht of het voorbeeld factuurprogramma in Excel. Alle documenten zijn gratis te downloaden op onze site. Laat belangrijke documenten altijd even nakijken door een professional, of deze nog voldoet aan de laatste wetgeving.