Factuur voorbeeld Excel

Dit factuur voorbeeld excel kunt u gebruiken als opzetje om uw eigen facturatie in het Excel programma te doen. In Excel kunt u gebruik maken van verschillende factuursjablonen. Zolang uw factuur voldoet aan de standaard eisen die opgegeven zijn door de Belastingdienst, bent u vrij de vorm van uw facturen te bepalen. Naast factureren in Excel kunt u gebruik maken van verschillende facturatieprogramma's. In deze programma's maakt u, of uw boekhouder, een sjabloon van een factuur in uw eigen huisstijl. Uw logo wordt erin geplaatst en u kunt kiezen uit verschillende lettertypen. 

Het voordeel hiervan is dat u eenmalig een sjabloon maakt wat u later vult met de geleverde producten en diensten. In uitgebreidere versies zijn er allerlei extra voordelen zoals het verwerken van de geleverde producten in uw voorraad, automatische boekingen, doorbelastingen en nog veel meer. 

Excel biedt u ook veel voordelen. Veel bedrijven maken de facturen in Excel. Excel is gemakkelijk in gebruik, kan allerlei berekeningen maken en u kunt er ook een standaard huisstijl in verwerken. Door bepaalde cellen in Excel vast te zetten kunt u ervoor zorgen dat de opmaak en/ of de inhoud van de cellen gelijk blijven. 

Het is zelfs mogelijk om met behulp van Excel administratie lijsten te koppelen aan uw facturen. Er zijn op internet verschillende gratis of betaalde sjablonen te krijgen waarmee u dit kunt doen. Hieronder staat een simpel voorbeeld van een Voorbeeld Factuur Excel. 


Factuur voorbeeld Excel

Zolang u de verplichte gegevens op uw factuur vermeldt, bent u vrij om de indeling ervan te bepalen. Zorg er wel voor dat de factuur helder is en dat uw afnemers en de boekhouder de informatie duidelijk kunnen lezen.

In de cellen kunt u verschillende berekeningen zetten. Als u begint met het teken = kunt u een formule in de cel zetten. Een voorbeeld van een Excel formule in uw factuur is "= bedrag exclusief btw * 1,21". Zo berekent u het bedrag inclusief BTW aan de hand van het bedrag exclusief BTW. Zo kunt u ook de berekening maken van enkel het te betalen BTW bedrag aan de hand van de volgende formule: "= bedrag exclusief BTW * 0,21". In Excel kunt u ook een optelling maken, dan begint u de formule met SOM. 

Naast dit voorbeeld van een excel factuur, staan er op deze site diverse voorbeeld facturen zoals facturen met verschillende BTW percentages. 

Wanneer u niet bekend bent met Excel, kunt u de facturen in Word maken. Het voordeel van Word is dat de meeste mensen er mee overweg kunnen. Het is een simpel programma, gemakkelijk in gebruik. Het nadeel is dat in Word alles handmatig moet worden ingevuld. Er kunnen niet zoals met Excel automatische berekeningen gemaakt worden. 

Ga naar boven op de pagina Factuur voorbeeld Excel

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.