Voorbeeld Factuur Bouw

Voorbeeld factuur bouw, maak je facturen eenvoudig in Excel met onze gratis templates. 
factuur-voorbeelden-gratis-templates-excel
factuur-voorbeelden-gratis-templates-word


Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld facturen, brieven en contracten. Als je advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het het opstellen van een factuur of contract, schakel dan een specialist in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde boekhouder of advocaat kan je verder helpen en zorgen dat je het gewenste doel bereikt. 

Op de website van de Belastingdienst, vind je de meest up-to-date informatie over het versturen van een factuur.


Voorbeeld factuur bouw

Bekijk hieronder een voorbeeld. Je kunt deze factuur downloaden in Excel en vervolgens aanpassen in je eigen huisstijl. 


voorbeeld-factuur-excel-bouw

button-bekijk-voorbeeld-template
button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld factuur bouw uitleg

Bij bedrijven, ZZP-ers enzovoorts dient rekening gehouden te worden met de wet ketenaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de aannemer aansprakelijk is voor de loonbelasting van de medewerkers die in haar opdracht werkzaamheden uitvoeren. Deze verantwoordelijkheid verdwijnt niet met het uitbesteden van het werk. Wanneer een van de onderaannemers zelf niet in staat is de belastingen te voldoen, gaat de belastingdienst omhoog in de keten om te zorgen dat de belastingen wel worden voldaan.


Om te zorgen dat er geen onverwachte loonbelastingen in de wet keten aansprakelijkheid betaald hoeven te worden, maakt men gebruik van de zogenoemde G-rekening. Op de G-rekening worden alle belasting bedragen gestort en de onderaannemer kan met deze rekening enkel belastingen betalen. Er kan ook gevraagd worden om een WKA verklaring. Deze verklaring kan periodiek door de belastingdienst worden uitgegeven. In de WKA verklaring staat de stand van zaken met betrekking tot uw belastingen: in hoeverre je bij bent met de betalingen van je belastingen.  


Bij facturen in de bouw wordt regelmatig gewerkt met urenbriefjes ter verantwoording van de werkzaamheden. Een kopie van deze urenbriefjes wordt in de bijlage van de factuur verzonden. De urenbriefjes worden opgesteld en ondertekend door de tekenbevoegde op de bouwplaats. Zorg ervoor dat u de urenbriefjes altijd laat ondertekenen. Ook de urenbriefjes van het meerwerk laten ondertekenen! Zo kunt u voorkomen dat er discussie komt over de betaling van de facturen.


Voorbeeld factuur bouw, factuur vereisten

 1. Jouw bedrijfsgegevens: Naam, adres, btw-nummer, kvk-nummer. Daarnaast is het handig om je telefoonnummer en e-mailadres op je factuur te vermelden. Zo kan de afnemer eenvoudig bij vragen contact met je opnemen.
 2. De gegevens van je afnemer: Naam en adresgegevens.
 3. Factuurnummer: gebruik een uniek opvolgend factuurnummer.
 4. Factuurdatum: De datum waarop de factuur wordt gestuurd
 5. De omschrijving van de geleverde diensten of producten.
 6. Het aantal van de geleverde diensten of producten.
 7. Het btw-tarief van de geleverde diensten of producten.
 8. De datum van levering van de diensten of producten.
 9. Het bedrag exclusief btw, het btw-bedrag en het totaalbedrag inclusief btw.
 10. De betalingstermijn, dit kan variëren van standaard tussen de 14 en 30 dagen.
 11. De bankgegevens, het IBAN-nummer waarop het bedrag kan worden overgemaakt.
 12. Eventuele kortingen
 13. Eventuele vooruitbetalingen
 14. Als je exporteert naar een ander EU-land, moet naast bovenstaande gegevens ook het btw-nummer van de afnemer op de factuur staan. Dit is ook het geval als de btw verlegd wordt.


Voorbeeld factuur bouw administratie bijhouden

Elke zzp’er is verplicht om een administratie bij te houden. Belangrijke aspecten voor het bijhouden van je administratie staan hieronder:


Boekhouding: het is verplicht om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Je bent verder vrij om daar zelf vorm aan te geven, als je maar zorg dat alle inkomsten en uitgaven goed terug te vinden zijn en de onderliggende documenten aanwezig zijn. Bij een eventuele controle zal je alles moeten overhandigen en moet voor de controleur het totaalplaatje kloppen. Voor de boekhouding kan je gebruik maken van een (gratis) boekhoudprogramma, of je kunt dit bij een eenvoudige administratie in Excel doen. Zorg ervoor dat alles kloppend is en dat je alle facturen en bonnen op een ordelijke wijze bewaart.


Factureren: Als je producten of diensten levert, ben je verplicht daar een factuur voor te sturen. Het is belangrijk dat deze aan de wettelijke verplichtingen voldoet. 


Als zzp’er ben je verplicht om periodiek aangifte te doen van de omzetbelasting (BTW). Hoe vaak je aangifte moet doen, is afhankelijk van de hoogte van je jaarlijkse omzet en of je onderneming btw-plichtig is. Over het algemeen doe je per kwartaal aangifte, maar dit kan ook per maand of per jaar zijn.


Bij de btw aangifte, maak je een berekening van de totale btw dat je in rekening hebt gebracht bij je afnemers en het totale bedrag aan btw dat je hebt betaald. Je kunt de aangifte via de website van de Belastingdienst indienen, of door middel van een elektronische aangifte via je boekhoudprogramma.


De aangifte Inkomstenbelasting doe je jaarlijks tussen 1 maart en 31 mei. Als zzp’er zijn er diverse aftrekposten, het is daarom als je er geen verstand van hebt, een boekhouder of accountant in te schakelen die je kan helpen bij je aangifte.


Als zzp'er ben je in veel gevallen verplicht je uren bij te houden. Dit kan je doen met een Excel overzicht, of in je boekhoudprogramma. Bekijk onze voorbeeld urenstaten


Bekijk ook de Voorbeeld Boekhouding Excel


Lees alles over het opstellen van een rechtsgeldige factuur op de website van de kamer van koophandel


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's