Urenregistratie

Op deze pagina treft u een voorbeeld Urenregistratie in Excel. Het is een eenvoudig overzicht waarbij u snel en efficiënt de uren van uw medewerkers kunt verwerken.  U kunt het overzicht gebruiken om bij te houden hoeveel uur de medewerkers hebben gewerkt en wat uitbetaald moet worden. U kunt diverse selectie maken om totalen van bijvoorbeeld een week of een maand te zien. Door middel van Macro's en formules worden diverse berekeningen gemaakt. Lees hier meer informatie over het inschakelen van de Macro'sHet urenregistratie bestand bestaat uit verschillende tabbladen. Hieronder kunt u informatie lezen over de verschillende tabbladen en het gebruik van de spreadsheet. 

Voorbeeld urenregistratie

Download de urenregistratie in Excel. 

Urenregistratie tabblad Invoer

Het eerste tabblad van deze spreadsheet is de invoer van de uren. 

In dit tabblad vult u per medewerker, per dag de uren in. 

U begint met de naam van de medewerker. De achternaam van de medewerker moet exact overeenkomen met de invoerde gegevens in het derde tabblad. De Achternaam moet ook uniek zijn. Wanneer u meerdere mensen in dienst heeft met dezelfde achternaam, moet u een unieke toevoeging erbij zetten. Bijvoorbeeld nummer 1, nummer 2, of de geboortedatum. Aan de hand van de achternaam worden namelijk de gegevens van deze medewerker gebruikt. Bijvoorbeeld het uurloon van de betreffende medewerker. Deze gegevens zijn weer belangrijk voor uw totale overzicht. U kunt in plaats van de achternaam te gebruiken, er ook voor kiezen om personeelsnummers te gebruiken. Het voordeel is dat deze uniek zijn, nadeel is dat het lastig is om nummers te onthouden. 

Tabblad Medewerkers

In het tabblad medewerkers staan de belangrijkste gegevens van de medewerkers. U begint met de Naam (voornaam, tussenvoegsel en achternaam). Daarna vermeldt u het uurloon. Dit uurloon staat automatisch gekoppeld en wordt overgenomen in het tabblad met het totaaloverzicht. Om gelijk een goed NAW overzicht te hebben, vermeldt u de geboortedatum, het sofinummer, de adresgegevens, het telefoonnummer en het email adres. 

Wanneer u een nieuwe medewerker wil toevoegen, druk u op de Macro knop "nieuwe medewerker". Er wordt dan een nieuwe rij aangemaakt bovenin de lijst. Hier kunt u de gegevens van de nieuwe medewerker invoeren. 

Tabblad totaaloverzicht

Dit is het tabblad waarin de berekeningen worden gemaakt aan de hand van de door u ingevoerde gegevens. Het is niet de bedoeling dat u hier aanpassingen in maakt. Er staan formules in en die kunnen verloren gaan wanneer u handmatig aanpassingen maakt in dit overzicht. Belangrijk is dat de bovenste rij de juiste formules bevat. Deze wordt namelijk gekopieerd en gebruikt in de Macro. 

De oranje cellen zijn formules en de gele cellen zijn de gegevens die orden overgenomen vanuit uw invoer in het eerste tabblad. Wanneer u handmatig aanpassingen wilt aanbrengen is het aan te raden om enkel in de gele cellen aanpassingen te maken. 

De laatste kolom vult u wel handmatig in. U zet hier wanneer u de medewerker heeft uitbetaald JA in. Zo kunt u gemakkelijk selecteren op openstaande bedragen. 


In het overzicht kunt u diverse selecties maken. Zie hieronder enkele voorbeelden:

  1. Selecteren wat moet worden uitbetaald voor een bepaalde medewerker. U kiest dan voor de maand of de week en vervolgens selecteert u de medewerker. 
  2. Selecteren wat de totale uurlonen van een bepaalde periode zijn geweest. U kiest voor de maand of de week en u heeft het totaaloverzicht. 

Download urenregistratie Excel

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.