Voorbeeld Factuur Auto

Op deze pagina treft u een voorbeeld factuur auto. In principe zijn facturen van auto’s hetzelfde als standaard facturen.


Voorbeeld factuur auto


Download het voorbeeld in Excel. U krijgt eerst een zip bestand en na het uitpakken kunt u de Excel sheet opslaan op uw computer. U kunt het voorbeeld geheel naar uw eigen huisstijl aanpassen, uw logo en bedrijfsgegevens erin verwerken, enzovoorts. In dit voorbeeld is nog geen voet en kop tekst aangemaakt, dat kunt u indien gewenst zelf doen.

Download de voorbeeld factuur auto in Excel. 

Op de factuur wordt informatie over de auto vermeld. Bijvoorbeeld het kenteken van de auto, het type auto, de uitvoering, de brandstof (benzine/ diesel/ lpg), de kilometer stand van de auto enzovoorts. Zorg ervoor dat op de factuur een duidelijke omschrijving staat van de auto.

Naast de gegevens over de auto wordt de aflever datum op de factuur vermeld. Het kan ook zo zijn dat er een aanbetaling op de aanschaf van de auto is gedaan door de koper. In dat geval zal de aanbetaling van het koop bedrag worden afgetrokken. Dit dient u op de factuur helder weer te geven.

Bij de aanschaf van een auto kan het zo zijn dat er een BTW verrekening of een investeringsaftrek van toepassing is. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.

Voor de aanschaf van een auto wordt vaak een koop overeenkomst afgesloten. In deze koop overeenkomst staat ook de voorwaarden voor de betaling van de factuur en eventuele deelbetaling afspraken. De uiteindelijke factuur wordt bij de daadwerkelijke koop aan de koper overhandigd.

Bij de koop van auto’s kan het ook zijn dat er contant wordt afgerekend. Als dit het geval is, wordt er ook een bon/ factuur aan de koper overhandigd. Indien het bedrag hoger ligt dan 15.000 en de auto contant wordt afgerekend, dient de verkoper de contante betaling te melden. Dit gebeurd bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Factuur vereisten voorbeeld factuur Excel

Factuur vereisten: Wettelijk verplicht om op de factuur te vermelden

ü  De naam van de verzender/ leverancier

ü  De adres gegevens van de verzender/ leverancier

ü  Het BTW nummer van de verzender/ leverancier

ü  Het inschrijf nummer van de Kamer van Koophandel van de verzender/ leverancier

ü  De factuurdatum, de datum waarop de factuur is gemaakt

ü  Het factuurnummer, een uniek en opvolgend nummer

ü  De naam van de ontvanger/ afnemer

ü  Het adres van de ontvanger/ afnemer

ü  Een omschrijving van de geleverde goederen en/ of diensten

ü  Het aantal van de geleverde goederen en/ of diensten

ü  De datum waarop de goederen en/ of diensten zijn geleverd, of het tijdvlak waarin de goederen en/ of diensten zijn geleverd

ü  Het bedrag dat in rekening wordt gebracht exclusief BTW

ü  Het BTW tarief wat in rekening wordt gebracht

ü  Het BTW bedrag dat in rekening wordt gebracht

ü  Factuur vereisten: Overige vermeldingen op de factuur

Bekijk ook de andere factuur voorbeelden op deze site. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.