Voorbeeld Factuur Horeca

Voorbeeld factuur horeca, maak je factuur met behulp van onze gratis templates in Word en Excel. 
factuur-voorbeelden-gratis-templates-excel
factuur-voorbeelden-gratis-templates-word


Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld facturen, brieven en contracten. Als je advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het het opstellen van een factuur of contract, schakel dan een specialist in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde boekhouder of advocaat kan je verder helpen en zorgen dat je het gewenste doel bereikt. 

Op de website van de Belastingdienst, vind je de meest up-to-date informatie over het versturen van een factuur.


Voorbeeld factuur horeca

voorbeeld-factuur-excel-horeca

button-bekijk-voorbeeld-template
button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld Factuur horeca uitleg

Normaal gesproken wordt er bij horeca gelegenheden direct afgerekend. Het kan voorkomen dat er in speciale gevallen een factuur gestuurd wordt, waarbij de rekening later betaald wordt. Denk hierbij aan horeca gelegenheden waar voor partijen, groepen, bedrijven enzovoorts een evenement wordt georganiseerd. Hert bedrijf of de instantie zal dan het bedrag betalen, wat gebeurd op basis van een factuur. Op de factuur staat de BTW vermeld , zodat het bedrijf, indien van toepassing, de BTW terug kan vragen bij de belastingdienst.  

 

De standaard gegevens die verplicht zijn op een factuur, gelden ook voor een horeca factuur. De standaard gegevens zijn de factuur datum, het factuur nummer, de NAW gegevens van de leverancier (Bedrijfsnaam, straat en huisnummer, postcode en plaats), de NAW gegevens van de afnemer (Bedrijfsnaam, straat en huisnummer, postcode en plaats), het inschrijfnummer van de kamer van koophandel van de leverancier, het BTW nummer van de leverancier, de datum waarop de diensten en drankjes en etenswaarden zijn geleverd, een duidelijke omschrijving van de geleverde zaken, met de aantallen en prijzen, de BTW percentages en BTW bedragen, het bedrag exclusief btw.

 

Over het algemeen gelden bij facturen van horeca gelegenheden dat er een korte betalingstermijn wordt gehanteerd. Dit omdat het sturen van een factuur doorgaans niet gebeurd en de diensten al zijn afgenomen. Het kan ook zijn dat er een vooruitbetaling wordt gevraagd door de leverancier. Er wordt immers een ruimte gereserveerd en het kan zijn dat er speciale producten voor de gelegenheid worden ingekocht door de leverancier.

Maak voordat het evenement plaats vindt goede afspraken over de betaling. Het kan zijn dat er een all-in prijs wordt afgesproken, maar het is uiteraard ook mogelijk dat alles op basis van nacalculatie wordt gefactureerd.


Voorbeeld factuur horeca factuur vereisten

De facturen worden gemaakt met een aantal vaste vereiste gegevens:


 1. Jouw bedrijfsgegevens: Naam, adres, btw-nummer, kvk-nummer. Daarnaast is het handig om je telefoonnummer en e-mailadres op je factuur te vermelden. Zo kan de afnemer eenvoudig bij vragen contact met je opnemen.
 2. De gegevens van je afnemer: Naam en adresgegevens.
 3. Factuurnummer: gebruik een uniek opvolgend factuurnummer.
 4. Factuurdatum: De datum waarop de factuur wordt gestuurd
 5. De omschrijving van de geleverde diensten of producten.
 6. Het aantal van de geleverde diensten of producten.
 7. Het btw-tarief van de geleverde diensten of producten.
 8. De datum van levering van de diensten of producten.
 9. Het bedrag exclusief btw, het btw-bedrag en het totaalbedrag inclusief btw.
 10. De betalingstermijn, dit kan variëren van standaard tussen de 14 en 30 dagen.
 11. De bankgegevens, het IBAN-nummer waarop het bedrag kan worden overgemaakt.
 12. Eventuele kortingen
 13. Eventuele vooruitbetalingen
 14. Als je exporteert naar een ander EU-land, moet naast bovenstaande gegevens ook het btw-nummer van de afnemer op de factuur staan. Dit is ook het geval als de btw verlegd wordt.


Door een goede opbouw van je factuur, zorg je voor een duidelijk document. Je kunt ook gebruik maken van verschillende facturatieprogramma's. In deze programma's kun je een factuursjabloon maken, welke automatisch wordt gevuld vanuit je boekhouding. Het voordeel van factuurprogramma's is dat er veel automatisch wordt verwerkt. Zo bespaar je tijd in je facturatieproces. Er zijn veel verschillende soorten facturatieprogramma's op de markt. Van gratis boekhoudprogramma's, tot uitgebreide boekhoudprogramma's. 


Voorbeeld factuur horeca administratie bijhouden

Elke zzp’er is verplicht om een administratie bij te houden. Belangrijke aspecten voor het bijhouden van je administratie staan hieronder:


Boekhouding: het is verplicht om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Je bent verder vrij om daar zelf vorm aan te geven, als je maar zorg dat alle inkomsten en uitgaven goed terug te vinden zijn en de onderliggende documenten aanwezig zijn. Bij een eventuele controle zal je alles moeten overhandigen en moet voor de controleur het totaalplaatje kloppen. Voor de boekhouding kan je gebruik maken van een (gratis) boekhoudprogramma, of je kunt dit bij een eenvoudige administratie in Excel doen. Zorg ervoor dat alles kloppend is en dat je alle facturen en bonnen op een ordelijke wijze bewaart.


Factureren: Als je producten of diensten levert, ben je verplicht daar een factuur voor te sturen. Het is belangrijk dat deze aan de wettelijke verplichtingen voldoet. 


Als zzp’er ben je verplicht om periodiek aangifte te doen van de omzetbelasting (BTW). Hoe vaak je aangifte moet doen, is afhankelijk van de hoogte van je jaarlijkse omzet en of je onderneming btw-plichtig is. Over het algemeen doe je per kwartaal aangifte, maar dit kan ook per maand of per jaar zijn.


Bij de btw aangifte, maak je een berekening van de totale btw dat je in rekening hebt gebracht bij je afnemers en het totale bedrag aan btw dat je hebt betaald. Je kunt de aangifte via de website van de Belastingdienst indienen, of door middel van een elektronische aangifte via je boekhoudprogramma.


De aangifte Inkomstenbelasting doe je jaarlijks tussen 1 maart en 31 mei. Als zzp’er zijn er diverse aftrekposten, het is daarom als je er geen verstand van hebt, een boekhouder of accountant in te schakelen die je kan helpen bij je aangifte.


Als zzp'er ben je in veel gevallen verplicht je uren bij te houden. Dit kan je doen met een Excel overzicht, of in je boekhoudprogramma. Bekijk onze voorbeeld urenstaten


Bekijk ook de Voorbeeld Boekhouding Excel


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's