Factuur NAW gegevens

De factuur NAW gegevens staan op iedere factuur verplicht vermeld. Wanneer u gebruik  maakt van een venster envelop, is de plek van de NAW gegevens van de ontvanger al bepaald. Start na 6 enters (in een Word document) met de naam van de ontvanger. Wanneer de factuur gericht is aan een bedrijf, start u hier met de bedrijfsnaam van de ontvanger. 


Factuur NAW voorbeeld

Als u start met de bedrijfsnaam, wordt deze gevolgd door de naam van uw contactpersoon of met de afdeling waarvoor de factuur bestemd is. U schrijft dan t.a.v. (ter attentie van), gevolgd door de afdeling of contactpersoon.


Na deze regel staan de adresgegevens van de ontvanger. Dit kan een straat en een huisnummer zijn, of een postbus nummer. Bijvoorbeeld Jansenstraat 26, of Postbus 1001. Wanneer u beide gegevens van de ontvanger heeft, kunt u beter kiezen voor de Postbus. 


Na de straat en het huisnummer, of na het postbus nummer, schrijft u de postcode en de plaats van de ontvanger. Als u gebruik maakt van de postbus, gebruikt u ook de postcode van de postbus. Wanneer u gebruik maakt van de straatnaam en het huisnummer, gebruikt u de postcode van die locatie. 


Wanneer u geen vensterenveloppen gebruikt is de plek waar u de NAW gegevens vermeldt vrijer. Zorg er wel voor dat de NAW gegevens heel duidelijk op het document staan. Als u een dichte enveloppe gebruikt, kunt u met de hand de NAW gegevens van de ontvanger op de enveloppe schrijven, of een sticker op de enveloppe plakken. De sticker maakt u in een sjabloon in bijvoorbeeld Excel of Word. Via google kunt u diverse sjablonen vinden voor de verschillende soorten sticker vellen. Maak altijd een test printje om te controleren dat de NAW gegevens op de juiste plek staan. 

Naast de NAW gegevens van de ontvanger, zet u de NAW gegevens van de verzender, van u, op de factuur. Deze kunt u bijvoorbeeld op dezelfde hoogte zetten als de NAW gegevens van de ontvanger, maar dan aan de rechterkant. U kunt er ook voor kiezen om voorbedrukt papier te gebruiken met uw bedrijfsgegevens er al op voor geprint. De plek waar u de NAW gegevens van uzelf plaatst is vrij. Zorg er wel voor dat ze er duidelijk op vermeld staan. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeelden, sjablonen, modellen en formats online. Bekijk de verschillende voorbeeld contracten, brieven, facturen en nog veel meer.