Voorbeeld digitale factuur Word 2

Op deze pagina treft u de Voorbeeld digitale factuur Word 2. De digitale facturen kunt u in verschillende programma's maken. Zo kunt u digitaal factureren via uw boekhoudprogramma, de facturen in Excel maken, of wanneer u weinig computerkennis heeft in Word maken. Hier moet u wel handmatig alles invoeren en berekenen, het is een vrij simpele wijze van factureren. 


Voorbeeld digitale factuur Word 2: verplichte gegevens

Door de Belastingdienst zijn een aantal regels opgesteld waaraan een digitale factuur moet voldoen. Dit zijn de minimale gegevens die er op een factuur moeten staan om hem rechtsgeldig te maken. Het kan natuurlijk zijn dat u zelf meer gegevens toevoegt zoals bijvoorbeeld een ordernummer, referentie, projectnummer. 

De verplichte gegevens van de Belastingdienst zijn:

ü  NAW gegevens van de verzender

Let op: In het geval u een juridische naam (de naam waarmee u staat ingeschreven bij de KVK) en een handelsnaam heeft, stuurt u de factuur in principe vanuit uw juridische naam. Versturen vanuit uw handelsnaam is alleen toegestaan wanneer deze in combinatie met uw volledige adres geregistreerd staat bij de kvk.

Let op: gebruik uw vestigingsadres en niet uw postbus.

ü  NAW gegevens van de ontvanger

ü  btw-nummer verzender

ü  KvK-nummer verzender

ü  De factuurdatum- wanneer de factuur is uitgereikt

ü  een opeenvolgend factuurnummer

ü  de aard van de goederen of diensten die zijn/worden geleverd

ü  de hoeveelheid van de goederen of de omvang van de diensten die zijn/worden geleverd

ü  de datum van levering van de goederen of diensten zijn geleverd

ü  het bedrag van de factuur exclusief btw

ü  Specificatie van de verschillende btw-tarieven (indien van toepassing)

ü  het btw-tarief dat u in rekening brengt

ü  het btw-bedrag

voorbeeld digitale factuur word 2 downloaden

Download de voorbeeld digitale factuur 2 in Word. 

voorbeeld digitale factuur word 2 converteren naar PDF

Het is niet verstandig om een factuur te sturen in Excel of Word formaat. De ontvanger kan dan namelijk handmatig aanpassingen doen aan de factuur en het zeer daardoor zeer fraudegevoelig. Het beste is om uw factuur voor het versturen te converteren naar PDF. Dit kan op verschillende manieren. Vanuit Word kunt u eenvoudig gaan naar: bestand – kopie opslaan, en dan in het scherm pdf selecteren in plaats van Word waar het standaard op staat. Vanuit Excel werkt het op dezelfde wijze. U gaat naar bestand – kopie opslaan en selecteert daar PDF in plaats van Excel.

 

Er zijn ook diverse programma’s op de markt waarmee u documenten kunt “printen naar PDF”. Wanneer u een PDF printer op uw computer heeft staan, kunt u deze ook gebruiken om uw Word of Excel bestand te converteren naar PDF. In dit geval gaat u naar: bestand – afdrukken, en selecteert u daar de PDF printer in plaats van de fysieke printer. U komt dan in een vervolgscherm waar wordt gevraagd waar u het bestand wil opslaan en na uw keuze wordt het document gemaakt.