Digitale factuur Excel 1

Op deze pagina treft u een voorbeeld Digitale factuur Excel 1. De factuur in Excel maakt automatisch berekeningen van de totalen. Dit in tegenoverstelling tot facturen in Word, waarin alles handmatig moet worden ingevoerd. U kunt de facturen downloaden en aanpassen naar uw eigen wensen. 


Digitale factuur Excel 1: verplichte inhoud

Aan de inhoud van een factuur worden door de Belastingdienst eisen gesteld. Wanneer uw factuur niet aan deze eisen voldoet, is het geen rechtsgeldig document. Zorg er dus altijd voor dat u goed in de gaten houdt wat er op de factuur verplicht vermeld moet worden. 

De verplichte gegevens voor op de (digitale) factuur zijn als volgt:

ü  NAW gegevens van de verzender

Let op: In het geval u een juridische naam (de naam waarmee u staat ingeschreven bij de KVK) en een handelsnaam heeft, stuurt u de factuur in principe vanuit uw juridische naam. Versturen vanuit uw handelsnaam is alleen toegestaan wanneer deze in combinatie met uw volledige adres geregistreerd staat bij de kvk.

Let op: gebruik uw vestigingsadres en niet uw postbus.

ü  NAW gegevens van de ontvanger

ü  btw-nummer verzender

ü  KvK-nummer verzender

ü  De factuurdatum- wanneer de factuur is uitgereikt

ü  een opeenvolgend factuurnummer

ü  de aard van de goederen of diensten die zijn/worden geleverd

ü  de hoeveelheid van de goederen of de omvang van de diensten die zijn/worden geleverd

ü  de datum van levering van de goederen of diensten zijn geleverd

ü  het bedrag van de factuur exclusief btw

ü  Specificatie van de verschillende btw-tarieven (indien van toepassing)

ü  het btw-tarief dat u in rekening brengt

ü  het btw-bedrag

Digitale factuur Excel 1 downloaden

Download de digitale factuur Excel 1. 

Digitale factuur Excel 1 converteren naar PDF

Het is niet verstandig om een factuur te sturen in Excel of Word formaat. De ontvanger kan dan namelijk handmatig aanpassingen doen aan de factuur en het zeer daardoor zeer fraudegevoelig. Het beste is om uw factuur voor het versturen te converteren naar PDF. Dit kan op verschillende manieren. Vanuit Word kunt u eenvoudig gaan naar: bestand – kopie opslaan, en dan in het scherm pdf selecteren in plaats van Word waar het standaard op staat. Vanuit Excel werkt het op dezelfde wijze. U gaat naar bestand – kopie opslaan en selecteert daar PDF in plaats van Excel.

 

Er zijn ook diverse programma’s op de markt waarmee u documenten kunt “printen naar PDF”. Wanneer u een PDF printer op uw computer heeft staan, kunt u deze ook gebruiken om uw Word of Excel bestand te converteren naar PDF. In dit geval gaat u naar: bestand – afdrukken, en selecteert u daar de PDF printer in plaats van de fysieke printer. U komt dan in een vervolgscherm waar wordt gevraagd waar u het bestand wil opslaan en na uw keuze wordt het document gemaakt. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.