Digitale factuur Excel 2

Op deze pagina treft u een Digitale factuur Excel 2. Deze factuur kunt u downloaden en aanpassen naar uw eigen wensen. Let er wel op dat u de factuur niet in Excel verstuurt. In dat geval kan er namelijk makkelijk fraude worden gepleegd met uw factuur. Lees onderaan de pagina hoe u de factuur eenvoudig kunt converteren naar PDF, zodat er niet gemakkelijk wijzigingen kunnen worden aangebracht. 


Digitale factuur Excel 2: opmaak

In principe bent u vrij  om uw eigen opmaak te kiezen voor de factuur. Wel zijn er een aantal verplichte velden die u op moet nemen in de factuur om hem rechtsgeldig te maken. Ook is aan te raden om de factuur overzichtelijk te maken. De ontvanger moet duidelijk kunnen zien welk bedrag er betaald moet worden & op welk rekeningnummer het bedrag betaald moet worden. De verplichte gegevens staan hieronder en kunt u teruglezen op de site van de Belastingdienst

ü  NAW gegevens van de verzender

Let op: In het geval u een juridische naam (de naam waarmee u staat ingeschreven bij de KVK) en een handelsnaam heeft, stuurt u de factuur in principe vanuit uw juridische naam. Versturen vanuit uw handelsnaam is alleen toegestaan wanneer deze in combinatie met uw volledige adres geregistreerd staat bij de kvk.

Let op: gebruik uw vestigingsadres en niet uw postbus.

ü  NAW gegevens van de ontvanger

ü  btw-nummer verzender

ü  KvK-nummer verzender

ü  De factuurdatum- wanneer de factuur is uitgereikt

ü  een opeenvolgend factuurnummer

ü  de aard van de goederen of diensten die zijn/worden geleverd

ü  de hoeveelheid van de goederen of de omvang van de diensten die zijn/worden geleverd

ü  de datum van levering van de goederen of diensten zijn geleverd

ü  het bedrag van de factuur exclusief btw

ü  Specificatie van de verschillende btw-tarieven (indien van toepassing)

ü  het btw-tarief dat u in rekening brengt

ü  het btw-bedrag

Voorbeeld digitale factuur excel 2

Download de voorbeeld digitale factuur Excel 2. 

Digitale factuur Excel 2 converteren naar PDF

Het is niet verstandig om een factuur te sturen in Excel of Word formaat. De ontvanger kan dan namelijk handmatig aanpassingen doen aan de factuur en het zeer daardoor zeer fraudegevoelig. Het beste is om uw factuur voor het versturen te converteren naar PDF. Dit kan op verschillende manieren. Vanuit Word kunt u eenvoudig gaan naar: bestand – kopie opslaan, en dan in het scherm pdf selecteren in plaats van Word waar het standaard op staat. Vanuit Excel werkt het op dezelfde wijze. U gaat naar bestand – kopie opslaan en selecteert daar PDF in plaats van Excel.

 

Er zijn ook diverse programma’s op de markt waarmee u documenten kunt “printen naar PDF”. Wanneer u een PDF printer op uw computer heeft staan, kunt u deze ook gebruiken om uw Word of Excel bestand te converteren naar PDF. In dit geval gaat u naar: bestand – afdrukken, en selecteert u daar de PDF printer in plaats van de fysieke printer. U komt dan in een vervolgscherm waar wordt gevraagd waar u het bestand wil opslaan en na uw keuze wordt het document gemaakt. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.