Sollicitatiebrief Gastvrouw

Sollicitatiebrief Gastvrouw: Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief, informatie over de opbouw van een sollicitatiebrief, tips om de perfecte sollicitatiebrief te maken, voorbeeld openingszinnen en slotzinnen. alle-sollicitatiebrieven


button-alle-cv-voorbeelden


Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij je op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In je sollicitatiebrief geef je aan waarom je denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook vertel je waarom je graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken, wat je aanspreekt aan de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. 


Bekijk voorbeeld sollicitatiegesprek gastvrouw

Sollicitatiebrief-maken-voorbeeld-gastvrouw

Voorbeeld Sollicitatiebrief opbouw

Een sollicitatiebrief bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Jouw contactgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de contactgegevens van de onvanger;
 2. Datum en Plaats;
 3. Onderwerp van de sollicitatiebrief (vacaturenummer of vacaturenaam);
 4. Aanhef (Geachte heer/ mevrouw, of de naam van de ontvanger als die bekend is)
 5. 1e alinea- een korte opening waarin staat naar welke functie je solliciteert en hoe je erover hebt gehoord;
 6. Vervolgalinea’s- een paar paragrafen waarin je de relevante vaardigheden, werkervaring en opleidingen voor de functie benadrukt;
 7. Slotalinea- een korte samenvatting en/of verwijzing naar een persoonlijk gesprek;
 8. Groet en ondertekening


Bekijk alle sollicitatiebrieven


Functie inhoud gastvrouw

Een gastvrouw/gastheer is iemand die gasten ontvangt en ervoor zorgt dat zij een perfecte dag of avond hebben. In deze functie ven je het gezicht van een organisatie en ben je representatief door jezelf goed te kleden en te verzorgen.

Taken gastvrouw

 • Verwelkomen van gasten
 • Jassen aannemen
 • Informeren van gasten
 • Vragen beantwoorden van gasten
 • Gasten naar hun plek begeleiden
 • Opdekken van tafels
 • Rondbrengen van hapjes en drankjes
 • Voorraden bijhouden
 • Netjes en schoon houden van de ruimten

Voorbeeld Sollicitatiebrief voorbeeld zinnen

Bekijk hieronder de voorbeeld zinnen voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief ter inspiratie. 


Voorbeeld Sollicitatiebrief openigszinnen 

 • Hierbij schrijf ik om mijn interesse kenbaar te maken in de functie (functie) bij uw bedrijf.
 • Met (aantal) jaar ervaring op het gebied van (gebied), solliciteer ik met enthousiasme naar de functie van (functie) bij uw bedrijf.
 • Toen ik de vacature zag voor (Functietitel) bij uw bedrijf werd ik direct enthousiast omdat ik geloof dat ik met mijn vaardigheden en ervaring de perfecte kandidaat ben voor deze functie.
 • Als een zeer gemotiveerde en enthousiaste professional met een passie voor (gebied), sta ik te popelen om mijn talenten in te zetten voor de rol van (functie) bij uw bedrijf.
 • Hierbij schrijf ik om te solliciteren naar de functie (functie) bij uw bedrijf die ik op LinkedIn heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring mij een perfecte kandidaat maken voor deze functie.


Voorbeeld Sollicitatiebrief voorbeeld slotzinnen

 • Bedankt voor het overwegen van mijn sollicitatie. Ik kijk uit naar de gelegenheid om mijn kwalificaties verder met u te bespreken.
 • Ik zou graag de kans krijgen om mijn vaardigheden en ervaringen verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 • Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik zie ernaar uit om van u te horen en de mogelijkheid te krijgen mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk geprek.
 • Ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijf als (functie). Verder kijk ik uit naar de gelegenheid om u te ontmoeten en mijn sollicitatie in meer detail te bespreken.
 • Rest mij u te bedanken voor uw aandacht. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek en meer over uw bedrijf te weten te komen.


Voorbeeld sollicitatiebrief Gastvrouw

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF]


Geachte heer/ mevrouw,


Via (naam) heb ik doorgekregen dat u met spoed op zoek bent naar een gastvrouw voor de locatie (locatie). Hierbij wil ik graag solliciteren naar deze functie.


De veelzijdigheid en dynamiek van de werkzaamheden als gastvrouw spreken mij zeer aan. Ontvangen, service verlenen en werken met mensen zijn werkzaamheden waar ik in uitblink. Dat dit kan bij een onderneming waar persoonlijke ontwikkeling en de balans werk/privé ook belangrijk zijn, maakt dit voor mij de ideale baan.


In mijn carrière heb ik veel gewerkt in omgevingen waar het sociale aspect de hoofdrol speelde. Mede hierdoor ben ik overtuigd van het nut van goede ontvangst en communicatie met de gasten. Doordat ik mij veel bewogen heb binnen de horeca kan ik makkelijk communiceren en samenwerken met gasten en collega’s. Luisteren naar wat mensen willen, wat hen bezig houdt en hierop reageren, dat is mijn kracht! Eén van mijn sterke eigenschappen is dat ik doorzetter en flexibel ben. Hierdoor lukt het mij vaak om creatieve, ‘out of the box’ oplossingen te bedenken voor de gasten.


In mijn CV kunt u lezen over mijn ervaring maar ik heb zeker nog veel meer in mijn huis dan wat er vermeld staat in mijn CV. Graag kom ik op persoonlijk gesprek om mijn ervaring en motivatie verder toe te lichten.


Met vriendelijke groet,


[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]Gratis CV template minimalistisch

Gratis-cv-template-5

button-alle-cv-voorbeelden

Op Voorbeeld Office vind je professionele gratis voorbeelden en templates in Word en Excel. Bekijk ook de gratis cv voorbeelden en start direct met solliciteren. De cv templates zijn gemaakt in Word en kan je eenvoudig downloaden en direct bewerken. Solliciteren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's