Voorbeeld interne sollicitatiebrief


Hieronder treft u een voorbeeld interne sollicitatiebrief. Bij een interne sollicitatie solliciteert u naar een functie binnen de organisatie waar u reeds werkt. Het kan gaan om een sollicitatie naar een hogere functie of voor een functie op bijvoorbeeld een andere afdeling. De organisatie kent u al, dus bij een interne sollicitatie is de brief iets ander opgesteld dan bij een andere sollicitatie. U kunt onderstaand voorbeeld gebruiken als opzetje voor uw eigen interne sollicitatie. Pas de brief aan naar de functie waarop u solliciteert. Zorg ervoor dat u een goed beeld geeft van uw eigen profiel, waarbij u aangeeft waarom u toe bent aan de volgende stap en binnen deze organisatie wil blijven werken.

Voorbeeld interne sollicitatiebrief


Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Bedrijfstraat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

 

Datum, Plaats

 

Betreft: sollicitatie intern

 

 

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Een aanpakker -met een pro-actieve en oplossingsgerichte instelling- die een uitdaging niet uit de weg gaat, doorzettingsvermogen en flexibiliteit .Dit zijn enkele steekwoorden die op mij van toepassing zijn. Daarom solliciteer ik graag op de functie Adjunct Directeur.

 

Sinds 2005 ben ik groepsleerkracht aan de (school).

Twee jaar geleden kreeg ik de kans om naast mijn functie als groepsleerkracht, één dag in de week directietaken uit te voeren. Door deze ervaring en mijn taak als bovenbouwcoördinator wilde ik mij graag verdiepen in het leidinggevende vlak binnen deze school. Met uw steun en vertrouwen ben ik vol enthousiasme begonnen aan het opleidingstraject voor Directeur.

 

In 2008 heb ik het opleidingstraject met succes afgerond.

Tijdens dit traject heb ik, d.m.v. het meester/gezel principe, intervisie bijeenkomsten, intensieve meerdaagse trainingen en het p.o.p., mijn competenties voor de werkzaamheden van leidinggevende aard in het primair onderwijs leren ontwikkelen.

 

Het lijkt mij een fantastische uitdaging om als adjunct directeur op de (school) aan de slag te gaan. Met mijn ambitieuze en gemotiveerde instelling weet ik zeker dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan deze bijzondere school.

 

Graag licht ik dan ook mijn brief en c.v. in een persoonlijke gesprek aan u toe.

 

 Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens


Download voorbeeld interne sollicitatiebrief

Download hieronder de voorbeeld interne sollicitatiebrief in Word. 

Download het voorbeeld interne sollicitatiebrief in Word. 

Bekijk ook de andere voorbeeld sollicitatiebrieven op deze website. Op de carrière pagina hebben we allemaal voorbeeld brieven en curriculum vitae gezet. Deze kunt u inzien en downloaden ter inspiratie en als opzetje. Ook hebben we een overzicht met vragen online gezet die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek. Met behulp van deze vragen kunt u zorgen voor een goede voorbereiding op het gesprek. 

Bekijk hier de actuele vacature op werk.nl