Voorbeeld open sollicitatiebrief

Voorbeeld open Sollicitatiebrief: Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief, informatie over de opbouw van een sollicitatiebrief, tips om de perfecte sollicitatiebrief te maken, voorbeeld openingszinnen en slotzinnen. alle-sollicitatiebrieven


button-alle-cv-voorbeelden


Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij je op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In je sollicitatiebrief geef je aan waarom je denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook vertel je waarom je graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken, wat je aanspreekt aan de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. 


Bekijk voorbeeld open sollicitatiebrief

Sollicitatiebrief-maken-voorbeeld-open-sollicitatie

Privacywet

Houdt er bij open sollicitaties rekening mee dat de werkgever zich moet houden aan de privacywet. Deze wet houdt in dat de gegevens van sollicitanten maximaal 4 weken bewaard mogen worden. Hier kan van worden afgeweken als de sollicitant daar toestemming voor geeft. U kunt in uw brief aangeven dat u de werkgever toestaat uw gegevens voor bijvoorbeeld 1 jaar te bewaren. Zo voorkomt u dat uw gegevens worden verwijderd voordat er een passende vacature vrij zal komen. 

Voordelen van een voorbeeld open sollicitatiebrief

 • Door midden van een open sollicitatiebrief laat u aan de potentiële werkgever zien dat het bedrijf of de organisatie u erg aanspreekt. Voor een werkgever is dat uiteraard een groot pluspunt, want dat betekent een enthousiaste werknemer.
 • Door middel van een open sollicitatie laat u zien dat u initiatief toont. Er zijn geen passende vacatures, maar daar laat u het niet bij zitten. Daardoor laat u zien dat u niet snel bij de pakken neer gaat zitten en dat is voor de meeste werkgevers een goede eigenschap van de werknemer.
 • Door middel van een open sollicitatie trekt u extra aandacht van een werkgever. Tijdens de normale sollicitatieprocedure ontvangt de werkgever veel verschillende sollicitaties en dan is het lastiger om op te vallen. Nu u een brief stuurt buiten de sollicitatieprocedure om, valt dat meer op.
 • 1 op de 5 vacatures worden ingevuld door middel van open sollicitaties. Het is dus zeker de moeite waard om op deze wijze te solliciteren.
 • Wanneer er een nieuwe vacature open komt te staan, zal personeelszaken over het algemeen in eerste instantie kijken of er reeds geschikte kandidaten zijn binnen het huidige netwerk. Dan wordt er gekeken naar mogelijke interne sollicitaties en open sollicitaties.
 • Werkgevers bekijken bij een vacature vaak eerst de open sollicitaties die ze al hebben gekregen. Zo bent u de andere kandidaten al voor.

Voorbereiding open sollicitatiebrief

Voordat u de open sollicitatie stuurt kunt u bellen naar de potentiële werkgever. Hierdoor heeft u al een contactmoment gehad en zal uw sollicitatie sneller in behandeling worden genomen. Zorg er tijdens dit telefoongesprek voor dat u een aantal goede vragen stelt waaruit blijkt dat u zich goed heeft verdiept in de organisatie. Op deze manier kunt u een goede indruk achterlaten en zal de betreffende persoon met meer interesse naar uw sollicitatie kijken. Vraag tijdens dit gesprek of het gewaardeerd wordt om een open sollicitatie te sturen en naar wie deze gestuurd kan worden. In uw brief kunt u refereren naar dit telefoongesprek. 

Voorbeeld open Sollicitatiebrief opbouw

Een sollicitatiebrief bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Jouw contactgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de contactgegevens van de onvanger;
 2. Datum en Plaats;
 3. Onderwerp van de sollicitatiebrief (vacaturenummer of vacaturenaam);
 4. Aanhef (Geachte heer/ mevrouw, of de naam van de ontvanger als die bekend is)
 5. 1e alinea- een korte opening waarin staat naar welke functie je solliciteert en hoe je erover hebt gehoord;
 6. Vervolgalinea’s- een paar paragrafen waarin je de relevante vaardigheden, werkervaring en opleidingen voor de functie benadrukt;
 7. Slotalinea- een korte samenvatting en/of verwijzing naar een persoonlijk gesprek;
 8. Groet en ondertekening


Voorbeeld open Sollicitatiebrief tips

Schrijf de perfecte sollicitatiebrief met onderstaande tips:

 1. Pas de brief aan de functie aan- benadruk de vaardigheden, ervaringen en kwalificaties uit de vacature;
 2. Houd de brief beknopt en professioneel- blijf bij de belangrijkste punten (1 pagina of minder) en gebruik duidelijke en professionele taal (vermijd vakjargon zodat de brief leesbaar is voor iedereen).
 3. Controleer je sollicitatiebrief- check op (spel)fouten;
 4. Breng je enthousiasme over- met enthousiasme zal je sneller utgenodigd worden, ook als je profiel misschien niet helemaal aansluit op de functie;
 5. Wees concreet- als je voorbeelden geeft, zorg dat deze concreet en meetbaar zijn;


Voorbeeld open Sollicitatiebrief voorbeeld zinnen

Bekijk hieronder de voorbeeld zinnen voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief ter inspiratie. 


Voorbeeld open Sollicitatiebrief voorbeeld openigszinnen 

 • Hierbij schrijf ik om mijn interesse kenbaar te maken in de functie (functie) bij uw bedrijf.
 • Met (aantal) jaar ervaring op het gebied van (gebied), solliciteer ik met enthousiasme naar de functie van (functie) bij uw bedrijf.
 • Toen ik de vacature zag voor (Functietitel) bij uw bedrijf werd ik direct enthousiast omdat ik geloof dat ik met mijn vaardigheden en ervaring de perfecte kandidaat ben voor deze functie.
 • Als een zeer gemotiveerde en enthousiaste professional met een passie voor (gebied), sta ik te popelen om mijn talenten in te zetten voor de rol van (functie) bij uw bedrijf.
 • Hierbij schrijf ik om te solliciteren naar de functie (functie) bij uw bedrijf die ik op LinkedIn heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring mij een perfecte kandidaat maken voor deze functie.


Voorbeeld open Sollicitatiebrief voorbeeld slotzinnen

 • Bedankt voor het overwegen van mijn sollicitatie. Ik kijk uit naar de gelegenheid om mijn kwalificaties verder met u te bespreken.
 • Ik zou graag de kans krijgen om mijn vaardigheden en ervaringen verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 • Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik zie ernaar uit om van u te horen en de mogelijkheid te krijgen mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk geprek.
 • Ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijf als (functie). Verder kijk ik uit naar de gelegenheid om u te ontmoeten en mijn sollicitatie in meer detail te bespreken.
 • Rest mij u te bedanken voor uw aandacht. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek en meer over uw bedrijf te weten te komen.


Voorbeeld open sollicitatiebrief 1

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF]


Geachte heer/ mevrouw,


Via mijn oud collega en kennis (naam) begreep ik dat u regelmatig op zoek bent naar beveiligers. Op uw website zag ik momenteel geen vacatures open staan, maar middels deze open sollicitatie hoop ik in aanmerking te komen voor toekomstige vacatures binnen mijn werkgebied. Van kinds af aan is het mijn droom geweest om beveiliger te worden. Na mijn middelbare school ben ik dan ook direct gaan verder leren voor de functie van beveiliger. Zoals u in mijn CV kunt zien heb ik inmiddels alle diploma’s en certificaten behaald.


In mijn loopbaan heb ik reeds bij diverse bedrijven ervaring opgedaan in de functie van beveiliger. Binnen de internationale omgeving heb ik kennis gemaakt met beveiliging. Daarnaast het ik in Nederland veel ervaring opgedaan in de objectbeveiliging. In mijn huidige job verzorg ik o.a. de beveiliging van (omschrijving).


Nu ben ik toe aan een volgende stap en ben ik via mijn oud collega (naam) getipt op uw bedrijf. Ik heb me verdiept in uw organisatie en deze spreekt mij heel erg aan. Persoonsbeveiliging is een tak waar ik nog niet veel ervaring in heb, maar waar ik wel alle diploma’s met vlag en wimpel van het behaald. Binnen zo’n gespecialiseerde organisatie verwacht ik snel een zeer gewaardeerde collega te worden.


Ik zou graag in een persoonlijke ontmoeting een en ander willen toelichten en kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Tot slot verzoek ik u om mijn sollicitatie 12 maanden te bewaren voor mogelijke toekomstige vacatures.


Met vriendelijke groet,

[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]


Download voorbeeld open sollicitatiebrief 1 in PDF

voobeeld-open-sollicitatiebrief-1

Download voorbeeld open sollicitatiebrief 2 in PDF

voobeeld-open-sollicitatiebrief-2

Download voorbeeld open sollicitatiebrief 3 in PDF

voobeeld-open-sollicitatiebrief-3

Gratis CV template minimalistisch

Gratis-cv-template-5

button-alle-cv-voorbeelden

Op Voorbeeld Office vind je professionele gratis voorbeelden en templates in Word en Excel. Bekijk ook de gratis cv voorbeelden en start direct met solliciteren. De cv templates zijn gemaakt in Word en kan je eenvoudig downloaden en direct bewerken. Solliciteren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's