Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker

Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker: Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief, informatie over de opbouw van een sollicitatiebrief, tips om de perfecte sollicitatiebrief te maken, voorbeeld openingszinnen en slotzinnen. alle-sollicitatiebrieven


button-alle-cv-voorbeelden


Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij je op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In je sollicitatiebrief geef je aan waarom je denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook vertel je waarom je graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken, wat je aanspreekt aan de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. 


Bekijk voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker

Sollicitatiebrief-maken-voorbeeld-administratief-medewerker

Voorbeeld Sollicitatiebrief administratief medewerker opbouw

Een sollicitatiebrief bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Jouw contactgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de contactgegevens van de onvanger;
 2. Datum en Plaats;
 3. Onderwerp van de sollicitatiebrief (vacaturenummer of vacaturenaam);
 4. Aanhef (Geachte heer/ mevrouw, of de naam van de ontvanger als die bekend is)
 5. 1e alinea- een korte opening waarin staat naar welke functie je solliciteert en hoe je erover hebt gehoord;
 6. Vervolgalinea’s- een paar paragrafen waarin je de relevante vaardigheden, werkervaring en opleidingen voor de functie benadrukt;
 7. Slotalinea- een korte samenvatting en/of verwijzing naar een persoonlijk gesprek;
 8. Groet en ondertekening


Voorbeeld interne Sollicitatiebrief tips

Schrijf de perfecte sollicitatiebrief met onderstaande tips:

 1. Pas de brief aan de functie aan- benadruk de vaardigheden, ervaringen en kwalificaties uit de vacature;
 2. Houd de brief beknopt en professioneel- blijf bij de belangrijkste punten (1 pagina of minder) en gebruik duidelijke en professionele taal (vermijd vakjargon zodat de brief leesbaar is voor iedereen).
 3. Controleer je sollicitatiebrief- check op (spel)fouten;
 4. Breng je enthousiasme over- met enthousiasme zal je sneller utgenodigd worden, ook als je profiel misschien niet helemaal aansluit op de functie;
 5. Wees concreet- als je voorbeelden geeft, zorg dat deze concreet en meetbaar zijn;


Voorbeeld Sollicitatiebrief administratief medewerker voorbeeld zinnen

Bekijk hieronder de voorbeeld zinnen voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief ter inspiratie. 


Voorbeeld Sollicitatiebrief administratief medewerker openigszinnen 

 • Hierbij schrijf ik om mijn interesse kenbaar te maken in de functie (functie) bij uw bedrijf.
 • Met (aantal) jaar ervaring op het gebied van (gebied), solliciteer ik met enthousiasme naar de functie van (functie) bij uw bedrijf.
 • Toen ik de vacature zag voor (Functietitel) bij uw bedrijf werd ik direct enthousiast omdat ik geloof dat ik met mijn vaardigheden en ervaring de perfecte kandidaat ben voor deze functie.
 • Als een zeer gemotiveerde en enthousiaste professional met een passie voor (gebied), sta ik te popelen om mijn talenten in te zetten voor de rol van (functie) bij uw bedrijf.
 • Hierbij schrijf ik om te solliciteren naar de functie (functie) bij uw bedrijf die ik op LinkedIn heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring mij een perfecte kandidaat maken voor deze functie.


Voorbeeld Sollicitatiebrief administratief medewerker voorbeeld slotzinnen

 • Bedankt voor het overwegen van mijn sollicitatie. Ik kijk uit naar de gelegenheid om mijn kwalificaties verder met u te bespreken.
 • Ik zou graag de kans krijgen om mijn vaardigheden en ervaringen verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 • Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik zie ernaar uit om van u te horen en de mogelijkheid te krijgen mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk geprek.
 • Ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijf als (functie). Verder kijk ik uit naar de gelegenheid om u te ontmoeten en mijn sollicitatie in meer detail te bespreken.
 • Rest mij u te bedanken voor uw aandacht. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek en meer over uw bedrijf te weten te komen.


voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF]


Geachte heer/ mevrouw,


Op u website zag ik de vacature voor de functie administratief medewerker. Met veel enthousiasme solliciteer ik voor deze functie, omdat ik van mening ben dat deze naadloos aansluit bij mijn ervaring en ambitie. Tijdens mijn loopbaan heb ik reeds bij diverse bedrijven ervaring opgedaan in de functie van administratief medewerker en per (datum) ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.


Na mijn opleiding voor administratief medewerker heb ik 4 jaar ervaring opgedaan bij een middelgrote organisatie. Hier heb ik onder leiding van het hoofd van de administratie veel ervaring opgedaan binnen alle facetten van het administratieve werk. Ik ben accuraat in mijn werkzaamheden, waardoor het administratieve werk mij goed ligt. Daarnaast ben ik gedreven om verder te leren.  Tijdens mijn opleiding en werkervaring heb ik goede kennis opgedaan van de gebruikelijke computerprogramma’s zoals de diverse programma’s van Microsoft Office zoals Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Acces. Daarnaast heb ik goede kennis van de boekhoudprogramma’s SAP en AccountView.


Uw organisatie spreekt mij erg aan omdat ik bekend ben met de branche. Omdat ik toe ben aan de volgende stap in mijn carrière zou een baan bij u grote organisatie een perfecte vervolgstap zijn. Door mijn enthousiasme, kennis en ervaring denk ik een zeer geschikte kandidaat te zijn voor de functie.


Ik woon vijftien minuten lopen van uw bedrijf vandaan en ben, met een maand opzegtermijn, fulltime beschikbaar. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag in aanmerking voor een persoonlijk gesprek.


Met vriendelijke groet,


[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]


Gratis CV template minimalistisch

Gratis-cv-template-5

button-alle-cv-voorbeelden

Op Voorbeeld Office vind je professionele gratis voorbeelden en templates in Word en Excel. Bekijk ook de gratis cv voorbeelden en start direct met solliciteren. De cv templates zijn gemaakt in Word en kan je eenvoudig downloaden en direct bewerken. Solliciteren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's