Sollicitatiebrief Geen Ervaring

Sollicitatiebrief geen ervaring: Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief, informatie over de opbouw van een sollicitatiebrief, tips om de perfecte sollicitatiebrief te maken, voorbeeld openingszinnen en slotzinnen. alle-sollicitatiebrieven


button-alle-cv-voorbeelden


Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij je op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In je sollicitatiebrief geef je aan waarom je denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook vertel je waarom je graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken, wat je aanspreekt aan de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. 


Wanneer je geen ervaring hebt kan het moeilijk zijn om ergens bij een bedrijf binnen te komen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je een goede brief schrijft. Bedenkt goed wat je kwaliteiten zijn en licht deze uit in de brief. 


Ook al heb je geen werkervaring, het kan zijn dat je wel ervaring hebt met bepaalde taken. Solliciteer je bijvoorbeeld voor een functie als horecamedewerker, dan kan je bijvoorbeeld aangeven dat je altijd bij feetjes en partijen thuis helpt met het bedienen. Solliciteer je als medewerker in de schoonmaak, dan kan je bijvoorbeeld als ervaring hebben dat je thuis 4 uur per week meehelpt in de huishouding. 


Bekijk voorbeeld sollicitatiebrief geen ervaring

Sollicitatiebrief-maken-voorbeeld-geen-ervaring

sollicitatiebrief geen ervaring opbouw

Een sollicitatiebrief bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Jouw contactgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de contactgegevens van de onvanger;
 2. Datum en Plaats;
 3. Onderwerp van de sollicitatiebrief (vacaturenummer of vacaturenaam);
 4. Aanhef (Geachte heer/ mevrouw, of de naam van de ontvanger als die bekend is)
 5. 1e alinea- een korte opening waarin staat naar welke functie je solliciteert en hoe je erover hebt gehoord;
 6. Vervolgalinea’s- een paar paragrafen waarin je de relevante vaardigheden, werkervaring en opleidingen voor de functie benadrukt;
 7. Slotalinea- een korte samenvatting en/of verwijzing naar een persoonlijk gesprek;
 8. Groet en ondertekening


sollicitatiebrief geen ervaring tips

Schrijf de perfecte sollicitatiebrief met onderstaande tips:

 1. Pas de brief aan de functie aan- benadruk de vaardigheden, ervaringen en kwalificaties uit de vacature;
 2. Houd de brief beknopt en professioneel- blijf bij de belangrijkste punten (1 pagina of minder) en gebruik duidelijke en professionele taal (vermijd vakjargon zodat de brief leesbaar is voor iedereen).
 3. Controleer je sollicitatiebrief- check op (spel)fouten;
 4. Breng je enthousiasme over- met enthousiasme zal je sneller utgenodigd worden, ook als je profiel misschien niet helemaal aansluit op de functie;
 5. Wees concreet- als je voorbeelden geeft, zorg dat deze concreet en meetbaar zijn;


Sollicitatiebrief geen ervaring tekst

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF]


Geachte heer/ mevrouw,


Met genoegen werd ik geïnformeerd over de vacature voor de functie van incassomedewerker bij uw bedrijf. De veelzijdigheid en doorgroeimogelijkheden spreken mij erg aan en daarom zou ik graag in aanmerking willen komen voor de functie. Ik heb geen ervaring in deze functie, maar door mijn leergierigheid en enthousiasme denk ik een goede kandidaat te zijn.


De afgelopen 4 jaar heb ik naast mijn opleiding gewerkt als callcenter medewerker bij diverse grote bedrijven. Op dit moment ben ik werkzaam bij _____ (bedrijf) in ____ (plaats), waar ik de functie van callcenter medewerker vervul.

In (jaar) heb ik de opleiding van (opleiding) met succes afgerond. Door opleiding en werkervaring heb ik een mbo werk- en denkniveau ontwikkeld. Ik ben goed in het stellen van prioriteiten en ben zeer flexibel en leergierig. Tijdens mijn bijbaan als callcentermedewerker heb ik mij kunnen bewijzen als iemand die sterk in zijn schoenen staat, stressbestendig is en goed kan functioneren in een snelle omgeving.


Voor meer details over mijn opleiding en ervaring verwijs ik u naar het bijgevoegde curriculum vitae. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en leergierigheid op mijn plek zal zijn binnen uw bedrijf. Graag licht ik mijn sollicitatie toe in een persoonlijk gesprek. Ik kijk verwachtingsvol uit naar uw reactie.


Met vriendelijke groet,


[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]sollicitatiebrief geen ervaring voorbeeld zinnen

Bekijk hieronder de voorbeeld zinnen voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief ter inspiratie. 


sollicitatiebrief geen ervaring openigszinnen 

 • Hierbij schrijf ik om mijn interesse kenbaar te maken in de functie (functie) bij uw bedrijf.
 • Met (aantal) jaar ervaring op het gebied van (gebied), solliciteer ik met enthousiasme naar de functie van (functie) bij uw bedrijf.
 • Toen ik de vacature zag voor (Functietitel) bij uw bedrijf werd ik direct enthousiast omdat ik geloof dat ik met mijn vaardigheden en ervaring de perfecte kandidaat ben voor deze functie.
 • Als een zeer gemotiveerde en enthousiaste professional met een passie voor (gebied), sta ik te popelen om mijn talenten in te zetten voor de rol van (functie) bij uw bedrijf.
 • Hierbij schrijf ik om te solliciteren naar de functie (functie) bij uw bedrijf die ik op LinkedIn heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring mij een perfecte kandidaat maken voor deze functie.


sollicitatiebrief geen ervaring voorbeeld slotzinnen

 • Bedankt voor het overwegen van mijn sollicitatie. Ik kijk uit naar de gelegenheid om mijn kwalificaties verder met u te bespreken.
 • Ik zou graag de kans krijgen om mijn vaardigheden en ervaringen verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 • Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik zie ernaar uit om van u te horen en de mogelijkheid te krijgen mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk geprek.
 • Ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijf als (functie). Verder kijk ik uit naar de gelegenheid om u te ontmoeten en mijn sollicitatie in meer detail te bespreken.
 • Rest mij u te bedanken voor uw aandacht. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek en meer over uw bedrijf te weten te komen.


Gratis CV template minimalistisch

Gratis-cv-template-5

button-alle-cv-voorbeelden

Op Voorbeeld Office vind je professionele gratis voorbeelden en templates in Word en Excel. Bekijk ook de gratis cv voorbeelden en start direct met solliciteren. De cv templates zijn gemaakt in Word en kan je eenvoudig downloaden en direct bewerken. Solliciteren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's