Voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager

Sollicitatiebrief accountmanager: Bekijk de voorbeeld sollicitatiebrief, informatie over de opbouw van een sollicitatiebrief, tips om de perfecte sollicitatiebrief te maken, voorbeeld openingszinnen en slotzinnen. alle-sollicitatiebrieven


button-alle-cv-voorbeelden


Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij je op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In je sollicitatiebrief geef je aan waarom je denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook vertel je waarom je graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken, wat je aanspreekt aan de organisatie en functie waarnaar je solliciteert. 


Over de functie accountmanager

Een accountmanager is een intermediair tussen een klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. Een accountmanager is geen manager van mensen, maar een manager van accounts, van de klanten van de organisatie waar hij of zei voor werkt. De accountmanager houdt zich bezig met het onderhouden van relaties en het verkopen van de producten en/ of diensten aan de relaties.


Accountmanagers werken meestal volgens een verkoopplan en hebben daarin bepaalde targets. De accountmanager kan zich alleen bezig houden met het reeds bestaande relatiebestand, of kan als opdracht krijgen het relatiebestand uit te breiden.

 

De rol van accountmanager is complexe en vraagt om strategische, leidinggevende, communicatieve en adviserende kwaliteiten, aangevuld met de nodige onderhandelingsvaardigheden.


Taken van de accountmanager

 • Marktanalyse, accounts inzichtelijk maken en het opstellen van een strategisch plan.
 • Koude acquisitie
 • Relatiebeheer bestaande klanten
 • Aanspreekpunt tussen klant en bedrijf
 • Ondersteuning klant, after sales
 • Signaleren van behoeftes en advisering
 • Volgen van marktontwikkelingen  en daarop anticiperen
 • Administratieve taken


Bekijk voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager

Sollicitatiebrief-maken-voorbeeld-beveiliger

Sollicitatiebrief accountmanager opbouw

Een sollicitatiebrief bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 1. Jouw contactgegevens (uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) en de contactgegevens van de onvanger;
 2. Datum en Plaats;
 3. Onderwerp van de sollicitatiebrief (vacaturenummer of vacaturenaam);
 4. Aanhef (Geachte heer/ mevrouw, of de naam van de ontvanger als die bekend is)
 5. 1e alinea- een korte opening waarin staat naar welke functie je solliciteert en hoe je erover hebt gehoord;
 6. Vervolgalinea’s- een paar paragrafen waarin je de relevante vaardigheden, werkervaring en opleidingen voor de functie benadrukt;
 7. Slotalinea- een korte samenvatting en/of verwijzing naar een persoonlijk gesprek;
 8. Groet en ondertekening


Sollicitatiebrief accountmanager tips

Schrijf de perfecte sollicitatiebrief met onderstaande tips:

 1. Pas de brief aan de functie aan- benadruk de vaardigheden, ervaringen en kwalificaties uit de vacature;
 2. Houd de brief beknopt en professioneel- blijf bij de belangrijkste punten (1 pagina of minder) en gebruik duidelijke en professionele taal (vermijd vakjargon zodat de brief leesbaar is voor iedereen).
 3. Controleer je sollicitatiebrief- check op (spel)fouten;
 4. Breng je enthousiasme over- met enthousiasme zal je sneller utgenodigd worden, ook als je profiel misschien niet helemaal aansluit op de functie;
 5. Wees concreet- als je voorbeelden geeft, zorg dat deze concreet en meetbaar zijn;


Sollicitatiebrief Accountmanager voorbeeld zinnen

Bekijk hieronder de voorbeeld zinnen voor de opening en afsluiting van je sollicitatiebrief ter inspiratie. 


Sollicitatiebrief accountmanager voorbeeld openigszinnen 

 • Hierbij schrijf ik om mijn interesse kenbaar te maken in de functie (functie) bij uw bedrijf.
 • Met (aantal) jaar ervaring op het gebied van (gebied), solliciteer ik met enthousiasme naar de functie van (functie) bij uw bedrijf.
 • Toen ik de vacature zag voor (Functietitel) bij uw bedrijf werd ik direct enthousiast omdat ik geloof dat ik met mijn vaardigheden en ervaring de perfecte kandidaat ben voor deze functie.
 • Als een zeer gemotiveerde en enthousiaste professional met een passie voor (gebied), sta ik te popelen om mijn talenten in te zetten voor de rol van (functie) bij uw bedrijf.
 • Hierbij schrijf ik om te solliciteren naar de functie (functie) bij uw bedrijf die ik op LinkedIn heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaring mij een perfecte kandidaat maken voor deze functie.


Sollicitatiebrief accountmanager voorbeeld slotzinnen

 • Bedankt voor het overwegen van mijn sollicitatie. Ik kijk uit naar de gelegenheid om mijn kwalificaties verder met u te bespreken.
 • Ik zou graag de kans krijgen om mijn vaardigheden en ervaringen verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 • Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik zie ernaar uit om van u te horen en de mogelijkheid te krijgen mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk geprek.
 • Ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw bedrijf als (functie). Verder kijk ik uit naar de gelegenheid om u te ontmoeten en mijn sollicitatie in meer detail te bespreken.
 • Rest mij u te bedanken voor uw aandacht. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn sollicitatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek en meer over uw bedrijf te weten te komen.


Voorbeeld van een sollicitatiebrief Accountmanager

NAAM GEADRESSEERDE

STRAAT + HUISNUMMER

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Betreft: [ONDERWERP: VOORBEELD SOLLICITATIEBRIEF]


Geachte heer/ mevrouw,


Op u website zag ik de vacature voor de functie accountmanager. Met veel enthousiasme solliciteer ik voor deze functie, omdat ik van mening ben dat deze naadloos aansluit bij mijn ervaring en ambitie. Tijdens mijn loopbaan heb ik reeds bij diverse bedrijven ervaring opgedaan in de functie van accountmanager en per (datum) ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.


Mijn functie als accountmanager bij (bedrijf) heb ik altijd met veel plezier uitgevoerd en ik ben daardoor zeer gedreven om mijn kennis en ervaring toe te passen bij uw organisatie. Mijn ervaring in het werkveld zorgt ervoor dat ik in staat ben om de werkzaamheden uit te voeren en de klanten te overtuigen met praktische oplossingen.


Door mijn “hands on” mentaliteit, mijn commerciële en sociale vaardigheden en mijn creativiteit verwacht ik een goede invulling te kunnen geven aan de functie en te kunnen voldoen aan de gestelde targets.


Ik zie het als een uitdaging om bij te kunnen dragen aan een vernieuwende organisatie en kom graag bij u op gesprek om mijn enthousiasme en gedrevenheid verder toe te lichten.


Met vriendelijke groet,


[NAAM AFZENDER]

[HANDTEKENING AFZENDER]


Gratis CV template minimalistisch

Gratis-cv-template-5

button-alle-cv-voorbeelden

Op Voorbeeld Office vind je professionele gratis voorbeelden en templates in Word en Excel. Bekijk ook de gratis cv voorbeelden en start direct met solliciteren. De cv templates zijn gemaakt in Word en kan je eenvoudig downloaden en direct bewerken. Solliciteren is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's