Voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager

Hieronder treft u een Sollicitatiebrief accountmanager. Deze brief kunt u als opzetje gebruiken voor uw eigen sollicitatie voor de functie van accountmanager of een andere vacature. Zorg ervoor dat de brief aansluit op het profiel, waarbij u op enthousiaste wijze een korte omschrijving geeft van uw profiel. In uw brief geeft u aan waarom u denkt aan te sluiten op het gevraagde profiel. Ook geeft u aan waarom u graag voor deze bepaalde organisatie wilt werken. Wat spreekt u aan aan de organisatie, aan de functie, enzovoorts. 

Over de functie accountmanager

Een accountmanager is een intermediair tussen een klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. Een accountmanager is geen manager van mensen, maar een manager van accounts, van de klanten van de organisatie waar hij of zei voor werkt. De accountmanager houdt zich bezig met het onderhouden van relaties en het verkopen van de producten en/ of diensten aan de relaties.


Accountmanagers werken meestal volgens een verkoopplan en hebben daarin bepaalde targets. De accountmanager kan zich alleen bezig houden met het reeds bestaande relatiebestand, of kan als opdracht krijgen het relatiebestand uit te breiden.

 

De rol van accountmanager is complexe en vraagt om strategische, leidinggevende, communicatieve en adviserende kwaliteiten, aangevuld met de nodige onderhandelingsvaardigheden.

Taken van de accountmanager

  • Marktanalyse, accounts inzichtelijk maken en het opstellen van een strategisch plan.
  • Koude acquisitie
  • Relatiebeheer bestaande klanten
  • Aanspreekpunt tussen klant en bedrijf
  • Ondersteuning klant, after sales
  • Signaleren van behoeftes en advisering
  • Volgen van marktontwikkelingen  en daarop anticiperen
  • Administratieve taken

Voorbeeld van een sollicitatiebrief Accountmanager


Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Straat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

 

Datum, Plaats

 

Betreft: sollicitatie accountmanager

 

 

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Op uw website zag ik de vacature voor accountmanager staan. Omdat deze vacature perfect aansluit op mijn opleiding en ervaring, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Mijn functie als accountmanager bij (bedrijf) heb ik altijd met veel plezier uitgevoerd en ik ben daardoor zeer gedreven om mijn kennis en ervaring toe te passen bij uw organisatie.

 

Mijn ervaring in het werkveld zorgt ervoor dat ik in staat ben om de werkzaamheden uit te voeren en de klanten te overtuigen met praktische oplossingen.

 

Door mijn “hands on” mentaliteit, mijn commerciële en sociale vaardigheden en mijn creativiteit verwacht ik een goede invulling te kunnen geven aan de functie en te kunnen voldoen aan de gestelde targets.

 

Ik zie het als een uitdaging om bij te kunnen dragen aan een vernieuwende organisatie en kom graag bij u op gesprek om mijn enthousiasme en gedrevenheid verder toe te lichten. 

 

 Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens


Download voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager in Word. 

Voeg bij u sollicitatiebrief uw cv toe. 

Zie ook de andere voorbeeld sollicitatiebrieven op deze website. We hebben diverse voorbeelden online gezet welke u kunt gebruiken als opzetje voor uw eigen sollicitatie brief. 

Bekijk de actuele vacatures op werk.nl, monsterboard en indeed