Voorbeeld Zakelijke Brief

Zie hieronder een voorbeeld zakelijke brief. Dit betreft een document voor de opzegging van een abonnement van een mobiele telefoon. U kunt de tekst aanpassen in uw eigen tekst, naar aanleiding van uw eigen onderwerp. U vermeldt uw eigen NAW gegevens en de NAW gegevens van de ontvanger op het document. Indien van toepassing vermeld u het kenmerk, gevolgd door het onderwerp. Op het document vermeld u tevens de plaats en de datum. Download het voorbeeld zakelijke brief in Word via Google Drive. Na het aanmelden kunt u het voorbeeld opslaan en wijzigen.  

Kopieer het voorbeeld vanuit uw browser. Selecteer de onderstaande tekst en kopieer deze. Open een Word bestand en plak de geselecteerde tekst in het Word bestand. Sla het Word bestand op met een kenmerk waardoor de brief door jou terug te vinden is. Pas de brief aan naar uw eigen onderwerp. 

Naam verzender

Adres verzender

Postcode, Plaats verzender

 

Naam ontvanger

Adres ontvanger

Postcode, plaats ontvanger

 

Plaats, datum verzenden

 

Kenmerk:           indien van toepassing het kenmerk vermelden

Betreft:               Opzeggen abonnement

 

Geachte heer/ mevrouw,

Sinds 5 januari 2013 heb ik bij u een abonnement lopen voor mijn mobiele telefoon. Het betreft het belvaak abonnement voor 500 minuten per maand en 500 sms berichten per maand. Mijn klantnummer is 201345876.

 

Omdat ik per 1 december aanstaande ga emigreren naar Australiƫ, wil ik het abonnement graag per die datum opzeggen. Graag ontvang ik van u een bevestiging van de opzegging retour. Daarnaast wil ik u verzoeken zo spoedig mogelijk, echter uiterlijk ___ mij een eindafrekening te doen toekomen zodat ik die voor mijn vertrek kan voldoen.

Indien u nog vragen en/ of opmerkingen heeft hoor ik het graag. U kunt mij telefonisch bereiken op het nummer _______, of op mijn vaste nummer _______.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam verzender

Zie hier een voorbeeld van de brief opmaak

Zie hier een voorbeeld Engelse brief.

Zie hier een voorbeeld van een formele brief

Zie hier een voorbeeld begeleidende brief

Zie de andere voorbeeld brieven

Voorbeeld 2

Engels

Voorbeeld 4

Formeel

Voorbeeld 6

Zakelijk

Voorbeeld 8

Aanmaning

Voorbeeld 3

Begeleidend schrijven

Voorbeeld 5

Artikel 12

Voorbeeld 7

Bezwaarschrift

Voorbeeld 9

Betalingsherinnering