Voorbeeld Sollicitatiebrief

Een voorbeeld sollicitatiebrief voor als u gaat solliciteren. In de bijlage zend u uw cv mee met de brief. 
In uw sollicitatiebrief geeft u een persoonlijke presentie van uzelf. U kunt door middel van een goede brief indruk achterlaten bij uw potentiële werkgever. Ga er even voor zitten en maak een schrijven wat eruit springt. Zie hieronder enkele voorbeelden om een begin te maken. 


 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Bedrijfstraat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie functie Projectmanager

 

Geachte heer/  mevrouw,

 

Graag wil ik op de vacature ‘’Projectmanager‘ reageren, maar laat ik mij eerst even voorstellen : 

Na mijn HTS opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in allerhande technische projecten bij Imtech.

 

Daarna heb ik ter afwisseling en ontwikkeling als projectleider voor medische projecten gewerkt bij een afdeling van de GGD. Bij de BAM heb ik na diverse interne cursussen een aantal jaar als Projectmanager voor grote projecten mogen werken. Uit mijn voorgaande werkervaringen weet ik dat ik goed overzicht kan behouden in stressvolle situaties.  

 

Nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging waarbij mijn kennis en ervaring goed aansluit op uw vacature voor Projectmanager . Vooral de veelzijdigheid en complexiteit van deze functie spreken mij heel erg aan.

 

Ik houd van techniek, ben gestructureerd, gemotiveerd en stressbestendig.

Graag zou ik in aanmerking willen komen om mijn cv toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam

Contactgegevens

 

 

Bijlage 1: cv

 


In bovenstaande brief wordt er gesolliciteerd op de vacature van Projectmanager. U kunt de brief aanpassen aan de hand van uw eigen profiel en de vacature waar u op solliciteert. 


Zorg ervoor dat u een helder cv mee stuurt. Kort en bondig, maar ook volledig, vermeldt u uw arbeid en opleiding verleden. Vermeldt ook de maanden dat u ergens heeft gewerkt, zodat uw potentiële werkgever een goed beeld van u krijgt. U kunt ervoor kiezen om een foto op uw cv te plaatsen. Zo krijgt uw potentiële werkgever een indruk van u. 


Het doel van de sollicitatiebrief is om in een persoonlijk gesprek uzelf te kunnen presenteren. In een sollicitatiegesprek kunt u uw motivatie toelichten. 


U kunt vaak uw sollicitatie ook per e-mail verzenden, in dat geval kunt u de adresgegevens weglaten en de brief in e-mail opmaak opstellen.


Zie voorbeeld sollicitatiebrief voor meerdere voorbeelden. 

Zie ook de andere voorbeeld sollicitatie en motivatie brieven:

Voorbeeld 1

Opmaak 

Voorbeeld 4

Receptioniste

Voorbeeld 2

HBO

Voorbeeld 3

Projectmanager