CV voorbeeld Word 8

CV voorbeeld Word 8, maak eenvoudig en snel je cv met onze (gratis) cv templates in Microsoft Word. Je cv maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Als je gaat solliciteren is het maken van een cv essentieel. Hoe beter jij je cv maakt, hoe groter de kansen om uitgenodigd te worden op gesprek. Om je te helpen een perfect cv te maken, hebben we alle informatie op een rijtje gezet en verschillende (gratis) voorbeelden beschikbaar gesteld.
button-alle-cv-voorbeelden
alle-sollicitatiebrieven

Baanwinnende (gratis) CV Voorbeelden

Gratis-cv-template-2
cv-voorbeeld-word-1
cvTemplateGratis16
cvTemplateGratis12

Hoe maak je een CV?

  1. Kies een goede template voor je cv
  2. Verwerk je naam en contactgegevens
  3. Schrijf je werkervaring, opleidingen en prestaties op
  4. Gebruik omgekeerd chronologische volgorde
  5. Maak een lijst van je vaardigheden
  6. Pas je cv aan op de vacature
  7. Voeg een profieltekst toe
  8. Controleer op spelfouten


CV voorbeeld Word 8

cv-voorbeeld-word-8

Dowload CV voorbeeld word 8

download-cv-voorbeeld

CV maken stappenplan

Kies een goede template voor je cv

Je kan je cv in Word maken (gebruik bijvoorbeld dit CV voorbeeld word 8), Canva gebruiken, of een online programma waarbij je al je gegevens eenvoudig kan invullen. Vaak zal je voor de online programma’s moeten betalen en voor Canva geldt ook voor veel functies ook dat je een abonnement zult moeten aansluiten. Wij hebben daarom de voorkeur om je cv eenvoudig in Word te maken.

In Word kan je gebruik maken van tekstvakken en zo eenvoudig je cv vormgeven. Je kunt ook gebruk maken van 1 van onze eenvoudige gratis cv voorbeelden. Dan hoef je alleen maar je gegevens in te vullen en de tekstvakken eventueel een beetje te vergroten of verkleinen.

Bij het kiezen van een juiste template is het belangrijk dat het overzichtelijk is en dat je alles op een consequente manier weergeeft.

·         Gebruik hetzelfde lettertype, een eenvoudig en goed leesbaar lettertype

·         Gebruik dezelfde lettergrote

·         Zorg voor een overzichtelijke indeling

·         Maak gebruik van opsommingstekens


Verwerk je naam en contactgegevens

Je naam en contactgegevens krijgen neen prominente plaats op je cv. Je naam kan je gerust in het groot weergeven, zodat je gelijk kunt zien om wie het gaat.

Je contactgegevens hoeven niet te uitgebreid. In de meeste gevallen zijn je emailadres, telefoonnummer en woonplaats voldoende.


Verwerk je werkervaring, opleidingen en prestaties

Bij je werkervaring benoem je de jaren dat je er hebt gewerkt, de functie, bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens geef je aan wat je prestaties zijn geweest tijdens deze functie. Benoem vooral waar je trot op bent en wat je bijzondere prestaties zijn geweest.

Probeer de prestaties concreet te maken en geen vage termen te gebruiken. Actieve concrete taal brengt het beste je prestaties over.

Bij je opleidingen schrijf je op welke oppleiding je hebt gevolgd, wanneer je die opleiding hebt gedaan en bij welk opleidingsinstituut. Als je bijzondere prestaties bij je opleiding hebt geleverd, kan je deze er ook bij vermelden.


Gebruik omgekeerd chronologische volgorde

Bij je werkervaring en opleidingen gebruik je in pricipe de omgekeerd chronologische volgorde. Dat betekent dat je met de nieuwste ervaring/ opleiding begint en daaronder steeds verder terug in de tijd gaat.

Door gebruik te maken van de omgekeerd chronologische volgorde, staat je meest recente ervaring en opleiding bovenaan. Dit is voor de potentiele werkgever de meest belangrijke informatie.


Maak een lijst van je vaardigheden

Je vaardigheden zijn de taken en activiteiten waar jij goed in bent. Je kunt deze op verschillende manieren verwerken in je cv, maar meestal volstaat een opsomming, eventueel aangevuld met een weergave van de mate waarin je de vaardigheid bezit.

Een vaardigheid kan bijvoorbeeld een bepaalde programmeertaal zijn, of het maken van machinebouw tekeningen. Ook notuleren, presenteren en factureren zijn vaardigheden.


Pas je cv aan op de vacature

Dit is een belangrijk onderdeel van het maken van een goed cv. Als je de vacaturetekst goed leest en je verdiept in het bedrijf waar je solliciteert, kan je daaruit de belangrijkste kernwoorden halen. Kijk vervolgens welke kennwoorden overeenkomen met jouw kennis en ervaring en leg daar de nadruk op.

Het gebruik van dezelfde kerwoorden uit de vacature is altijd een groot voordeel. Stel je voor dat je cv door een robot wordt gelezen (wat ook vaak gebeurd met de ATS systemen). Hoe meer belangrijke kernwoorden overeenkomen, hoe eerder je serieus genomen zal worden.


Voeg een profieltekst toe

In je profieltekst geef je een korte introductie van je cv. De profieltekst bestaat uit 4 tot 6 zinnen, waarin je jezelf als het ware presenteert. Ook in je profieltekst kan je mooi gebruik maken van de kernwoorden uit de vacature waarin jij aansluiting ziet met het profiel.

Met je korte presentatie kan je ook een verschil maken door je enthousiastme te tonen en je ambities weer te geven. Denk goed na over wat belangrijk is voor de potentiele werkgever en zorg dat je tekst daarop aansluit.


Controleer op spelfouten

Het zou zonde zijn om spelfouten te maken op je cv, dus zorg altijd dat je hem goed controleert als je klaar bent. Door spelfouten kan je ongeinteresseerd of onzorgvuldig overkomen. Vaak lees je over je eigen fouten heen als je wat langer met een document bezig bent. Dus voor een extra controle kan je ook iemand uit je omgeving vragen om je cv nog even door te lezen voordat je hem verstuurt.    

cv-voorbeeld-word-uitleg

Lees hier alles over hoe je een perfect cv kan maken

Bekijk ook de gratis cv voorbeelden van carlastemplates.comBekijk ook onze Motivatiebrief Voorbeelden 

Lees hoe je de perfecte motivatiebrief schrijft en bekijk onze 50 voorbeeld motivatiebrieven ter inspiratie. 

Motivatiebrief Voorbeelden (Alles)

Motivatiebrief Voorbeelden Algemeen

Motivatiebrief Voorbeelden Kort 

Motivatiebrief Voorbeelden Open Sollicitatie

Motivatiebrief Voorbeelden Zonder Ervaring

Motivatiebrief Voorbeelden Administratief

Motivatiebrief Voorbeelden Onderwijs

Motivatiebrief Voorbeelden Kinderdagverblijf

Motivatiebrief Voorbeelden Zorg

Motivatiebrief Voorbeelden Student

Motivatiebrief Voorbeelden Horeca

Motivatiebrief Voorbeelden Sales

Motivatiebrief Voorbeelden Winkel

Motivatiebrief Voorbeelden Receptioniste

Motivatiebrief Voorbeelden Supermarkt

Motivatiebrief Voorbeelden Klantenservice

Motivatiebrief Voorbeelden Magazijn

Motivatiebrief Voorbeelden Politie
snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's