Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice

Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice: Haal inspiratie uit onze voorbeeld brieven en start direct met solliciteren. Bekijk de voorbeelden, download ze binnen enkele seconden in Word en bewerk ze geheel naar wens. Lees ook onze tips en bekijk de voorbeeld Zinnen en Tips om je slagingskans te vergroten.button-alle-voorbeeld-motivatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Inhoud van je motivatiebrief

De 2 belangrijke punten waar een motivatiebrief altijd uit moet bestaan zijn:

 • Waarom jij de perfecte kandidaat bent- de aansluiting tussen jouw profiel en de vacature
 • Waarom jij gemotiveerd bent – je enthousiasme voor de vacature en ambities


Opbouw motivatiebrief

Sluit de lay-out van je motivatiebrief aan op de stijl van je cv. Gebruik eenzelfde sjabloon zodat alles dezelfde uitstraling heeft. De opbouw van je otivatiebrief is als volgt:


Bovenaan- de kop

In de kop staan jouw NAW gegevens:

 • Naam
 • Functietitel
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres


NAW gegevens ontvanger

Daarna komen de NAW-gegevens van de ontvanger, richt je motivatiebrief rechtstreeks aan de recruiter.

 • Bedrijfsnaam
 • T.a.v. Contactpersoon
 • Postadres


Plaats, datum en onderwerp

Plaats, Datum: Vermeld de Plaats en datum onder de adresgegevens.

Onderwerp: In het onderwerp zet je de naam van de vacature eventueel in combinatie met het vacaturekenmerk.


Aanhef motivatiebrief

Gebruik de naam van de recruiter in de aanhef van je motivatiebrief. Om de naam van de recruiter te vinden, kijk je in de vacaturetekst of op de LinkedIn-pagina van het bedrijf. Je zou daar de mensen moeten kunnen vinden die verantwoordelijk zijn voor het recruitmentproces. Als je de naam op geen enkele manier kunt vinden, kies dan voor Beste recruiter. Probeer te voorkomen dat je aanhef te algemeen/ onpersoonlijk is. Een persoonlijke aanhef is bewezen effectiever. 


Voorbeeld Motivatiebrief 1e Alinea/ Opening

De 1e alinea van je motivatiebrief bepaalt de recruiter of hij/ zij verder zal lezen. Het is dus belangrijk om de aandacht van de lezer te trekken en vast te houden. Er zijn een verschillende, effectieve strategieën voor openen van je motivatiebrief. Je kun je prestaties benadrukken, je passie en enthousiasme tonen of namen laten vallen (referenen naar bekenden die bij het bedrijf werken).


Voorbeeld Motivatiebrief Middenstuk/ Vervolgalinea's 

In het middenstuk zijn 2 zaken belangrijk: De aansluiting op het profiel + jouw enthousiasme en passie.

Aansluiting profiel: In eerste instantie geef je aan waarom jij een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Beschrijf in welke behoeften jij kunt voldoen en waarom jij aansluit bij het profiel. Benadruk dat je een expert bent in je vakgebied, maar zorg dat je het niet overdrijft. Verder leg je uit hoe je werkervaring, opleiding en vaardigheden je potentiële werkgever zullen helpen. Het is belangrijk om te laten zien dat je de behoeften van het bedrijf kent en ze te laten zien dat jij in die behoefte kan voldoen.

Enthousiasme en passie: Daarnaast vindt een werkgever het belangrijk dat jij op je plek komt te zitten, waardoor er een grote kans is dat je voor een langere tijd bij ze zal blijven. Ze zullen immers moeten investeren in jouw inwerktraject, dus hoe groter de kans van slagen, hoe beter dit voor je potentiële werkgever zal zijn. Een belangrijk onderdeel van je motivatie is daarom te laten zien waarom jij deze baan graag wil. Enthousiasme en passie zijn daarom belangrijke sleutelwoorden om je motivatie over te brengen en het bedrijf te overtuigen.


Voorbeeld Motivatiebrief Slotalinea 

Hoe sluit je de motivatiebrief af? Probeer niet te veel clichématig en ook niet te behoeftig over te komen. Vertel dat je ernaar uitkijkt om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Zeg dat je graag wil bespreken hoe jouw ervaring en kennis je toekomstige werkgever kunnen helpen om haar doelen te bereiken.


Voorbeeld Motivatiebrief Groet en ondertekening

Tot slot zet je de groet, je naam en je digitale handtekening onderaan de brief.


Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - Bekijk en Download

Bekijk en download de Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice en ga direct aan de slag. 

Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - Algemeen

voorbeeld-motivatiebrief-klantenservice-medewerker

bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

dowload

button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - Klantcontact

voorbeeld-motivatiebrief-klantcontactmedewerker

bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

dowload

button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - Klantadviseur

voorbeeld-motivatiebrief-klantadviseur

bekijk

button-bekijk-voorbeeld-template

dowload

button-download-voorbeeld-template

Voorbeeld Motivatiebrief Klantenservice - Algemeen

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER            

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]


Geachte (NAAM RECRUITER),

Op Indeed zag ik jullie vacature voor klantenservice medewerker. Deze vacature spreekt mij erg aan en daarom stuur ik u hierbij mijn sollicitatie en motivatie.

Jullie geven aan op zoek te zijn naar enthousiaste medewerker om het team te komen versterken. Iemand die goed in teamverband werk, goede communicatieve vaardigheden heeft en het beste uit zichzelf wil halen. Dan ben ik zeker de perfecte kandidaat voor deze functie. Bij (Bedrijf) heb ik (aantal) jaar ervaring opgedaan in de functie van klantenservice medewerker. Daar heb ik mezelf bewezen als iemand die klanten als de beste kan adviseren en overtuigen.

Wat mij vooral aanspreekt aan de functie is dat de branche erg goed bij mij past. Ik heb nu (aantal) jaar ervaring binnen deze branche en ik weet inmiddels alle ins en outs. Daarnaast vind ik het fijn om in een dynamische omgeving actief te zijn en onderdeel te zijn van een enthousiast en gemotiveerd team. Al deze elementen komen in de vacature naar boven, waardoor deze goed aansluit op mijn wensen en ambities. Ik denk daarom een perfecte toegevoegde waarde te kunnen zijn voor uw bedrijf en kan niet wachten om dat aan jullie te laten zien.

In mijn curriculum vitae kunt u meer lezen over mijn opleidingen, werkervaring en vaardigheden. Graag licht ik mijn motivatie verder toe in een persoonlijk gesprek.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]Voorbeeld Motivatiebrief Klantenservice - Klantcontactmedewerker

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER      


POSTCODE + PLAATS

[PLAATS], [DATUM]


Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]

Geachte (NAAM RECRUITER),

Via deze weg wil ik mijn interesse kenbaar maken voor de vacature van klantcontactmedewerker. De functie spreekt mij erg aan omdat deze naadloos aansluit op mijn opleiding, ervaring en ambitie.

Klantgerichtheid met een glimlach en enthousiasme, dat is wat jullie van mij kunnen verwachten. Ik word altijd het zonnetje in huis genoemd en daarom past de functie van klantcontactmedewerker erg goed bij mij. Daarnaast ben ik professioneel en laat ik iets pas los als ik een oplossing heb gevonden. Ik weet van aanpakken en door mijn ervaring weet ik precies hoe ik een goede receptie draaiende kan houden.

Wat mij zo aanspreekt aan jullie bedrijf is dat er veel aandacht gegeven wordt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast spreekt de branche mij erg aan, omdat ik hier al ervaring in heb en daardoor weet dat het goed bij me past. Tot slot is de duurzaamheid voor mij een belangrijk aspect en vind ik het erg fijn dat jullie bedrijf hier zoveel aandacht aan geeft.

Voor meer informatie over mijn vaardigheden, opleiding en ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder aan u toelichten.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]Voorbeeld Motivatiebrief Klantenservice - Klantadviseur

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER            

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]


Geachte (NAAM RECRUITER),

Toen ik op Indeed uw vacature voor Klantadviseur voorbij zag komen, dacht ik meteen: “Dit is waar ik naar op zoek ben!” Na ons plezierige telefoongesprek van vandaag, was ik nog meer overtuigd, dus ik stuur u hierbij mijn cv en motivatie.

Vanaf (jaar) werk ik als klantadviseur bij (Bedrijf). Deze functie past erg goed bij mij en ik wil me erg graag verder in ontwikkelen. Ik ben goed in adviseren, het proactief benaderen van klanten en het werken met de verschillende automatiseringssystemen. Omdat ik al een aantal jaar ervaring heb binnen de verzekeringsbranche, denk ik de perfecte kandidaat te zijn voor deze functie. Ik zie het als een uitdaging om het beste uit alles te halen, uit mezelf, het team waarmee ik werk en het bedrijf waarvoor ik werk. Daarnaast sta ik bekend als iemand die snel kan schakelen en om mijn overtuigingskracht.

Jullie bedrijf spreekt mij erg aan omdat jullie veel aandacht geven aan de mens in zijn geheel. Dat is een fijne benadering voor zowel de klanten, als het personeel. Ik werk graag in een gemotiveerd team en wil continue in ontwikkeling blijven. De onderlinge sfeer en kennisoverdracht bij jullie verzekeringsmaatschappij passen daarom goed bij mij.

Ik hoop dat mijn sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin ik graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie verder wil toelichten.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]\Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - openingszinnen

 1. Toen ik uw vacature voor (FUNCTIE) op LinkedIn zag werd ik meteen enthousiast. Het is precies de functie en werkomgeving waar ik op dit moment in mijn carrière naar op zoek ben.
 2. Op LinkedIn zag ik de vacature staan voor (FUNCTIE). Omdat dit een functie is waarin ik graag aan de slag ga en deze branche goed bij mij past, solliciteer ik hierbij op deze functie.
 3. Op LinkedIn heb ik uw vacature gelezen voor de functie van (FUNCTIE). Deze vacature heeft mijn interesse gewekt vanwege de aansluiting op mijn opleiding en ambities.
 4. Naar aanleiding van uw openstaande vacature van (FUNCTIE), stuur ik u hierbij mijn cv en motivatie.
 5. Via deze weg wil ik mijn interesse kenbaar maken voor de vacature van (FUNCTIE). De functie spreekt mij erg aan omdat deze naadloos aansluit op mijn opleiding, ervaring en ambitie.
 6. Graag wil ik hierbij reageren op de vacature waarin u vraagt naar een (FUNCTIE).
 7. Toen ik op LinkedIn uw vacature voor (FUCTIE) voorbij zag komen, dacht ik meteen: “Dit is waar ik naar op zoek ben!” Na ons plezierige telefoongesprek van vandaag, was ik nog meer overtuigd, dus ik stuur u hierbij mijn cv en motivatie.
 8. Door een kennis werd ik gewezen op uw vacature van (FUNCTIE). Deze vacature is op mijn lijf geschreven en daarom stuur ik u hierbij mijn motivatie.
 9. Uw vacature op LinkedIn is voor mij aanleiding om te solliciteren naar de functie van (FUNCTIE).
 10. In vervolg op ons plezierige gesprek tijdens de carrièrebeurs van (DATUM), stuur ik u hierbij mijn sollicitatie voor de functie van (FUJNCTIE).
 11. De functie van (FUNTIE) is op mijn lijf geschreven en daarom solliciteer ik met vee enthousiasme naar de vacature die u momenteel op de website heeft staan.
 12. Met veel enthousiasme solliciteer ik hierbij naar de uitdagende functie van (FUNCTIE) bij uw organisatie.


Voorbeeld motivatiebrief Klantenservice - slotzinnen

 1. Tot slot licht ik mijn cv en motivatie graag toe in een persoonlijk gesprek. Ik kijk met belangstelling uit naar uw reactie.
 2. Graag zou ik in een gesprek mijn CV en motivatie toelichten en meer over de functie en uw bedrijf te weten komen.
 3. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag op gesprek bij u. Ook ben ik zeer geïnteresseerd om meer te weten te komen over de functie en uw bedrijf.
 4. Voor meer informatie over mijn opleiding en ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik de gelegenheid krijgen mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder toe te lichten.
 5. Ik hoop dat mijn sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin ik graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie verder wil toelichten.
 6. Voor een compleet overzicht van mijn opleidingen en werkervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik de gelegenheid krijgen om mijn motivatie verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek.
 7. In de bijlage heb ik mijn curriculum vitae toegevoegd waarin mijn opleiding, ervaring en vaardigheden uiteen zijn gezet. Mijn motivatie licht ik graag verder toe in een persoonlijk gesprek.
 8. In mijn curriculum vitae kunt u meer lezen over mijn opleidingen, werkervaring en vaardigheden. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn opleiding en ik verwacht in (MAAND) mijn diploma in ontvangst te kunnen nemen. Graag licht ik mijn motivatie verder toe in een persoonlijk gesprek.
 9. In de bijlage heb ik mijn cv toegevoegd, waarin u meer over mijn opleiding, werkervaring en vaardigheden kunt lezen. Graag zou ik mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder bij u willen toelichten.
 10. Ik ben ervan overtuigd dat ik de geschikte kandidaat ben voor deze functie en ik hoop dat mijn sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek.
 11. Ik hoop dat mijn motivatie en cv u aanleiding geen om mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek.
 12. Ik zie ernaar uit om mijn motivatie verder toe te lichten en meer over uw organisatie te weten te komen.
 13. Voor een volledig plaatje van mijn vaardigheden, opleidingen en werkervaring, verwijs ik u naar mijn cv in de bijlage. Omdat dit slechts een beknopt deel weergeeft, zou ik graag mijn enthousiasme verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek.


Motivatiebrief Mailen

De meest professionele manier om je motivatiebrief te mailen is om er een apart pdf-document van te maken. Dit kan je doen door je brief te schrijven in een tekstprogramma en dit vervolgens op te slaan als pdf-bestand. Stuur een korte begeleidende mail en verwijs daarin naar je cv en motivatiebrief in de bijlagen.

Zorg ervoor dat je de documenten een goede bestandsnaam geeft. Het beste kan je in de bestandsnaam je naam zetten, met eventueel een datum. Gebruik geen algemene bestandsnamen zoals “cv” of “motivatiebrief”, omdat je het hierdoor moeilijker maakt voor de recruiter. Als ze het bestand ergens opslaan, zullen ze er een unie kenmerk aan moeten geven om het terug te kunnen vinden, dus dat is extra werk.


Voorbeeld Motivatiebrief Tips

 • Beschrijf feiten die laten zien dat jij de perfecte kandidaat bent;
 • Voorkom herhaling van dingen die al in je cv staan, zorg in plaats daarvan dat je motivatie een aanvulling is;
 • Geef aan waarom deze functie een goede stap voor jou is, laat daarbij je enthousiasme overkomen;
 • Verdiep jezelf in het bedrijf en de behoeften die ze hebben;
 • Zorg ervoor dat je concreet bent;
 • Maak je zinnen niet te lang;
 • Houd de motivatiebrief positief, fris en toekomstgericht;
 • Zorg ervoor dat je de aandacht van je lezer trekt en vasthoudt; 
 • Zorg dat je de interesse wekt om meer over jou te weten te komen;
 • Voorkom spelfouten;
 • Maak je brief niet te lang en voorkom vakjargon. 


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Bekijk ook de voorbeeld sollicitatiebrieven op carlastemplates.com


Vergelijkbare Pagina's